شناسهٔ خبر: 3990177 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: پرس تی‌وی | لینک خبر

معاون رئیس جمهوری: هادی عدن را پایتخت یمن می‌داند

صاحب‌خبر -

مشاور عبدربه منصور هادی گفت رئیس جمهوری یمن شهر بندری عدن را به عنوان پایتخت این کشور عربی به شمار می‌آورد.

این مشاور روز شنبه (16 اسفند) به نقل از هادی گفت زمانی که مبارزان حوثی در سپتامبر گذشته کنترل صنعا را به دست گرفتند، عدن پایتخت این کشور عربی شد.

از آنجایی که تغییر پایتخت نیازمند تغییر در قانون اساسی یمن است، این ادعای رئیس جمهور این کشور عربی کاملاً نمادین به شمار می‌آید.

برخی کشورهای عرب منطقه خلیج فارس پیش‌تر سفارتخانه‌های خود را از صنعا به عدن منتقل کرده بودند.

هادی همراه با اعضای کابینه خالد بحاح نخست وزیر یمن در ژانویه گذشته از قدرت کناره گیری کردند اما پارلمان یمن استعفای رئیس جمهوری را تایید نکرد.

جنبش انصارالله ماه گذشته پارلمان را منحل کرد و شورای ملی انتقالی تشکیل داد. هدف از تشکیل این شورا پایان دادن به بن‌بست سیاسی در یمن اعلام شد.

هادی در تاریخ 21 فوریه و پس از چند هفته حصر خانگی، شهر صنعا را ترک کرد و به عدن، دومین شهر بزرگ یمن، رفت. وی در عدن از استعفا انصراف داد و بر ادامه وظایف خود تاکید کرد.

وی همچنین از جنبش انصارالله خواست تا از قدرت کناره گیری کرده و صنعا را ترک کنند. اگرچه حوثی‌ها گفتند هادی به عنوان رئیس دولت مشروعیت خود را از دست داده است.

جنبش حوثی‌ها نقشی کلیدی در انقلاب مردمی سال 2011 در یمن که به کناره گیری علی عبدالله صالح دیکتاتور این کشور انجامید، ایفا کرد. صالح 33 سال بر یمن حکومت کرد.

انقلابیون انصارالله می‌گویند دولت یمن توانایی اداره مناسب امور و تأمین امنیت را ندارد.

م ر/ک ا