به گزارش خبرگزاری مهر وزارت خارجه ایران در پاسخ به موضعگیری وزارت امور خارجه آمریکا در صفحه توییتری نوشت: ایران روابطی قوی با افغانستان داشته و در کمک به رهبران این کشور در تشکیل دولت فراگیر پیشرو است.
براساس پیام توییتری وزارت امور خارجه ایران، آنچه برای مهاجران در استان هرات اتفاق افتاد، مصیبت بار است، اما اتهامات رژیم آمریکا علیه ایران، یک طنز تلخ است. این رژیم، جنایتکار جنگی در افغانستان و حامی دولتی تروریسم در سرتاسر جهان است.
سفارت آمریکا در کابل روز سه شنبه در صفحه توییتری خود نوشته بود: ما با دولت افغانستان، جامعه مدنی و مردم در مورد گزارشهای قتل و بدرفتاری با مهاجرین افغان در امتداد مرز با ایران نگرانیهای مشترک داریم.
سفارت آمریکا همچنین از تصمیم کابل برای راه اندازی تحقیقات در مورد ایران ابراز حمایت کرد.
برخی رسانهها ویدئویی را منتشر کردهاند که شخصی مدعی شده افرادی به صورت غیر قانونی وارد خاک جمهوری اسلامی ایران شده و پس از بازداشت توسط نیروی مرزی ایران به رودخانه انداخته شدند.
سرپرست وزارت خارجه افغانستان نیز در صفحه خود نوشته است که با دریافت گزارشهای رسانهها مبنی بر کشته شدن مسافران افغان در امتداد مرز با کشور ایران، خواستار تحقیقات همه جانبه است.
سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ماه، ضمن ابراز همدردی با خانواده جانباختگان تصریح کرد: این حادثه در خاک افغانستان رخ داده و مرزبانی جمهوری اسلامی ایران وقوع هر اتفاقی در این ارتباط در خاک کشورمان را رد کرده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: به جهت اهمیت موضوع و به منظور کسب اطلاع دقیق از چگونگی وقوع این حادثه در خاک افغانستان، مراتب را در همکاری با مقامات این کشور تحت بررسی قرار داده ایم.
علاوه بر این، سخنگوی وزارت خارجه ایران روز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ماه در نشست خبری در پاسخ به پرسشی در این خصوص و انتشار ویدئویی در این زمینه، عنوان کرد: در تماس نزدیک با مقامات افغانستان هستیم، هم مقامات مرزی و هم مقامات سیاسی و دیپلماتیک ما در حال تماس هستند و این موضوع توسط مرزبانی ما رد شده و صحت ندارد که اتفاقی توسط مرزبانان ما صورت گرفته باشد. در اینکه عدهای از شهروندان افغانستانی جان خود را در این حادثه از دست دادهاند ما نیز ناراحت هستیم با خانواده آنها ابراز همدردی میکنیم.
وی افزود: برخی درصدد بر هم زدن شرایط در منطقه و بین ایران و افغانستان هستند. شاهد بودید ایران اقدامات دیپلماتیک بسیار خوبی را شروع کرد برای اینکه وحدت ملی و دولت فراگیر در افغانستان شکل بگیرد. به نظر من طرح این موارد به حاشیه بردن این مساعی دیپلماتیک ایران است و ما اتباع افغانستان را همواره محترم شمرده و میشمریم و توصیه میکنیم رسانهها، اتباع افغانستان و هم مسئولان مراقب توطئهها باشند.
موسوی خاطرنشان کرد: اعلام کردیم نهایت همکاری را با مقامات افغانستان خواهیم داشت که مسائل روشن شود. معتقدم اطلاعات اولیه اعلام شده درست بوده و مرزبانی و مقامات ما و افغانستان گفتند موضوع در دست بررسی است و انشاالله ابعاد این موضوع هم روشن خواهد شد
ایران و افغانستان بیش از ۸۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارند که شماری از افغانها در سالهای گذشته و اکنون بصورت قاچاق برای یافتن کار وارد خاک ایران میشوند که گاهی با برخورد سربازان ایرانی مواجه میشوند، زیرا قاچاقچیان مواد مخدر نیز از همین مناطق برای انتقال مواد مخدر استفاده میکنند و شناسایی آنها بسیار دشوار است.
نظر شما