شناسهٔ خبر: 39855277 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: بولتن‌نیوز | لینک خبر

انتقاد دیپلمات روس از ابزارهای مخرب در سیاست خارجی آمریکا

دیپلمات ارشد روس با انتقاد از سیاست‌ تحریم‌های آمریکا علیه کشورهای مختلف، گفت صداهایی در داخل این کشور خواستار بازگشت دموکراسی به ایالات متحده هستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش بولتن نیوز، «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین، امروز (سه‌شنبه) از توسل آمریکا به تحریم و قوه قهریه در سیاست خارجی خود انتقاد کرد.

اولیانوف در صفحه توئیتر خود نوشت: «زرادخانه ایالات متحده در حوزه سیاست خارجی، به صورت غالب از ابزارهای مخربی مانند تحریم، توسل به زور و تخریب چهره رقبا به جای ابزارهای سر راست تشکیل شده است».

وی در ادامه توضیح داد: «در همین راستا، صداهای معقولی در آمریکا شنیده می‌شود به طور فزاینده‌ای خواستار احیای مُر دموکراسی در سیاست خارجی این کشور هستند».

این مقام روس پیشتر هم در مخالفت با تلاش‌های آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت سازمان ملل، گفته بود: «مقامات آمریکایی مدعی هستند که آمریکا تحت قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل از حقوقی برخوردار است اما هیچ کلمه‌ای درباره تعهدات آمریکا (در این قطعنامه) که به همراه حقوق آمده نمی‌گویند به ویژه، درباره خودداری از اقداماتی که اجرای تعهدات تحت برنامه جامع اقدام مشترک را تضعیف می‌کند. (پاراگراف ۲ از قطعنامه ۲۲۳۱)».

ممنوعیت‌های مربوط به فروش سلاح به ایران به موجب مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد از روز ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰ (27 مهر 1399) برداشته خواهد شد. «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا طی روزهای اخیر رهبری تلاش‌هایی را برای جلوگیری از اتمام این تحریم‌ها به عهده گرفته، اما رویترز گزارش داده احتمالاً این تلاش به بن‌بست خواهد خورد.

اولیانوف همچنین با انتقاد از سیاست یک بام و دو هوای آمریکا در قبال توافق هسته‌ای ایران، گفت گویا به مسئولان آمریکایی مشورت‌های نادرستی داده شده است. 

دولت آمریکا در روزهای گذشته قطعنامه‌ای را میان شماری از اعضای شورای امنیت توزیع کرده که خواستار تمدید این تحریم‌ها علیه ایران است. با این حال، تصویب این قطعنامه منوط به موافقت ۹ عضو شورای امنیت و عدم وتو از سوی روسیه و چین است. 

دولت آمریکا تنها می‌تواند امیدوار به جلب حمایت فرانسه، بریتانیا و آلمان به عنوان سه عضو اروپایی برجام باشد. چین و روسیه به عنوان دو عضو دارای حق وتو در شورای امنیت به احتمال زیاد با هر گونه تلاش از سوی آمریکا برای تمدید این تحریم‌ها مخالفت خواهند کرد.

انتهای پیام/م