شناسهٔ خبر: 39698147 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

مجید موافق قدیری مطرح کرد؛

بانک مرکزی متهم اصلی معدوم سازی جوجه ها

صاحب‌خبر -
خبرگزاری آریا- رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان گفت: متهم اصلی موضوع معدوم سازی جوجه های یکروزه بانک مرکزی است.
به گزارش خبرگزاری آریا، «مجید موافق قدیری» با موضوع بررسی مشکلات توزیع نهاده های دام، طیور و معدوم سازی جوجه های یکروزه افزود: این نهاد از آذرماه سال گذشته تا به امروز یک دلار ارز برای واردات نهاده های دامی تخصیص نداده است.
وی اظهارداشت: کشور امروز در بحث نهاده های دامی با کمبود شدیدی مواجه است و همینطور قیمت این نهاده ها نوسانات شدیدی دارد.
رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان گفت: جدا از این قیمت مرغ هم به سبب کاهش شدید تقاضا به شدت دچار افت شده است.
وی افزود: متهمان بعدی این قضیه به ترتیب ستادتنظیم بازار کشور، سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان، وزارت جهاد کشاورزی به ویژه معاونت امور دام است که با ارائه طرح های غیر کارشناسی و اعداد و ارقام عجیب و غریبی به سازمان های دولتی این صنعت را با چالش مواجه می کنند.
موافق قدیری اظهارداشت: صنعت طیور کشور یک صنعت ورشکسته است نه امروز بلکه سال ها به دلیل بی تدبیری سیاست گذاران اقتصادی با این مشکل مواجه است.
وی ادامه داد: صنعت طیور یکی از صنایع پررونق کشور بوده و البته هست اگر دوستان دولتی اجازه دهند صنعت کار خود را به دست خود انجام دهد.
رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان با اشاره به اینکه صنعت طیور یک صنعت مصرفی است، گفت: خوراک دام و طیور یک کالای وارداتی است و دولت با ارز چهار هزار و 200 تومان در حال حمایت از واردات این اقلام است.
وی افزود: در حال حاضر 403 وارد کننده نهاده دامی تولید خوراک دام در کشور وجود دارددر حالیکه یک روز قبل از اینکه «اسحاق جهانگیری » معاون اول ریاست جمهور ارز چهار هزار و 200 تومانی را اعلام کند تنها 29 وارد کننده در حال واردات این اقلام بودند.
موافق قدیری یادآورشد: حال سئوال اینکه چرا 29 وارد کننده نهاده دامی به 403 وارد کننده رسیده است گفت پاسخ این پرسش روشن است چون صادر کننده قیر امروز به وارد کننده جو، صادرکننده شکلات به وارد کننده ذرت و صادر کننده ماکارونی به واردکننده کنجاله سویا تبدیل شده است.
وی معتقد به اینکه توزیع ارز چهار هزار و 200 تومانی و دادن هرگونه سوبسید یعنی رانت و رانت و رانت خواری هم آثار مخرب اقتصادی و تبعیض های ناروایی را به دنبال دارد.
«محمد یوسفی» رئیس انجمن صنفی پرورش دهندگان مرغ گوشتی نیزدر این برنامه گفت: وقتی قیمت تولید جوجه یکروزه به حدی کاهش پیدا می کند که تولید کنندگان جوجه یکروزه زیان می بینند و این زیان تداوم پیدا می کند به نحوی که دیگر نمی توانند این شرایط را تحمل کنند موضوع را با معاونت اموردام وزارت جهاد کشاورزی در میان می گذارند که پس از گفتگو و تبادل نظر در نهایت نتیجه این می شود که تخم مرغ های نطفه دار یا در دستگاه های جوجه کشی برای تبدیل به جوجه قرار نگیرد و اگر هم تخم مرغ های نطفه دار در ماشین های جوجه کشی قرار گرفته از ماشین ها خارج شود.
وی افزود: جدا از کاهش قیمت جوجه یکروزه قیمت مرغ هم بواسطه شیوع کرونا و کاهش تقاضا به شدت در بازار دچار افت می شود.
این فعال در صنعت طیور کشور گفت: پرورش دهندگان مرغ گوشتی خریداران اصلی جوجه یکروزه هستند و قتی با زیان فاحشی رو به رو می شوند مجبورند از خرید جوجه و پرورش مرغ عقب نشینی کنند از اینرو جوجه ها دست تولید کنندگان جوجه یکروزه می ماند.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از رادیو اقتصاد، وی افزود: روشی معدوم سازی جوجه های یکروزه که در فضای مجازی منتشر شد امری نادرست و به هیچ وجه مورد تائید نیست.
یوسفی با بیان اینکه معدوم سازی جوجه های یکروزه بیشتر علت اقتصادی داشته تا دان اظهارداشت: مسئله دان به قدری حاد و شدید نبوده که بخواهند جوجه ها را معدوم کنند و از طرفی جوجه یکروزه در 15 روز اول دان قابل توجهی مصرف نمی کند.

نظر شما