شناسهٔ خبر: 39651918 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه سیاست‌روز | لینک خبر

پرتاب ماهواره‌ای که آمریکایی‌ها را برآشفت

صاحب‌خبر -

پرتاب ماهواره نور در هفته‌ای که گذشت آنچنان آمریکایی‌ها را برآشفت که اعلام کردند این موضوع را به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع می‌دهند و ایران هم استناد آمریکا به قطعنامه ۲۲۳۱ را بی جا و خلاف واقعیات خواند.
صبح چهارشنبه سوم اردیبهشت ماه و پس از آنکه ماهواره نور به عنوان نخستین ماهواره نظامی جمهوری اسلامی ایران از ماهواره‌بر سه مرحله‌ای قاصد از کویر مرکزی ایران توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با موفقیت پرتاب و در مدار ۴۲۵ کیلومتری زمین قرار گرفت، آمریکایی‌ها، رژیم صهیونیستی و سه کشور اروپایی به آن واکنش‌ نشان دادند که البته واکنش ایران را به همراه داشت.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در واکنش به پرتاب نخستین ماهواره نظامی ایران به فضا گفت که واشنگتن ایران را از نزدیک زیر نظر دارد. وی که در کنفرانس خبری در کاخ سفید صحبت می‌کرد، افزود: ما بیشتر از خود ایرانی‌ها درباره آنها می‌دانیم. در همین خصوص فواد ایزدی تحلیلگر مسائل آمریکا در گفتگو با فارس درباره واکنش آمریکایی‌ها به پرتاب ماهواره نور عنوان کرد: اینکه آمریکا به شدت از پرتاب ماهواره برآشفته کاملا قابل درک است. آمریکا چند سال است سیاست فشار حداکثری را علیه دولت و ملت ایران به کار گرفته و با توجه به صدمات زیادی که در این زمینه متحمل شده، ‌در حال حاضر متوجه شده که نه تنها این سیاست فشار حداکثری کارساز نبوده، بلکه ایران قوی‌تر شده و در حال حاضر به فناوری دست یافته که به غیر از چند کشور محدود، کشورهای دیگر در دنیا آن را در اختیار ندارند. وی پرتاب این ماهواره را یکی از نمادهای شکست سیاست آمریکا در قبال اعمال فشار بر ایران برشمرد و افزود: پرتاب ماهواره نور برای افرادی مثل پامپئو شکستی بزرگ است. این تحلیلگر مسائل بین‌الملل درباره ابراز نگرانی سه کشور اروپایی فرانسه، انگلیس و آلمان در خصوص پرتاب این ماهواره نیز عنوان کرد: اینکه برخی از کشورهای اروپایی از این اقدام ناراحت شدند نشان می‌دهد برخلاف تفکری که در داخل کشور بوده و نگاه مثبت به کشورهای اروپایی و اینکه یک سال است ‌عده‌ای در داخل کشور منتظر برجام اروپایی نشسته‌اند، خصومت اروپا علیه مردم و دولت ما گسترده است و این هم یک آزمایش برای کشورهای اروپایی بود که نه تنها نقد جدی نسبت به فعالیت‌‌ها و عملکرد خلاف دولت آمریکا نداشتند، بلکه همراه با آمریکا هستند و هر فرصتی پیدا کنند، علیه ایران دست به فعالیت می‌زنند. ایزدی یادآور شد: اینکه ماهواره بود و پرتاب شد، حتی اگر موشک بود و حتی موشک بالستیک یا هر موشک دیگری، هیچ توافقی در سطح بین‌الملل نداریم که فعالیت‌های موشکی یک کشور را محدود کند.
وی با بیان اینکه موشک مثل داستان سلاح هسته‌ای نیست و ما ان.پی.تی موشکی نداریم، گفت: سلاح هسته‌ای چون سلاح کشتار جمعی است، محدودیت‌های بین‌المللی بر آن مترتب است ولی برای موشک محدودیتی نیست. این کارشناس مسائل آمریکا با ذکر این نکته که آمریکایی‌ها عنوان کردند که این پرتاب ماهواره نبوده بلکه تست موشکی بوده و بحث ماهواره بحث واقعی نیست، خاطرنشان کرد: حتی اگر ایران می‌خواست موشک تست کند که نکرده، هیچ مشکلی نیست و هیچ محدودیتی برای موشک در دنیا نداریم و پرتاب این ماهواره نقض هیچ معاهده و حتی قطعنامه ۲۲۳۱ هم نیست، چون محدودیت قطعنامه ۲۲۳۱ تست موشک‌هایی است که قابلیت حمل بمب اتم را دارند و این در حالی است که ایران بمب اتم ندارد و علاوه بر آن، ذیل برجام عمل می‌کند. ایزدی اضافه کرد: در رابطه با محدودیت‌هایی هم که ایران برای خود پذیرفته، اقدام به اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی کرده و گام‌های کاهش تعهدات برجامی آن هم در چارچوب این توافق است. ایران اقدامات نظارتی را کاهش نداده، بلکه برنامه هسته‌ای صلح آمیز ایران به صورت منظم توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی رصد می‌شود و این سازمان قبل و بعد از برجام ادعا نکرده که ایران برنامه ساخت سلاح هسته‌ای دارد و این کارهایی که دولت‌های غربی انجام می‌دهند، در راستای فعالیت‌های ضد ایرانی آنهاست.

برچسب‌ها:

نظر شما