شناسهٔ خبر: 39604248 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ۱۹دی | لینک خبر

واکنش انگلیس به پرتاب ماهواره نور

وزارت امور خارجه انگلیس در واکنش به پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره نظامی «نور» به فضا توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مدعی شد که این اقدام با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت مغایر است.

صاحب‌خبر -

به گزارش تسنیم به نقل از پایگاه خبری سان،‌ یک سخنگوی وزارت امور خارجه انگلیس روز جمعه مدعی شد که جمهوری اسلامی ایران با پرتاب ماهواره نظامی «نور» به فضا، قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد را نقض کرده است.

این مقام انگلیسی در خصوص پرتاب ماهواره نظامی نور که صبح روز چهارشنبه سوم اردیبهشت‌ماه با موفقیت انجام گرفت، ادعا کرد: «گزارش‌های رسیده مبنی بر اینکه ایران یک ماهواره را با استفاده از فناوری موشک‌های بالستیک به فضا پرتاب کرده است، بسیار نگران‌کننده هستند و این اقدام با قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد سازگاری ندارد.»

وی افزود: «ما و متحدان بین‌المللی‌مان درباره برنامه موشک‌های بالستیک ایران که موجب بی‌ثباتی و تهدید امنیت منطقه‌ می‌شود، نگرانی‌های مهم و بلندمدتی داریم.»

صبح روز چهارشنبه سوم اردیبهشت‌ماه 1399 ماهواره نظامی ایران با نام «نور» توسط نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و به‌وسیله ماهواره‌بر سه‌مرحله‌ای «قاصد» در مدار 425کیلومتری زمین قرار گرفت.

این پرتاب از پایگاه پرتاب فضایی سپاه در منطقه شاهرود و در کویر مرکزی ایران به انجام رسید، پایگاهی که سالها پیش آماده شده بود تا پرتابگرهای فضایی سنگین سپاه از جمله ماهواره‌بر قائم از آن به فضا پرتاب شود.

ماهواره‌بر قاصد اولین پرتابگر سه‌مرحله‌ای آزمایش‌شده در کشور است. هنوز جزئیاتی از ابعاد و تناژ و قابلیت‌های فنی آن اعلام نشده اما همین تصاویر منتشرشده نشان می‌دهد که سپاه مسیر توسعه پرتابگرهای فضایی خود را با تنوع مورد نیاز پیگیری کرده است.

به دنبال پرتاب موفقیت‌آمیز این ماهواره نظامی، مقامات آمریکایی از جمله مایک پامپئو وزیر امور خارجه این کشور مدعی شدند که ایران با این اقدام خود قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد را نقض کرده است و متعاقباً «مورگان اورتگاس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در مصاحبه با بی‌بی‌سی اعلام کرد که آمریکا از شورای امنیت خواهد خواست که درباره پرتاب ماهواره نظامی ایران تحقیق کند.

متعاقباً دولت‌های بزرگ اروپایی (آلمان، فرانسه و انگلیس) که جزو متحدان اصلی آمریکا در جهان محسوب می‌شوند نیز به بهانه‌های مشابه علیه موفقیت اخیر جمهوری اسلامی ایران در عرصه هوافضا موضع‌گیری کردند.

برچسب‌ها:

نظر شما