شناسهٔ خبر: 39583273 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: بی‌بی‌سی فارسی | لینک خبر

یک روز پس از پرتاب ماهواره نور؛ روحانی به سپاه پاسداران تبریک گفت

حسن روحانی، رئیس‌ جمهوری ایران، "تلاش سپاه پاسداران برای پرتاب ماهواره نور" را "امری مبارک" خوانده است.

صاحب‌خبر -
پخش این فایل در دستگاه شما پشتیبانی نمی شود.
دولت ایران پرتاب ماهواره نور را به سپاه تبریک گفت

حسن روحانی، رئیس‌ جمهوری ایران، "تلاش سپاه پاسداران برای پرتاب ماهواره نور" را "امری مبارک" خوانده است.

سپاه پاسداران دیروز اعلام کرد نخستین ماهواره نظامی ایران "با موفقیت" در مدار زمین قرار گرفته است. این خبر در حالی منتشر شد که در ماه‌های گذشته، ایران و آمریکا با تنش‌هایی فزاینده مواجه بودند. این درگیری‌های با کشته‌شدن قاسم سلیمانی، فرمانده واحد برون مرزی سپاه به اوج رسید.

اکنون آقای روحانی همزمان با افتتاح مجموعه ورزشی با عنوان "شهید سلیمانی" گفته این تلاش سپاه نشان دهنده همه تلاش‌های پیگیر در این شرایط سخت است.

همزمان علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی هم در توئیتی با اشاره به پرتاب "ماهواره نور" گفت "تحریم، تهدید و تطمیع سیاسی نمی‌تواند حرکت جمهوری اسلامی در مسیر تامین منافع ملی و حقوق قانونی‌اش را کُند نماید. تولید مستمر قدرت و بهره‌گیری از دانش روز برای امنیت و رفاه مردم ایران از بیمارستان تا فضا ادامه خواهد داشت".

او در پایان نوشته "غافلگیری‌های جدید در راه است."

روز گذشته با وجود اعلام اولیه سپاه مبنی بر پرتاب موفقیت آمیز ماهواره نور، رهبر و هیچ یک از رؤسای سه قوه ایران درباره پرتاب آن اظهار نظری نکرده‌ بودند.

حق نشر عکس president.ir

واکنش آلمان و آمریکا

وزارت خارجه آلمان از اینکه ایران یک ماهواره نظامی را به فضا فرستاده، ابراز نگرانی کرده و گفته است "اثری بی‌ثبات کننده در منطقه دارد."

پیش از آن هم مورگان اورتگاس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به بی‌بی‌سی فارسی گفت کشورش قصد دارد پرونده پرتاب ماهواره نظامی سپاه پاسداران را به شورای امنیت ببرد.

او گفت پرتاب این ماهواره از نظر ایالات متحده نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد است.

ایران اما می‌گوید اقداماتش مطابق قطعنامه‌های شورای امنیت است.

پیش از این، چهار تلاش ایران برای قرار دادن "ماهواره مخابراتی" در مدار زمین شکست خورده بود.

چند ماه پیش نیز، آمریکا و فرانسه برنامه ماهواره‌ای ایران را پوششی برای آزمایش‌های موشکی خواندند و بارها از آن انتقاد کرده‌اند.