شناسهٔ خبر: 39518103 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فردا قدیمی | لینک خبر

بدهی ملی آمریکا به بالاترین رقم از زمان جنگ جهانی دوم رسید

به خاطر شیوع ویروس کرونا و سیاست‌ محرک اقتصادی که از سوی دولت و بانک مرکزی فدرال آمریکا انجام شد و با هدف جلوگیری از ورود اقتصاد این کشور به رکود، بدهی عمومی آمریکا به سطحی رسیده که از جنگ جهانی دوم به بعد، بی‌سابقه بوده است.

صاحب‌خبر -
 

خبرگزاری فارس: به نقل از واشنگتن‌پست، دولت آمریکا و بانک مرکزی فدرال این کشور، برای جلوگیری از شکل‌گیری یک رکود جدید در اقتصاد این کشور، طی هفته‌های گذشته سیاست‌های محرک اقتصادی بی‌سابقه‌ای را در این کشور اجرایی کردند که از جمله آنها انجام هزاران میلیارد دلار هزینه‌های متعدد، و ارائه ضمانت وام برای شرکت‌ها، بوده است.

به خاطر شیوع ویروس کرونا، اقتصاد آمریکا به شدت تحت تاثیر قرار گرفته و همه این سیاست‌ها با هدف جلوگیری از افت اقتصادی این کشور، انجام می‌شود.

به لطف اپیدمی کرونا، حالا شاهد آن هستیم که میزان بدهی عمومی و مجموعه بدهی شرکت‌های آمریکایی، به رکورد جدیدی رسیده و این نگرانی در حال گسترش است که میزان بدهی‌ها به زودی به نقطه‌ای خواهد رسید، که آمریکا توان تسویه کردن آنها را نخواهد داشت.

بانک مرکزی آمریکا و کنگره این کشور، طی هفته‌های آینده 6 هزار میلیارد دلار، برای مقابله با افت اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا، به اقتصاد این کشور تزریق کرده‌اند که بخش قابل توجهی از این پول، به بانک‌های بزرگ و شرکت‌ها ارائه شده و سهم مردم این کشور، از این حجم پول، فقط یک چک 1200 دلاری و ویزیت رایگان در بیمارستان‌ها در صورت ابتلا به کرونا، بوده است.

به خاطر بحران پیش آمده، انتظار می‌رود حجم مخارج دولتی در آمریکا 4 هزار میلیارد دلار، بیشتر از درآمد دولت این کشور، باشد و در نتیجه کسری بودجه دولت فدرال، به دو برابر بالاترین کسری بودجه این کشور از سال 1945 و جنگ جهانی تا کنون، خواهد رسید.

در این میان، بانک مرکزی آمریکا، با چاپ پول، پایین آوردن نرخ بهره نزدیک صفر، و ایجاد تسهیلات برای پرداخت 2هزار میلیارد دلار وام، عمل کرده اما این استراتژی به شدت کارشناسان را نگران کرده است. چرا که ایجاد این حجم بی‌سابقه بدهی جدید در بلندمدت، ممکن است به هم خوردن تعادل اقتصادی، در آمریکا، منجر شده و امیدها برای بهبود اوضاع را از بین ببرد.

نکته حائز اهمیت اینجاست که در صورتی که چک 1200 دلاری، از سوی دولت آمریکا به تمام 320 میلیون نفر شهروند این کشور ارائه شود، این رقم حداکثر به 384 میلیارد دلار خواهد رسید که نشان می‌دهد، سهم کل جمعیت آمریکا، از بودجه تخفیف داده شده برای مقابله با کرونا، تنها یک پانزدهم بوده است.


ساعت بدهی ملی آمریکا

دکتر عفیف میان، استاد اقتصاد دانشگاه پرینستون آمریکا، می‌گوید: ما باید خیلی نگران باشیم. ما از سطحی از بدهی صحبت می‌کنیم که به طور قطع، در تاریخ معاصر و حتی در طول تاریخ، بی‌سابقه بوده است و ما حالا به یک نقطه بحرانی رسیده‌ایم. 

در بحران‌های پیشین آمریکا با استفاده از اهرم سلطه دلار بر بازارهای مالی جهانی، با تزریق پول بدون ترس، نسبت به اینکه روزی سرمایه‌داران به این نتیجه برسند که آمریکا نمی‌تواند بدهی خود را صاف کند اقدام به تزریق پول، می‌کرد که این مسئله به بالا رفتن نرخ بهره وتورم، در این کشور، منجر می‌شد، اما حالا به اعتقاد میان، شرایط خیلی متفاوت است و هم اکنون حجم بدهی دولتی، شرکت‌ها و خانوارهای آمریکایی به دو و نیم برابر تولید ناخالص داخلی این کشور رسیده است.

این استاد اقتصاد که مقالات متعددی نسبت به تاثیرات فاجعه‌بار چاپ پول، بر به هم زدن نظم بازارهای  مالی نوشته، معتقد است ادامه دادن این استراتژی می‌تواند به منفی شدن رش اقتصادی،‌ در آینده منجر شود.

پروفسور میان، معتقد است، آمریکا هم اکنون شببه به ژاپن در یک تله بدهی گرفتار شده است.