مدير بازرگاني شرکت ملي نفتکش وضعيت کشتيهاي نفتکش ايران در دوران سقوط قيمت نفت را تشريح کرد و گفت: توليد و انتقال دريايي نفت در منطقه خليج فارس فعلا از رونق نيافتاده است.
به گزارش مهر، نصرالله سردشتي درباره تاثير کاهش قيمت نفت در فعاليت نفتکشهاي ايراني، گفت: نرخ اجاره و کرايه حمل نفتکش ها براساس قرارداد منعقده و طبق فرمول توافقي خاصي انجام مي شود و به همين دليل از تحولات پرشتاب بازار، کم تر متأثر مي شود.
مدير بازرگاني شرکت ملي نفتکش ايران با اعلام اينکه تنظيم سرعت کشتيهاي نفتکش و استفاده از زمان مناسب جهت انجام تعميرات ادواري از جمله راهبردهاي شرکت ملي نفتکش در استفاده بهتر از تحولات بازار با توجه به نوسانات قيمت نفت است، تصريح کرد: کاهش بهاي نفت بر مناطق عرضه و تقاضا تأثيري فوري دارد به عنوان نمونه کاهش شديد بهاي نفت تأثيري منفي بر توليد شيل آمريکا برجاي گذاشته، چنانچه بسياري از پروژههاي اکتشافي پرهزينه آبهاي عميق را به حالت تعويق درآورده اند.
اين مقام مسئول افزود: سقوط بهاي نفت باعث توليد بيشتر توليدکنندگان خليج فارس شده به طوري که برداشت محمولهها از خليج فارس جايگزين برداشت از آمريکا و بقيه کشورها شده است.
سردشتي با يادآوري اينکه با توجه به موارد فوق، حمل نفت خام از خليج فارس رونق گرفته و اين در حالي است که کاهش قيمت سوخت و افزايش کرايه حمل نيز باعث شده تا مالکان از سود مناسبي برخوردار شوند، اظهار داشت: پايين بودن قيمت نفت، توليد نفت شيل را غيرمنطقي مي کند و از طرفي ديگر واردات آمريکا بيشتر شده تا بتواند اين تعادل را در بازار داخلي حفظ کند.
مدير بازرگاني شرکت ملي نفتکش ايران با بيان اينکه توليد نفت خام يک فاکتور مهم و اثربخش در بازار نفتکش ها است، تاکيد کرد: بهاي نفت و نرخ اجاره کشتي هاي نفتکش اساساً کار دشواري است.
وي با اشاره به اينکه در حال حاضر درباره بهاي نفت خام پيش بيني ضعيفي وجود دارد، تبيين کرد: البته از ماه اکتبر تاکنون منحني پيش خريد نفت دوباره تغيير کرده به طوري که قيمت فروش نفت تحويلي براي آينده بالاتر از قيمت هاي فروش فوري است که اين امر موجب حمايت از بازار نفتکشها مي شود.
مدير بازرگاني شرکت ملي نفتکش ايران، ادامه داد: از سوي ديگر ديدگاهي وجود دارد که بر پايداري قيمتهاي پايين نفت براي يک دوره زماني تأکيد مي کند.
سردشتي با تاکيد بر اينکه اگر عربستان سعودي مصمم باشد در توليد نفت شيل آمريکا کاهش ايجاد کند، لازم است قيمت فعلي نفت براي يک دوره نسبتاً طولاني ثابت بماند، گفت: البته از آنجا که در بهترين حالت دورنماي کلي اقتصادي چندان مطلوب نيست از اين رو احتمال کمي وجود دارد که تقاضاي فعلي بتواند ذخاير مازاد بازار را جذب کند.
وي اضافه کرد: از طرف ديگر سال جاري ميلادي از لحاظ رشد و توسعه نفتکش هاي با محدوديت روبه رو است که در اين شرايط احتمالا استفاده از نفتکشها به صورت مخزن ادامه مي يابد و اما در مورد نرخ اجاره کشتيهاي نفتکش در سال جاري، رشد ناوگان محدودي پيش بيني مي شود.
سردشتي با بيان اينکه دورنماي آينده براي نرخ اجاره کشتي ها کمي مثبت تر ارزيابي مي شود، خاطرنشان کرد: همانطور که قبلاً اشاره شد بهاي پايين نفت براي توليد نفت خاورميانه امتيازي محسوب مي شود، از اين رو دورنماي اجاره نفتکشها اندکي بهتر به نظر ميرسد.
∎