سرویس خارجی-
«محمد قنونو» سخنگوی دولت وفاق ملی لیبی به نخستوزیری «فائزالسراج»، (که حمایت سازمان ملی و کشورهایی چون ترکیه و قطر را دارد)، قبلا در بیانیهای، از تسلط نیروهای این دولت بر هشت شهر «صبراته»، «صرمان»، «العجیلات»، «ملیته»، «زلطان»، «رقد الین»، «الجمیل» و «العسه» در غرب طرابلس، پایتخت لیبی خبر داد و گفت که این نیروها توانستهاند تا مرز تونس پیشروی کنند. با این حساب، دولت وفاق این مسیر را از طرابلس تا مرز تونس برای نیروهای خود باز و دست نیروهای شرق لیبیِ تحت امر ژنرال بازنشسته «خلیفه حفتر» (که حمایت امارات، عربستان، مصر و... دارند) را کوتاه کرد.
نیروهای السراج اکنون حمله به مواضع نیروهای حفتر در پایگاه هوایی «الوطیه» را شدت بخشیدهاند. این پایگاه که در گذشته به پایگاه «عقبهبننافع» معروف بود، در فاصله ۱۰۰ کیلومتری جنوب غربی طرابلس در نزدیکی دو منطقه «الجمیل» و «العسه» واقع در غرب لیبی واقع شده و به گزارش فارس، یکی از بزرگترین پایگاه هوایی لیبی است که مشتمل بر انبارهای سلاح، ایستگاه سوخت، باند فرود و شهرک مسکونی است و پهپادهای اماراتی نیز در آن قرار دارند.
همچنین، «مصطفی المجعی» سخنگوی عملیات «برکان الغضب» وابسته به نیروهای دولت وفاق، به «الجزیره» گفت، پایگاه الوطیه از اهمیت استراتژیک برخوردار است و به منزله شریان حیاتی برای شبهنظامیان حفتر مستقر در منطقه غرب لیبی محسوب میشود. لذا، خارج کردن پایگاه الوطیه از دایره بازی نظامی، به معنای قطع هر گونه امداد به این پایگاه اعم از تجهیز آن به سوخت، مهمات، سلاح، هواپیماهای جنگی و پهپاد است.
واکنشها به این پیشرویها
«احمد المسماری» سخنگوی نیروهای حفتر، در واکنش به این ضربات گفت، «رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه از فقر شماری از جوانان سوری سوءاستفاده کرده و با پول آنها را راهی لیبی کرده است. نیروهای ما نیز با تمام توان خود با ارتش ترکیه در تمامی عرصههای زمینی، هوایی، دریایی و الکترونیکی میجنگند.» نیروهای حفتر همچنین مدعی شدند که طرابلس را ظرف فقط چند روز از دست دولت وفاق خواهند گرفت.
گفتنی است، حفتر با حمایت مصر، امارات و عربستان (و همچنین روسیه و چند کشور غربی) از اواخر فروردین ۱۳۹۸ با هدفاشغال پایتخت، عملیات نظامی علیه طرابلس را آغاز کرده بود.
نظر شما