شناسهٔ خبر: 39263381 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

حوزه بهداشت و رفاه

نکات تغذیه‌ای مهم برای بهبودیافتگان کرونا

در دوران نقاهت بیماری، اشتهای از دست رفته فرد افزایش یافته و اکنون بهترین فرصت برای جبران کمبود آب، ویتامین ها، پروتئین (Protein) و انرژی مورد نیاز بدن است که در طول دوره بیماری به دلیل افزایش احتیاج به مواد مقوی، آب و الکترولیت ناشی از سوخت و ساز بالا در بدن به مقدار کافی جذب نشده اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا و بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، بطور کلی رعایت رژیم غذایی (diet) غنی از غذاهای گیاهی با حداقل فرآوری حاوی میوه، سبزی، نان و غلات سبوس دار، حبوبات، ماهی و مرغ و مصرف کم گوشت قرمز (Red Meat) در تسریع روند بهبودی مؤثر هستند. ولی غیراز موارد ذکر شده پایبندی به چه اصولی ضرورت دارد؟

_ مصرف و تامین مقادیر زیاد مایعات مثل آب، آب میوه طبیعی، آب سبزی های تازه، چای کم رنگ، آب گوشت یا مرغ به میزان حداقل ۸ لیوان در روز برای رقیق کردن ترشحات درون مجاری هوایی

_ مصرف سوپ و آش داغ مثل سوپ سبزیجات، سوپ جو و آش برنج

_ استفاده روزانه میوه و سبزی تازه یا سبزیجات آبپز به صورت دورچین کنار غذا برای تحریک اشتها و تامین ریز مغذی ها

_ استفاده از منابع غذایی ویتامین A که باعث حفظ یکپارچگی مخاط تنفسی می شود مثل زرده تخم مرغ، گوشت، ماهی، جگر، میوه ه و سبزی های نارنجی و زرد مثل کدوحلوایی، هویج و همینطور استفاده از سبزی هایی با برگ تیره

_ استفاده از منابع غذایی ویتامین سی به علت خاصیت آنتی اکسیدان آن مانند مرکبات (Citrus) ، آب نارنج، آبلیمو لیمو ترش و...

_ استفاده از منابع غذایی پروتئین، روی، آهن و سلنیوم که تقویت کننده دستگاه ایمنی بدن است مثل گوشت، مرغ، تخم مرغ، ماهی یا میگو (Shrimp)، حبوبات، غلات کامل، انواع مغزها و...

_ استفاده از منابع کربوهیدرات پیچیده و نشاسته ای مانند برنج، سیب زمینی (potato) و نان سبوس دار لااقل در یکی از وعده های روزانه

_ استفاده از روغن گیاهی یا نباتی حاوی آفتابگردان، سویا، پنبه دانه، زیتون (Olive) و کنجد به خاطر تامین بخشی از انرژی مورد نیاز روزانه و تامین برخی اسیدهای چرب ضروری و ویتامین های محلول در چربی در تهیه غذا

_ استفاده از عسل برای تقویت سیستم ایمنی و مهار سرفه

_ استفاده از زردچوبه (Turmeric) در تهیه غذا به دلیل خاصیت ضد التهاب آن

_ افزودن سیر، پیاز و زنجبیل به غذاها که به تقویت سیستم ایمنی بدن (Système immunitaire) کمک می کند

_ استفاده از موز یا زنجبیل (Ginger) در مواردی که تهوع وجود دارد 

_ افزودن مقداری پودر سبوس خوراکی فرآوری شده و استاندارد به غذاهایی مثل آش، سوپ یا سالاد برای جلوگیری از یبوست

_ مصرف منظم صبحانه و دو تا سه میان وعده برای تامین انرژی روزانه

نظر شما