به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا به نقل از سی ان ان، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از موضع خود درباره قرنطینه عقب نشینی و اعلام کرد بخشهایی از ایالت نیویورک، نیوجرسی و کنتیکت قرنطینه میشوند و مرکز کنترل بیماریها به شهروندان در این ایالتها توصیه کرد برای 14 روز به جز مواقع ضروری از منازل خود خارج نشوند. این در حالی است که دولتهای محلی در این ایالتها این دستور العملها را صادر کرده اند و این محدودیتها در این ایالتها در حال اجرا است.
این تصمیمات در شرایطی اتخاذ شد که آمریکا یک نقطه عطف فاجعه بار را در تاریخ این کشور تجربه کرد. تا کنون دو هزار و 43 نفر در آمریکا بر اثر آلودگی به ویروس کرونا جان خود را از دست داده اند. رقمی که ظرف دو روز دو برابر شده است.
آمار تلفات کرونا در آمریکا از 2000 نفر گذشت
تلفات کرونا در آمریکا روز شنبه از مرز 2000 نفر گذشت؛ آمار مبتلایان به کرونا در این کشور نیز از مرز 120 هزار نفر فراتر رفته است.
با ثبت 312 فوتی جدید در آمریکا در روز شنبه، تعداد تلفات بیماری کرونای جدید در آمریکا به 2008 نفر رسید. این آمار تا ساعت 2:30 بامداد یکشنبه به وقت تهران بهروزرسانی شده است.
آمریکا همچنین با ثبت 120529 مبتلا به کووید -19، تا این لحظه بیشترین آمار مبتلایان به این بیماری را دارد.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا روز شنبه گفت که وی در حال فکر کردن درباره اعمال قرنطینه در نقاط اصلی شیوع ویروس کرونا در آمریکا نظیر نیویورک است.
وی که در جمع خبرنگاران صحبت میکرد، افزود: «چنین قرنطینهای میتواند در ایالتهای نیوجرسی و کانکتیکات نیز اعمال شود.»
رئیسجمهور آمریکا همچنین دستوری را صادر کرده که بر اساس آن تمامی نیروهای ذخیره ارتش برای کمک به مقابله با شیوع ویروس کرونا فراخوانده میشوند.
پیشتر دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن تخمین زده بود که ویروس کرونا طی چهار ماه آینده بهصورت میانگین تا 81 هزار نفر را در آمریکا به کام مرگ فرو میبرد و تا ماه ژوئن نیز فروکش نمیکند.
براساس جدیدترین آمار سازمان بهداشت جهانی تا امروز، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در جهان به 664 هزار و 941 نفر رسید. از این تعداد 30 هزار و 894 نفر جان باخته و 142 هزار و 449 نفر بهبود پیدا کرده اند. از میان 491 هزار و 598 نفری که همچنان درگیر این بیماری هستند، حال 5 درصد آنها یعنی 25 هزار و 229 نفر وخیم گزارش شده است.
تعدادی از مناطق در آمریکا مناطق بحران زده اعلام شدند
همزمان با ادامه نگرانیها درباره امکانات بخش بهداشت در درمان آمریکا برای مقابله با ویروس کرونا، تعدادی از ایالتهای این کشور منطقه بحران زده اعلام شد.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا به بیش از 125 هزار نفر رسید که تقریبا نیمی از آنها مربوط به ایالت نیویورک است. بیش از دو هزار نفر نیز در این کشور بر اثر کرونا جان باخته اند.
تا کنون نوزده منطقه آمریکا به سبب شیوع کرونا منطقه بحران زده اعلام شده اند.
محمد جمعه خبرنگار شبکه در واشنگتن در گفتگویی با اشاره به آمار و ارقام مبتلایان به کرونا و جان باختگان به سبب این ویروس گفت: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد قرنطینه نیویورک، نیوجرسی و کنتیکت را بررسی میکند، اما پس از انتقادات فرماندار ایالت نیویورک که این اقدام را غیرقانونی دانست، از تصمیم خود منصرف شد و در توئیتی اعلام کرد پس از رایزنی با مشاوران خود به این نتیجه رسیده است که نیازی به قرنطینه کردن نیست.
خبرنگار ادامه داد: نگرانیهایی نیز درباره کمبود تجهیزات پزشکی وجود دارد. علاوه بر این دولت فدرال تلاش میکند با همکاری دولت محلی جلوی انتشار ویروس را بگیرد. رئیس جمهور در آخرین مورد، کلرادو را منطقه بحران زده اعلام کرد.
ترامپ: قرنطینه سه ایالت ضرورتی ندارد!
رئیسجمهور آمریکا که پیش از این گفته بود قرنطینه سه ایالت این کشور را بررسی میکند، در توییتر نوشت که این امر ضرورتی ندارد.
دونالد ترامپ که گفته بود قرنطینه سه ایالت نیویورک، نیوجرسی و کانکتیکات را برای مقابله با کرونا بررسی میکند، اکنون میگوید که این قرنطینه ضروری نیست و به جای آن دستورالعملهای مسافرتی اعمال میشود.
وی بامداد یکشنبه در توییتر نوشت: «بنابر توصیه کارگروه کرونای کاخ سفید، و با مشورت با فرمانداران نیویورک، نیوجرسی و کانکتیکات، من از مرکز کنترل بیماریها خواستهام تا یک مشاوره مسافرتی قوی ارائه دهد تا با مشورت دولت فدرال توسط فرمانداران اجرایی شود. قرنطینه ضروری نیست. مرکز کنترل بیماریها امشب جزئیات کامل را منتشر خواهد کرد. متشکرم.»
پزشکان و پرستاران در نیویورک به کمبود تجهیزات حفاظتی اعتراض دارند
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، کادر درمانی در بیمارستانهای نیویورک آمریکا از ازدحام بیش از اندازه بیماران داخل مراکز درمانی گلایه دارند. به گفته پرستاران، هر روز، بیماران بیشتری با علائم سرفه، تب و چشمانی وحشت زده به بیمارستانهای نیویورک مراجعه میکنند و همین مسئله، نگرانی کادر پزشکی و پرستاران را درباره سلامت خودشان به همراه داشته است. پرستاران در محله برانکس در شهر نیویورک آمریکا به کمبود تجهیزات ایمنی نظیر ماسک و دستکش که برای حفظ سلامت آنها در خط مقدم مبارزه با کرونا نیاز است، گلایه دارند.
همچنین روز شنبه، افسران پلیس شهر نیویورک زیر باران ایستادند تا به سومین مأمور پلیس این شهر که بر اثر ابتلا به کرونا جان باخته است، ادای احترام کنند. جسد این کارآگاه پلیس شهر نیویورک با 23 سال سابقه که "سِدریک دیکسون" نام دارد، دیروز از بیمارستان منتقل شد. به گزارش پلیس نیویورک، حدود 700 نفر از کارکنان پلیس این شهر اکنون به کرونا مبتلا شده اند و نتایج آزمایش آنها مثبت بوده است.
سندرز: وضعیت بیمه درمانی در آمریکا مایه ننگ است
سناتور کهنه کار ایالت ورمونت آمریکا در انتقاد از وضعیت بیمه درمانی در این کشور، از مرگ شهروندان آمریکایی می گوید که به دلیل عدم توانایی در پرداخت هزینه های درمانی، جان خود را از دست می دهند.
«برنی سندرز» سناتور ایالت ورمونت آمریکا و از نامزدهای حزب دموکرات در انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری روز شنبه در یک پیام توئیتری با انتقاد از وضعیت بیمه درمانی در آمریکا، وضع کنونی را مایه ننگ این کشور در عرصه بین المللی خواند.
وی در پیام توئیتری خود نوشت: «مردم این روزها در حال مرگ هستند، با آنکه میدانند بیمارند اما به بیمارستان نمیروند چون توانایی پرداخت صورتحساب خود را ندارند».
این سناتور کهنه کار و سوسیال مأب آمریکایی در ادامه این پیام میافزاید: «این وضعیت یک ننگ بین المللی است. و لازم است که ما بیمه درمانی را به یک حق [شهروندی] تبدیل کنیم».
بیمارستانهای نیویورک شبیه میدان جنگ شده است
به گزارش رادیو کانادا، بیمارستانهای نیویورک به علت هجوم بیماران مبتلا به کووید-19 شبیه "میدان جنگ" شده است.
دکتر تنزیب حسین متخصص بیماریهای ریوی و مراقبتهای ویژه در تشریح اوضاع حاکم بر بیمارستانهای نیویورک میگوید:" حال بیماران بد و روز به روز بدتر میشود. شرایط جسمانی آنها همچنان بد و نگران کننده است و هر روز تعداد زیادی از آنها میمیرند. "
در اواسط ماه مارس بیمارستان دانشگاهی لانگن در شهر بروکلین که دکتر تنزین حسین نیز در آن کار میکند، اولین موج بزرگ بیماران مبتلا به کووید-19 را که شرایط بسیار بدی هم داشتند پذیرش کرد. به رغم استفاده از دستگاههای تنفس مصنوعی، تنها یکی از این بیماران نجات پیدا کرد. طبق تازهترین خبرها، همین بیمار نیز هنوز تحت درمان قرار دارد.
دکتر حسین نوزدهم مارس که تازه بحران کرونا در نیویورک شکل گرفته بود، در صفحه فیسبوک خود تصویری از سطل آشغالهای پر از تجهیزات محافظتی مثل ماسک و دستکش منتشر کرد و گفت:"ما با کمبود ماسک و کمبود تخت روبرو هستیم. کمبود پرسنل درمانی هم مشهود است ضمن این که برخی از پرسنل درمانی موجود نیز بیمار میشوند. مشکلات و کمبودهایی که داریم تقریبا هر روز دوبرابر میشود. بیماران از زیر دستگاههای تنفسی زنده بیرون نمیآیند. به نظر میرسد سن و سال بیماران چندان تعیین کننده نیست. "
یک هفته پس از آن دومین موج کرونا از راه رسید: بیمارانی که هفته گذشته با علایمی از جمله سرفه، تب و التهاب ریه در بیمارستان بستری شده بودند، حالشان بدتر شد به طوری که پزشکان مجبور شدند بسیاری از آنها را به بخش مراقبتهای ویژه منتقل کنند.
دکتر حسین میگوید:" شرایط برای پزشکان اورژانس به شدت نگران کننده است. همه بیمارانی که در بیمارستان پذیرش میکنیم پس از پنج روز، مثل برگ درخت میافتند و میمیرند. اکثریت بیمارانی که بستری میشوند توانایی رهایی از کووید-19 را ندارند. "
هیچکس از خطر این بیماری در امان نیست. وضعیت در دیگر بیمارستانهای نیویورک نیز همین طور است. در هفتههای اخیر و به ویژه در روزهای اخیر شمار شهروندان نیویورکی که به علت ابتلا به کووید-19 جان خود را از دست داده اند به پانصد و هفده نفر افزایش یافته است. چهارشنبه هفته پیش بیمارستان المارست در منطقه کوئینز از مرگ سیزده بیمار مبتلا به کووید-19 در عرض تنها بیست و چهار ساعت خبر داد.
هر روز شمار زیادی از شهروندان نیویورک در برابر مراکز درمانی و بیمارستانها صف میکشند تا از آنها تست غربالگری کرونا گرفته شود. ماموران پلیس اطمینان میدهند که در این صفها فاصله لازم برای جلوگیری از شیوع بیماری رعایت میشود.
دست کم 29 هزار و 158 تن از ساکنان منطقه گروس پوم همچنان بیمار هستند و آمار بیماران این منطقه همچنان افزایش مییابد.
اما نگرانی بزرگ دکتر حسین این است که بیماری کووید-19 به هیچ کس در هیچ سن و سالی رحم نمیکند. تصور این که برخی افراد در برابر این بیماری آسیب پذیر نیستند، تصوری باطل است چرا که حتی افراد جوان نیز از این بیماری در امان نیستند.
دکتر حسین میگوید وقتی یک فرد سی یا سی و پنج ساله که از یک هفته پیش مرتب سرفه میکند و به راحتی نمیتواند تنفس کند وارد بیمارستان میشود، ما بلافاصله به او میگوییم که احتمالا باید انتوباسیون یا تراشه گذاری نای روی او انجام دهیم. در عین حال فوری از او میخواهیم که اگر حرفی با نزدیکان یا خانواده اش دارد به آنها بگوید. چرا که میدانیم وقتی یک آرامبخش به او دادیم و تراشه گذاری نای را روی او انجام دادیم، دیگر هیچ تضمینی وجود ندارد که امکان صحبت دوباره با او را داشته باشیم.
به گفته دکتر حسین، بیشتر از آمار و ارقام و شمار مبتلایان و قربانیان کووید-19، همین لحظات سخت است که روحیه پزشکان و کادر درمان را تضعیف میکند. ضمن این که در حال حاضر هیچ دارو و درمان موثری نیز برای نجات بیماران مبتلا به کووید-19 در اختیار نداریم و این واقعا ناراحت کننده است.
دکتر حسین افزود در رابطه با خطر ابتلای پزشکان و پرسنل درمان به این بیماری نیز باید بگویم که این اجتناب ناپذیر به نظر میرسد. با این حال ما کار خودمان را انجام میدهیم چرا که متعهد به انجام خدمت در هر شرایطی شده ایم.
به محض این که شمار موارد ابتلا به کووید-19 در منطقه با سرعت زیاد رو به افزایش گذاشت، اندریو کوئومو فرماندار ایالت نیویورک اعلام کرد برای تامین تجهیزات پزشکی و محافظتی بیمارستانها همه تلاش خود را به کار خواهد گرفت و تلاش خواهد کرد شمار تختهای بیمارستانهای ایالت را از 53 هزار به 140 هزار افزایش دهد.
ایالت نیویورک با حدود 20 میلیون نفر جمعیت با فاصله زیادی از دیگر ایالتهای آمریکا آلودهترین ایالت به کووید-19 محسوب میشود. تا کنون 52 هزار و 318 مورد تایید شده ابتلا به این بیماری و 728 مورد مرگ و میر تایید شده ناشی از این بیماری را ثبت کرده است.
این آمار تقریبا 10 برابر بیشتر از آمار کانادا و کمی کمتر از نیمی از کل موارد ثبت شده در سرتاسر آمریکا است. در عرصه بین المللی نیز تنها کشورهای چین، ایتالیا، اسپانیا و آلمان موارد بیشتری را گزارش کرده اند.
اما طبق اطلاعاتی که فرماندار نیویورک در اختیار دارد، هنوز بدترین قسمت ماجرا از راه نرسیده است. از چند روز پیش مسئولان ایالت از جمله فرماندار نیویورک بارها هشدار داده اند که اوج همه گیری کرونا در ایالت اواسط آوریل اتفاق خواهد افتاد.
دکتر تنزیب حسین نیز همین نظر را دارد. او میداند که وضعیت قبل از این که بخواهد بهتر شود، وخیمتر خواهد شد. به گفته وی، پیامی که در حال حاضر میتوان به شهروندان داد کاملا روشن است: لازم است که تدابیر پیشگیرانه به ویژه فاصله گیری اجتماعی با دقت هر چه تمامتر به اجرا گذاشته شود و همه تدابیری که مقامات به منظور جلوگیری از شیوع بیشتری بیماری به کار گرفته اند، کاملا رعایت شود.
دکتر حسین خطاب به همه شهروندانی که در خانههای خود مانده اند، تاکید کرد:" کاری که شما میکنید از اهمیت بالایی برخوردار است؛ بنابراین از خانه خارج نشوید. این کار ایثار است و من کاملا آن را درک میکنم. فداکاری شما با ماندن در خانه، شرایط را برای ما در بیمارستانها تغییر خواهد داد. "
انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری در نیویورک به تعویق افتاد
فرماندار نیویورک، بهداشت عمومی را اولویت نخست این ایالت برشمرد که بیش از ایالتهای دیگر آمریکا درگیر کرونا شده است و گفت: ما انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری را تا 23 ژوئن به تعویق خواهیم انداخت.
اندرو کومو روز شنبه در نشست خبری مربوط به آخرین وضعیت ویروس جدید کرونا در نیویورک افزود: ما این روند دموکراتیک را در تاریخ مطمئنتری انجام خواهیم داد.
وی ادامه داد: هر وضعیت اورژانسی منحصر به فرد است. نیازها همیشه متفاوت است. تنها شباهت این است که آنچه لازم است همیشه غیر منتظره است. در این حالت نیاز غیرمنتظره ونتیلاتورها است.
وی با بیان اینکه به پیشبینیها اعتماد داریم، افزود: برای پیش بینیها برنامه ریزی می کنیم و بر این اساس به 30 هزار دستگاه تنفس مصنوعی نیاز داریم.
فرماندار نیویورک با توجه به اینکه برخی از کادر پزشکی به کرونا مبتلا شده و چند نفر هم جان باختهاند، اظهار کرد: این نگرانی وجود دارد که دستورالعملهای مرکز پیشگیری از بیماریها به اندازه کافی از پرستاران و پزشکان ما محافظت نکنند.
کومو ادامه داد: ما از نگرانی ها آگاهیم و به طور جدی در حال بررسی آن هستیم. اگر این راهنماییها به اندازه کافی از متخصصان مراقبتهای بهداشتی ما محافظت نکنند ، ما دستورالعمل های خودمان را ارائه میدهیم.
وی اضافه کرد: رئیس جمهوری چهار سایت جدید را برای تأسیسات جدید پزشکی موقت تصویب کرد، دیروز همه آنها را دیدیم. این سایت ها چهار هزار تخت مورد نیاز دیگر را اضافه می کنند.
فرماندار نیویورک با بیان اینکه در حال کار بر روی سه بیمارستان اختصاصی کووید هستیم، اظهار کرد: ما بیش از 600 تخت برای معالجه بیماران مبتلا به ویروس کرونا آماده خواهیم کرد. این امنترین کاری است که می توان انجام داد.
کومو با ابراز تاسف از جان باختن 728 نیویورکی در اثر ویروس کرونا، اضافه کرد: ما برای نجات هر زندگی می جنگیم. شما باید با رعایت کلیه پروتکلهای بهداشتی کمک کنید. همه ما در کاهش شیوع این ویروس نقش داریم. به ما در نجات جانها کمک کنید.
وی با توجه به نیاز همه ایالتهای آمریکا به دستگاههای تنفس مصنوعی گفت ما نمی توانیم 50 ایالت داشته باشیم که برای این تجهیزات زندگیبخش، در مقابل یکدیگر کشمکش داشته باشیم.
فرماندار نیویورک افزود: این رقابت با بالا رفتن قیمتها به همه ما صدمه می زند. ما به یک کنسرسیوم خرید در سطح کشور احتیاج داریم.
بر اساس آمار منتشر شده در تارنمای دانشگاه جان هاپکینز، در ایالت نیویورک 52 هزار و 318 نفر به ویروس کرونا مبتلا شدهاند. همچنین 728 نفر هم در این ایالت، جان باختهاند.
انتقاد از گوترش به دلیل اهدای 250 هزار ماسک محافظتی سازمان ملل به آمریکا!
دبیرکل سازمان ملل اعلام کرد 250 هزار ماسک محافظتی موجود در انبار این سازمان را به ثروتمندترین کشور جهان اهدا کرده است.
«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان در صحفه تویتر خود نوشت: «من خوشحالم به همراه کیلی کرافت نماینده آمریکا در سازمان ملل، اهدای 250 هزار ماسک محافظتی را به آمریکا اعلام کنم که در انبار سازمان ملل وجود داشتند.»
گوترش در ادامه توییت خود گفته که این ماسک ها به پرسنل پزشکی شهر نیویورک تحویل داده خواهد شد.
این اقدام دبیرکل سازمان ملل با واکنش کاربران در توییتر مواجه شده و در زیر توییت ها این سوال را مطرح کردند چرا باید این ماسک ها به کشوری اهدا شود که بیشترین ثروت و امکانات را دارد.