به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا، خبرگزاری فرانسه در خبری فوری گزارش داد بنابر اعلام منابع آگاه بیش از 15 هزار نفر بر اثر شیوع ویروس کرونا در اروپا جان باختند.
تعداد مبتلایان به کرونا در ایتالیا از 80 هزار نفر فراتر رفت
با ثبت 6153 مبتلا به کرونا طی 24 ساعت گذشته در ایتالیا، مجموع مبتلایان به کرونا در این کشور اروپایی به 80539 نفر رسید.
بر اساس اعلام مقامات ایتالیا، طی 24 ساعت گذشته 6153 نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شدهاند و مجموع مبتلایان در این کشور به 80539 نفر رسید.
همچنین طی 24 ساعت گذشته 662 نفر دیگر در این کشور به دلیل ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادند تا مجموع قربانیان این ویروس در ایتالیا به 8165 نفر برسد.
تا کنون 10 هزار و 361 نفر از مبتلایان به ویروس کرونا در ایتالیا توانستهاند بهبودی خود را بدست بیاورند.
بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، تا کنون بیش از 15 هزار نفر در سرتاسر اروپا جان خود را به دلیل ابتلا به ویروس کرونا از دست دادهاند.
ایتالیا با پهپاد به جنگ کرونا می رود
دولت ایتالیا با پهپاد به قرنطینه کرونایی نظارت میکند.
در حالی که نیروهای پلیس و ارتش برای نگه داشتن مردم در خانه ها، در شهرها و جادهها مستقر شده اند، پهپادهای پلیس نیز بر فراز شهرهای بزرگ این کشور برای نظارت بر تجمعهای غیرقانونی به پرواز درامده اند.
وضع وخیم در اسپانیا؛ 8578 مبتلای جدید و 655 فوتی در یک روز
وضعیت شیوع ویروس جدید کرونا در اسپانیا همچنان رو به وخیم شدن است و طی یک روز گذشته هزاران نفر به این ویروس مبتلا شدند.
علیرغم تدابیر سفتوسخت پیشگیرانه درمانی که در اسپانیا برقرار شده، آمار مبتلایان به ویروس «کووید19» در این کشور با شیب تند صعودی در حال افزایش است.
وزارت بهداشت اسپانیا امروز (پنجشنبه) اعلام کرد که طی بیستوچهار ساعت گذشته 8578 مورد ابتلای جدید به ویروس کرونا در این کشور ثبت شده است.
به نوشته وبگاه اطلاعرسانی این وزارتخانه، همچنین از روز گذشته تا کنون 655 نفر بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
بدین ترتیب، تعداد کل مبتلایان به ویروس کرونا در اسپانیا به 56188 نفر و تعداد قربانیان آن نیز به 4089 تن افزایش یافت.
پایگاه خبری «بلومبرگ» نیز گزارش داد که رئیس ستاد کل ارتش اسپانیا از سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) درخواست کرده که هرچه سریعتر دستگاههای تنفس مصنوعی، لباسهای محافظ و کیتهای تشخیص ابتلا به کرونا برای این کشور ارسال کند.
پیشتر گزارش شده بود نظامیان اسپانیایی، سالخوردگان مشکوک به کرونا را دیدهاند که در خانههای سالمندان رها شده و بعضی از آنها نیز فوت کردهاند.
«مارگاریتا روبلس» وزیر دفاع اسپانیا درباره این اتفاق تلخ گفته است:« ما دربرابر رفتار با افراد حاضر در این مکانها جدی و غیرقابل انعطاف هستیم. نیروهای ارتش زمانی که از این اقامتگاهها بازدید میکردند افراد سالخوردهای را یافتهاند که کاملاً به حال خود رها شده و حتی در برخی زمانها بر روی تختهای خود جان باختهاند».
پرتاب سنگ به سمت آمبولانس حامل بیماران سالمند کرونایی در اسپانیا
پلیس اسپانیا از اعتراضات و پرتاب سنگ به آمبولانسهای حامل بیماران مسن کرونایی خبر داده است.
به نقل از روزنامه "دی ولت" آلمان، گروهی معترض به سمت چندین آمبولانس در اسپانیا که حامل 28 بیمار مسن کرونایی بودند سنگ پرتاب کردند.
پلیس اسپانیا روز گذشته اعلام کرد که این حمله روز سه شنبه در منطقه "لا لونیا د لا کانسپسین" در جنوب اسپانیا اتفاق افتاد.
به گزارش پلیس اسپانیا ده ها نفر می خواستند از انتقال این بیماران مسن کرونایی که از منطقه دیگری آورده شده بود و قراربود در مکانی قرنطینه شوند جلوگیری کنند.
معترضان با ایجاد موانعی در خیابان تلاش کردند تا از حرکت این آمبولانس ها جلوگیری کنند. در شب چهارشنبه هم ده ها شهروند اسپانیایی مقابل محل قرنطینه این افراد مسن کرونایی اعتراض کردند. آن ها تهدید می کردند و سطل های زباله را به آتش می کشیدند. چندین مواد منفجره هم به داخل این اقامتگاه پرتاب شد. پلیس اسپانیا از دستگیری دو نفر در جریان این اعتراضات خبر داد.
این افراد مسن مبتلا به کرونا از محل اقامت قبلی خود که شدیدا درگیر بحران کرونا شده بود به این منطقه منتقل شده بودند.
اسپانیا به شدت تحت تاثیر بحران کرونا قرار گرفته و بعد از ایتالیا بیشرین آمار قربانیان کرونایی را دارد.
شمار مبتلایان قطعی به کرونا در انگلیس پنج رقمی شد
شمار مبتلایان به بیماری کووید – 19 در انگلیس بر اساس آمار رسمی دولت با بیش از سه هزار و ششصد نفر افزایش نسبت به دو روز پیش به 11 هزار و 658 نفر رسیده است.
بنا بر آمار اعلامی دولت انگلیس همچنین تا کنون دست کم 578 نفر از مبتلایان به بیماری کووید – 19 در این کشور جان باختند.
شمار افرد مبتلا به بیماری کووید – 19 در انگلیس سرعت گرفته و همزمان با کمبود فضای درمانی، نیرو و امکانات بهداشت و درمان، دولت جریمه رعایت نکردن محدودیتهای رفت و آمد را که از دوشنبه اجرا کرده است تشدید کرد.
بر اساس مصوبه جدید دولت جریمه افرادی که این محدودیتها را نادیده بگیرند دو برابر شده و از سی پوند به شصت پوند افزایش یافته است که البته تا هزار پوند جریمه قابل اجراست. دولت به منظور حسن اجرای این محدودیتها علاوه بر نیروهای پلیس بیست هزار نیروی ارتش را نیز به حال اماده باش دراورده است.
بر اساس محدودیتهای شدید اعلامی دولت انگلیس برای مبارزه با کرونا که شبیه حکومت نظامی است اجتماع بیش از دو نفر ممنوع اعلام شده است و افراد تنها در چهار مورد خرید ضروری، مراجعه به پزشک، رفتن یک بار بر سر کارهایی که مجوز فعالیت دارند همچون فروشندگان مواد غذایی و دارویی و نیزعزیمت نزد افرادی که مسئول نگهداری از اوست مجازند از خانه خارج شوند در غیر این صورت مجازات خواهند شد.
بیمارستانهای انگلیس در حال انفجار است
رئیس انجمن بیمارستانهای انگلیس هشدار داد که درمانگاههای این کشور در مواجهه با ویروس کرونا به لحاظ تعداد، سرعت افزایش و وخامت حال بیماران، همچنین کمبود ظرفیت بیمارستانها در حال انفجار هستند.
«کریس هاپسون» روز پنجشنبه در گفت وگو با شبکه رادیویی بیبیسی4 به نقل از روسای بیمارستانهای پایتخت، وضعیت نگران کنندهای را توصیف کرد و افزود که ظرفیت آنها دربرابر موج بیمارانی که یکی از پس دیگری با حال وخیم به بیمارستان مراجعه میکنند رو به پایان است. او گفت عبارتی که این روزها سر زبانها افتاده یک سونامی دنباله دار است.
هاپسون به نقل از رئیس یکی از بیمارستانها افزود؛ وضع کنونی به مراتب به لحاظ کمیت و کیفیت گسترده تر و بزرگتر از حد تصور است.
این مقام انگلیسی تصریح کرد که قریب به اتفاق رئیسان بیمارستانها نگران کمبود ظرفیتهایی هستند که طی دو هفته گذشته ایجاد کرده اما به سرعت رو به اتمام است. وی با بیان اینکه آنها برای بهتر شدن اوضاع در حال مماشات هستند افزود: اما حتی ظرفیت بیمارستانی که قرار است در شرق لندن ساخته شود به سرعت رو به تکمیل است.
كرونا جان یک دیپلمات انگلیسی را گرفت
وزارت خارجه انگلیس شامگاه چهارشنبه از فوت یک دپیلمات خود در مجارستان بر اثر ابتلا به ویروس کرونا خبر داد.
وزارت خارجه انگلیس اعلام کرد که «استیون دایک»، جانشین سفیر این کشور در مجارستان در اثر ابتلا به بیماری کووید 19 فوت کرده است.
به گفته منابع انگلیسی، این دیپلمات انگلیسی 37 سال سن داشت و بعد از چند روز قرنطینه دیروز سهشنبه (پنجم فروردین) در بوداپست فوت کرده است. تاکنون 226 نفر در مجارستان به کرونا مبتلا گشته و 10 تن دیگر فوت کردهاند.
افزایش اختیارات ویژه پلیس انگلیس برای مقابله با کرونا
وزارت کشور انگلیس برای نظارت بر حسن اجرای مقررات سختگیرانه منع رفت و آمد برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در این کشور، روز پنجشنبه (7 فروردین 1399) اختیارات ویژهای را به پلیس واگذار کرد تا افراد متخلف را جریمه نقدی و یا بازداشت کند.
به گزارش تارنمای وزارت کشور انگلیس، قوانین جدید این اختیار را به پلیس میدهد تا شهروندان را از ترددهای غیرضروری منع و به خانه هدایت کند. افراد متخلف هر بار 60 پوند جریمه میشوند و در صورت تکرار، مبلغ جریمه برای هر بار، دوبرابر افزایش پیدا میکند. همچنین پرونده افرادی که از پرداخت جریمه تمرد میکنند به دادگاه ارجاع شده و ممکن است جریمه سنگین تری اعمال شود. پلیس همچنین اجازه دارد افرادی را که از قوانین منع رفت و آمد تمرد میکنند، بازداشت کند.
گزارش ها از برخی شهرهای انگلیس حاکی است که پلیس شهروندان را متوقف کرده تا اطمینان حاصل کند که برای انجام ترددهای ضروری از خانه بیرون آمدهاند. پلیس منطقه نورث یورکشایر گفت؛ ایستهای بازرسی هر جا و هر زمانی ممکن است ظاهر شود.
هم زمان مدیر کل دادستانی عمومی انگلیس هشدار داد افراد مبتلا به کرونا که از روی عمد مقابل نیروی مشاغل کلیدی سرفه میکنند به دو سال زندان محکوم خواهند شد.
کابینه جانسون دچار اختلاف بر سر بستن مرزهای انگلیس
وزیر کشور انگلیس در حالی خواستار بستن مرزهای این کشور برای کاهش شیوع ویروس کرونا است که نخست وزیر انگلیس به رغم اعلام وضعیت اضطراری و اعمال مقررات منع رفت و آمد، مخالف این تصمیم است.
سخنگوی بوریس جانسون عصر پنجشنبه با بیان اینکه لندن چنین سیاستی را دنبال نمیکند به خبرنگاران گفت؛از زمان شیوع ویروس کرونا، تعداد مسافران خارجی به انگلیس به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.
وی افزود که مشاور پزشکی دولت نیز معتقد است که بستن مرزها کمکی به جلوگیری از شیوع ویروس کرونا نخواهد کرد. این سخنگو ادامه داد که دولت به صورت جداگانه تمام تلاش خود را به کار بسته تا اتباع انگلیسی را که خارج از این کشور گرفتار شدهاند بازگرداند. بنابراین تصمیم برای بستن مرزهای کشور ممکن است به اقدام متقابل سایر کشورها منجر شود.
نشریه دیلی تلگراف پیشتر گزارش داد که وزیر کشور و شماری از اعضای دولت انگلیس معتقدند تمام پروازها از کشورهایی که آمار ابتلا به کرونا در آنجا زیاد است باید متوقف شود.
یک منع دولتی که خواست نامش ذکر نشود به دیلی تلگراف گفت: ما بیشتر نگران پروازهای روزانهای هستیم که از سمت آمریکا به کشور صورت میگیرد. ما میخواهیم ورود شهروندان کشورهای غیر اروپایی به انگلیس متوقف شود. چون هیچ شکی نیست که فشارها از ناحیه مسافران خارجی به کشور افزایش خواهد یافت.
5 هزار نفر در یک روز در آلمان به کرونا مبتلا شدند
علیرغم قوانین سختگیرانه و هشدارهای بهداشتی در آلمان، تعداد مبتلایان ویروس جدید کرونا در این کشور شاهد افزایش چند هزار نفری طی یک روز گذشته بود.
همزمان با افزایش تعداد مبتلایان به ویروس «کووید19» در کشورهای اروپایی، مسئولان درمانی آلمانی نیز از افزایش 5303 نفری مبتلایان طی بیستوچهار ساعت گذشته در این کشور خبر دادند.
به نوشته وبگاه روزنامه «برلینر مورگنپست»، مؤسسه تحقیقاتی «رابرت کخ» امروز (پنجشنبه) ضمن اعلام موارد ابتلای جدید به ویروس کرونا، گفت تعداد کل آلمانیهای مبتلا به این ویروس به 39312 نفر رسیده است.
بر اساس اطلاعیه جدید این مؤسسه، از روز گذشته تا امروز نیز 40 آلمانی بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
بدین ترتیب، تعداد کل قربانیان این ویروس در آلمان نیز به 172 نفر افزایش پیدا کرد.
پیشتر «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان پیشبینی کرده بود، بین 60 تا 70 درصد جمعیت این کشور (بیش از 50 میلیون نفر) در مقطعی به بیماری کرونا مبتلا خواهند شد.
از سوی دیگر، مرکل که چندی پیش با افراد مشکوک به مبتلا به این ویروس در تماس بود، قرنطینه شده اما جواب آزمایش وی دو بار منفی شد.
رییس جمهور آلمان دعوت به همبستگی کرد
رییس جمهور آلمان خطاب به مردم کشورش تاکید کرد: در شرایط کنونی همبستگی اهمیت حیاتی دارد.
فرانک والتر اشتاین مایر در پیامی ویدئویی خطاب به مردم گفت: افق دید ما باید گسترده از لب مرز کشورمان باشد ، خوب است که بیماران فرانسوی و ایتالیایی در بیمارستانهای آلمان تحت درمان قرار بگیرند.
رییس جمهور آلمان تصریح کرد : ویروس ملیت نمی شناسد و پژوهشگران دنیا باید با هم همکاری داشته باشند تا به واکسن ، دارو و روش های درمان برای مقابله با کرونا دست یابند.
وی افزود: آینده ما در گرو به اشتراک گذاری دانش ماست و نه در جدایی از یکدیگر پس باید از یکدیگر بیاموزیم و درسراسر جهان تجربه ها، دانش، خلاقیت و انرژی مان را همگرا کنیم.
اشتاین مایر گفت: هنوز هفته های سختی را پیش رو خواهیم داشت و حفظ فاصله از همدیگر مهمترین اصل است که باید همه رعایت کنند. بسیاری از افراد به همسایگان سالمندشان کمک می کنند و به جای آنها به خرید می روند یا بسته های مواد غذایی را برای بی خانمانها می برند ، آنها زنان و مردان قهرمان دوره بحران کرونا هستند.
افزایش تصاعدی کرونا در آلمان
شیوع کرونا در آلمان رشدی تصاعدی به خود گرفته است و از مرز 41 هزار مبتلا عبور کرد.
بیشترین آمار مبتلایان به کووید 19 در آلمان همین روزها رقم میخورد به طوریکه روز گذشته پنج هزار نفر به شمار مبتلایان افزوده شد و امروز هم با این آمار انتظار میرود رکوردی نسبت به گذشته ثبت شود. آنچه درباره آمار فوتیها اعلام میشود 241 نفر است.
رییس موسسه روبرت کخ نیز درباره مقابله با کرونا در این کشور میگوید: تلاش این موسسه شناسایی افراد آلوده در اسرع وقت و پیگیری ارتباطات و تماسهای فرد و قرنطینه کردن آن افراد است تا زنجیره سرایت شکسته شود.
لوتار ویلر میگوید: تلاش دیگر موسسه روبرت کخ افزایش ظرفیت در تجهیزات و کارکنان پزشکی است و تعداد دستگاههای تنفس مصنوعی حداقل باید دو برابر شود.
کرونا در فرانسه ؛ 29155 مبتلا 1696 فوتی
شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا در فرانسه به 29 هزار و 155 نفر و فوتی ها به هزار و 696 نفر افزایش یافت.
مدیرکل سلامت وزارت بهداشت فرانسه با اعلام آمار روزانه شیوع بیماری کووید 19 در این کشور گفت: در 24 ساعت اخیر 365 نفر در اثر این بیماری در بیمارستان جان باخته اند که یک جوان 16 ساله در استان ایل دو فرانس نیز جزو آنهاست.
ژروم سالومون افزود: 13 هزار و 904 نفر هم اکنون در بیمارستان بستری اند که 3 هزار و 375 نفرشان در بخش مراقبت های ویژه هستند.
بنابر اعلام وزارت بهداشت فرانسه استان ایل دو فرانس (پایتخت) با 8 هزار و 762 مورد بیشترین آمار مبتلایان به ویروس کرونا را در خود جای داده است که از این تعداد هزار و 297 نفر در بیمارستان بستری هستند و 483 نفر هم جان باخته اند.
ماکرون آغاز عملیات ارتش فرانسه برای مقابله با کرونا را اعلام کرد
رئیس جمهوری فرانسه اعلام کرد که "عملیات ارتش فرانسه" به منظور پشتیبانی برای مقابله با ویروس کرونا در کنار سرمایه گذاریهای گسترده در سیستم بهداشت عمومی کشور وارد فاز اجرایی شده است.
امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه در جریان یک نشست خبری در شهر مولوز، مرکز شیوع کرونا در این کشور قول داد تا اقداماتی را با سیاستگذاریهای کوتاه و بلندمدت گسترده و جامع به منظور مقابله با این بیماری ویروسی انجام دهد؛ در این شهر یک بیمارستان صحرایی از سوی ارتش ایجاد شده است.
همچنین بجز این عملیات، ارتش فرانسه قرار است برای پشتیبانی پزشکی و لجستیکی جهت مقابله با این بیماری ویروسی مستقر شود. فرانسه همچنین برای نقل و انتقال بیماران در قلمروهای فرانسوی در کارائیب، آفریقای جنوبی و اقیانوس هند هلیکوپترهایی را در نظر گرفته است.
ماکرون در ادامه اعلام کرد، این عملیات جدید با نام "پایداری" با هدف کمک و پشتیبانی از مردم و حمایت از سرویسهای عمومی به منظور مقابله با این بیماری در نظر گرفته شده و مختص آن است.
رئیس جمهوری فرانسه همچنین با اعلام اینکه این کشور در جنگ با این ویروس است، هشدار داد: ما تازه ابتدای کار هستیم اما از آن عبور میکنیم چون تسلیم نمیشویم و قوی هستیم.
چند ساعت پس از سخنرانی ماکرون، وزارت نیروهای مسلح فرانسه نیز اعلام کرد که این کشور تمامی نیروهای مستقر در عراق را تا اطلاع ثانوی و به دلیل شیوع کروناویروس خارج کرده است.
این وزارتخانه با اعلام اینکه 100 نیرو در عراق دارد، اعلام کرد: فرانسه این تصمیم را تا اطلاع ثانوی درباره استقرار مجدد نیروهایش در عراق گرفته است اما عملیات هوایی فرانسه علیه داعش در عراق ادامه مییابد.
کرونا فعالیت های اقتصادی در فرانسه را 35 درصد کاهش داد
فرانسه در حالی دهمین روز قرنطینه را پشت سر میگذارد که آمارها حاکی از کاهش 35 درصدی فعالیتهای اقتصادی در این کشور دارند.
موسسه ملی آمار و مطالعات اقتصادی فرانسه (INSEE) روز پنج شنبه (7 فروردین) گزارشی از تاثیر منفی بحران کرونا بر اقتصاد فرانسه منتشر کرد.
بر طبق این گزارش که در رسانه های مختلف فرانسه بازتاب وسیع داشته است، در هفته گذشته میزان فعالیتهای اقتصادی در این کشور تا 35 درصد افت کرده و میزان مصرف خانوارهای فرانسوی نیز به 65 درصد میزان عادی رسیده است.
بر طبق گزارش این موسسه وابسته به وزارت اقتصاد فرانسه، بحران کرونا به میزان 3 واحد از تولید ناخالص داخلی سالیانه فرانسه کاسته است و در صورت ادامه قرنطینه به مدت 2 ماه، این مسئله می تواند تا 6 واحد از تولید ناخالص داخلی این کشور بکاهد.
بر اساس گزارش موسسه ملی آمار و مطالعات اقتصادی، میزان تاثیر بحران کرونا در بخش های مختلف اقتصادی یکسان نبوده و بیشترین خسارت را به بخش های حمل و نقل، هتلداری، رستوران ها و بخش تفریحات وارد کرده است. نرخ اشتغال نیز در فرانسه به پائین ترین میزان خود از 1991میلادی رسیده است.
پوتین: برای مبارزه با کرونا باید به دور از تحریم و جنگ اقتصادی، کریدورهای سبز ایجاد شود
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در سخنرانی خود در اجلاس گروه 20 با موضوع کرونا، بر اهمیت برداشتن تحریم ها علیه کشورها تاکید کرد.
در این نشست که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، ولادیمیر پوتین با اشاره تلویحی به تحریم های آمریکا گفت: در این شرایط باید کریدورهای سبز به دور از تحریم و جنگ اقتصادی ایجاد شود.
ولادیمیر پوتین خطاب به رهبران کشورهای عضو گروه 20 تحریمها را موضوع مرگ و زندگی خواند و خواستار کاهش تحریمها در زمان همه گیری ویروس کرونا شد.
پوتین با اشاره به اهمیت مشکلات و چالش کشورهایی که به شدت تحت تاثیر مشکلات همه گیری کرونا قرار دارند، تحریمها را موضوع مرگ و زندگی خواند که باید جدای از موضوعات سیاسی در نظر گرفته شوند.
رئیس جمهور روسیه ضمن تاکید بر اهمیت راه اندازی کریدورهای سبز و دور از جنگهای تجاری و تحریمها گفت: این اقدام میتواند سبب اطمینان از تامین مواد دارویی و پزشکی، مواد غذایی و همچنین تجهیزات فن آوری شود.
پوتین خاطر نشان کرد، بحران کنونی کرونا چه بسا سختتر از بحران مالی 2008-2009 خواهد بود وپیش بینی کرد مناقشات تجاری و تحریمها صرفا روند این بحران را تشدید خواهد کرد.
روسیه پس از الحاق کریمه در 2014 و نقش این کشور در بحران اوکراین، تحت تحریمهای مختلف کشورهای غربی قرار گرفت.
این کشور همچنین متحد کشورهای دیگر شامل ایران و کره شمالی است که تحت تحریمهای غرب قرار گرفته اند.
ولادیمیر پوتین بر اهمیت پیوستن کشورها به روند تولید واکسن و درمانهای دارویی (برای کرونا) تاکید کرد.