دکتر میترا رحیمی در گفتوگو با خبرنگار حوادث باشگاه خبرنگاران پویا درباره علل افزایش مرگومیر و مسمومیتهای ناشی از مصرف الکل در چند وقت اخیر، اظهار کرد: مسمومیتهای ناشی از مصرف الکل سمی (متانول) در چند وقت اخیر دو علت عمده دارد.
این فلوشیپ سمشناسی بالینی ادامه داد: عدهای بر این باورند که مصرف الکل میتواند مانع ابتلا از بیماری کرونا شود و به صورت پیشگیرانه اقدام به مصرف الکل کردند البته این دردناک است که چرا باور غلط با وجود این حجم از اطلاعرسانی وجود دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: در هیچ پیامی توسط متخصصان و پزشکان گفته نشد که مصرف الکل باعث جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا میشود.
وی تصریح کرد: گروهی دیگر نیز متأسفانه مصرفکننده مشروبات الکل بودند و به دلیل مصرف الکل تقلبی و سمی دچار مسمومیت شدند.
رحیمی خاطرنشان کرد: مواردی وجود داشته که مصرفکننده الکل به خواب رفته و پس از بیدار شدن دچار نابینایی شده است.
این فلوشیپ سمشناسی بالینی، کاهش هوشیاری، کاهش بینایی، تشنج، اختلالات مغزی، آسیب جدی به کلیهها را از عوارض مصرف الکلهای سمی دانست و متذکر شد: برخی از مصرفکنندگان الکلهای سمی نیز دچار آسیب به کلیه میشوند که در بدو حضور آنها در مراکز درمانی مجبور به دیالیز میشوند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: ممکن است عوارض سمی بودن الکل، از هشت تا 12 ساعت بر بدن فرد مصرفکننده نمایان نشود و اکنون نیز این اتفاق در بین مصرفکنندگان الکلهای سمی روی میدهد.
وی بیان کرد: متأسفانه مصرفکنندگان الکلهای سمی، دیر به مراکز درمانی مراجعه میکنند و در زمان مراجعه آنها به مراکز درمانی و انجام آزمایش مشخص میشود که اسید واضح در خون آنها وجود دارد و با توجه به ماده مصرفی یا دچار آسیب چشم شده یا دیالیزی میشوند.
رحیمی با تأکید بر اینکه مصرف هر نوع الکل میتواند منجر به آسیبهای جبرانناپذیر شود، عنوان کرد: هر فردی که هر نوع الکلی را مصرف کند باید برای دادن آزمایش خون به مراکز درمانی مراجعه کند زیرا ممکن است الکل مصرفی از نوع سمی باشد.
این فلوشیپ سمشناسی بالینی متذکر شد: بسیاری از موارد نیز وجود داشته که فرد مصرفکننده الکل سمی با مراجعه زودهنگام به مراکز درمانی از آسیبهای جدی در امان مانده است.
انتهای پیام/
∎
نظر شما