شفقنا- آمار جهانی مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا روز به روز در حال افزایش است اما با این حال هنوز هیچ دارو و درمانی برای این بیماری کشف نشده و کشورهایی که شاهد کاهش آمارها در این زمینه بودند، بار دیگر در آستانه شیوع دوباره ویروس قرار گرفته اند.
به گزارش شفقنا، چین به عنوان کانون اصلی شیوع ویروس که در دو روز گذشته آمار مبتلایان و قربانیانش به صفر رسیده بود، اما امروز بار دیگر ۴۶ نفر دیگر به این ویروس مبتلا شدند که از خطر بازگشت دوباره روند شیوع این ویروس حکایت دارد.این در حالی است که سازمان بهداشت جهانی بارها در این باره هشدار داده است.
براساس گزارش منابع خبری، در ساعات اخیر روند شیوع ویروس کرونا و مرگ و میر ناشی از آن در کشورهایی نظیر ایتالیا، اسپانیا، آمریکا، فرانسه، انگلیس، آلمان و دیگر کشورهای اروپایی روند بسیار سریعی داشته است به طوری که در ایتالیا ظرف یک روز قریب به ۸۰۰ نفر جان خود را به دلیل این ویروس از دست دادند.
آمار مبتلایان ویروس کرونا در بیشتر کشورهای مذکور از مرز ۲۰ هزار نفر گذشته و مناطق جدیدی در سراسر جهان به این ویروس مبتلا شده اند.
در زیر آخرین اخبار و تحولات مرتبط با ویروس کرونا در جهان می آید:
کرونا در آمریکا: بیش از ۲۳ هزار مبتلا/ ۲۹۵ قربانی/ بستن مرزها با کانادا برای یک ماه
شفقنا- تا کنون بیش از ۲۳۰۰۰ مورد ابتلا به کرونا در در ایالات متحده ثبت شده و آمار مرگ و میر ناشی از کرونا در این کشور به ۲۹۵ مورد رسید.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از سی ان ان، با افزایش آمار ابتلا فرماندار نیوجرسی هم همانند چهار ایالت کالیفرنیا ، نیویورک ، ایلینویز و کانکتیکات از میلیون ها آمریکایی خواست تا برای کند کردن سرعت شیوع کرونا فروشگاه های خود را ببندند و در خانه بمانند.
وزارت امنیت داخلی آمریکا هم اعلام کرد محدودیت سفر در مرزهای آمریکا و کانادا آغاز شده و تا ۲۰ آوریل ادامه دارد.
نامه ترامپ به کیم جونگ برای همکاری برعلیه کرونا
کره شمالی از نامه ای خبر می دهد که ترامپ برای همکاری درباره مبازره با کرونا برای کیم جونگ اون رهبر کره شمالی نوشته است. کره مدعی است این نشانه روابط شخصی ویژه و بسیار محکمی بین دو رهبر با وجود اصطکاک های اخیر است.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از رویترز، یک مقام ارشد دولت ترامپ هم این نامه را تأیید کرده و گفته رئیس جمهور مشتاقانه منتظر است که ارتباطات خود را با کیم ادامه دهد.
رسانه های دولتی کره شمالی اعلام کردند که کیم نامه ای از ترامپ دریافت کرده است که در آن رئیس جمهور ایالات متحده گفته که وی تحت تأثیر تلاش های رهبر کره شمالی برای دفاع از مردم خود در برابر کرونا قرار گرفته است و برای همکاری در ابن باره ابراز علاقه کرده است.
بنابراین گزارش، در این نامه آمده است: علی رغم روابط شخصی خوب بین رهبران، اگر بی طرفی و توازن فراهم نشود روابط دو جانبه رو به وخامت می گذارد.
تعداد قربانیان کرونا در ایتالیا به روز ۵هزار نفر رسید / ۸۰۰ قربانی در یک روز
ش در ایتالیا با ثبت ۸۰۰ مورد مرگ جدید در روز شنبه آمار قربانیان کرونا به حدود ۵ هزار نفر رسید.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از رویترز، ایتالیا بدترین شرایط را در بین کشورهای اروپایی دارد و آمار قربانیان آن از چین هم فراتر رفته است.
رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا با بیان اینکه این ویروس هیچ مرزی ندارد گفت: این ویروس در اتحادیه اروپا قوی تر شده است.
تعدا کل افراد مبتلا به کرونا در ایتالیا در ۲۴ ساعت گذشته از ۴۷.۰۲۱ مورد به ۵۳.۵۷۸ نفر رسید و در حال حاضر ۲،۸۵۷ نفر در بخش های مراقبت های ویژه بستری هستند.
۶ قربانی و ۴۶ مبتلای جدید به کرونا در چین
مقامات بهداشتی در چین از ۴۶ ابتلای جدید به ویروس کوید ۱۹ در این کشور خبر دادند و ۶ نفر هم در ۲۴ ساعت اخیر جان خود را از دست دادند.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از العین، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در چین همچنان در حال کاهش است.
مقامات بهداشتی در چین امروز یکشنبه اعلام کردند که ۴۶ مورد جدید ابتلا به کرونا در این کشور به ثبت رسیده است که از این تعداد تنها یک نفر از خود چین بوده است و بقیه از خارج چین وارد شدند.
تعداد مبتلایان به کرونا در چین سه روز پیاپی صفر بود و تنها تعداد اندکی از مسافرانی که از خارج وارد این کشور شدند مبتلا به کرونا شده بودند. در روز چهارم هم تنها یک نفر از داخل چین مبتلا به کرونا شد و ۴۵ نفر این ویروس را از خارج وارد چین کردند.
به این ترتیب تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در چین به ۸۱۰۵۴ نفر افزایش پیدا کرد.
طبق اعلام مقامات بهداشتی در چین در ۲۴ ساعت اخیر ۶ نفر دیگر جان خود را به خاطر ویروس کرونا از دست دادند تا تعداد قربانیان هم در این کشور به ۳۲۶۱ نفر افزایش پیدا کند.
در ۲۴ ساعت اخیر هیچ مورد مبتلای به کرونا در استان هوبی مرکز انتشار ویروس ثبت نشده است.
دانشمندان و کارشناسان بهداشت چین اعلام کردند که دوران پیک و بحرانی ویروس کرونا در این کشور به پایان رسیده است و بازگشت دوباره این ویروس را در ماه های پیش رو رد کردند.
مقامات بهداشتی در چین اعلام کردند که ۵۰۴ نفر دیگر در این کشور موفق شدند که با شکست دادن ویروس کرونا از بیمارستان خارج شوند تا تعداد کسانی که این ویروس را شکست دادند به ۷۲ هزار و ۲۴۴ نفر برسد.
هنوز ۵۵۴۹ نفر مبتلای به ویروس کرونا در چین حضور دارند که تحت مراقبت و درمان هستند.
درحالی که چین توانسته است که به خوبی این ویروس را مهار کند دیگر کشورهای جهان با بحرانی جدی مواجه شده اند و روز به روز تعداد مبتلایان و قربانیان به ویروس در سراسر جهان اضافه می شود و همین باعث شده است تا زنگ خطر جدی برای همه کشورها به صدا درآید.
ویروس کرونا؛ از هر ۴ آمریکایی ۱ نفر در قرنطینه قرار دارند
ویروس کرونا باعث شده تا از هر چهار آمریکایی یک نفر در قرنطینه قرار گیرد.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از رویترز، درحالیکه سیاستمداران آمریکایی در واشنگتن به دنبال معرفی بسته حمایتی یک تریلیون دلاری برای حمایت از مردم و صنایع هستند، بخشی از مردم آمریکا برای در امان ماندن از ویروس کرونا در قرنطینه قرار گرفتهاند. نیوجرسی، نیویورک، کالیفرنیا، کانکتیکات و ایلینوی بدترین آمارها را در مورد کرونا در ایالات متحده به خود اختصاص دادهاند.
نزدیک به ۲۴ هزار نفر در سرتاسر آمریکا به کرونا مبتلا شدهاند و ۳۰۶ نفر نیز به دلیل این ویروس جان خود را از دست دادهاند. سرعت بالای انتقال ویروس کووید ۱۹ یا کرونا باعث شده تا بسیاری از فرمانداران ایالتها قوانین مربوط به بسته شدن فروشگاهها و مراکز خرید را اجرا کنند به گونهای که اکنون از هر ۴ آمریکایی یک نفر در خانه قرنطینه شده و حق خروج از خانه را ندارد.
عربستان| مجتهد: مقامهای سعودی شمار واقعی مبتلایان به کرونا را مخفی میکنند
افشاگر معروف سعودی عنوان کرد که مقامهای عربستان سعودی تعداد واقعی مبتلایان به ویروس کرونا را مخفی میکنند. «مجتهد»، افشاگر معروف سعودی عنوان کرد که مقامهای عربستان سعودی تعداد واقعی مبتلایان به ویروس کرونا را مخفی میکنند و تعداد آنها ممکن است به هزاران و چهبسا دهها هزار نفر برسد.
ایلنا نوشت: وی در پیامی توییتری اعلام کرد که «در منطقه قطیف بیش از پنج هزار مبتلا و در مکه بیش از ۹۰۰ مبتلا وجود دارد. این تعداد در ریاض بیشتر است اما آمار آن در دست نیست. نظام سعودی ساختمانها و هتلها را برای کسانی که نیاز به بستری و درمان در بیمارستانها ندارند، رزرو کرده و امنیت دولت موظف به نظارت و نگهبانی از آنها است.»
مجتهد در ادامه به برخی از این ساختمانهای رزرو شده مانند ساختمان دانشگاه «ملک سعود» در جده، ساختمانهای جدید در منطقه «النزهه»، هتلهای اطراف حرمین در مکه، هتلها و ساختمانهای تخصصی بیمارستان «النور» در الدمام و امثال آن اشاره کرد.
وی در ادامه گفت: «دستور داده شده بیمارستان تخصصی الریاض به بهانه شناسایی مبتلایان خالی شود اما حقیقت آن است که این بیمارستان برای محمد بن سلمان ، اطرافیان او و سفرا و شخصیتهای مهم تجهیز شدهاند.»
جانسون: همان بلایی که بر سر ایتالیا آمد در انتظار انگلیس است
نخست وزیر انگلیس هشدار داد فشاری که سیستم بهداشت و درمان ایتالیا تحمل کرده، در انتظار بریتانیا است.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از رویترز، درحالیکه ساعت به ساعت بر تعداد مبتلایان و تلفات ویروس کرونا در انگلیس افزوده میشود، بوریس جانسون نخست وزیر این کشور هشدار داد وضعیتی که بیمارستانهای ایتالیا با آن درگیر شدند تنها در عرض دو هفته در انتظار بیمارستانها و سیستم بهداشت و درمان انگلیس NHS است.
هم اکنون نزدیک به ۵ هزار نفر در ایتالیا بر اثر کرونا جان باختهاند که این تعداد در انگلیس ۲۳۳ نفر است.
جانسون در گفتگو با نشریه تلگراف از همه مردم بریتانیا درخواست کرد برای نرسیدن به وضعیت اسفبار در ایتالیا، در خانه بمانند. او افزود: موضوع الان بر سر ساعتها است؛ آمارها درحال افزایش هستند و ما برای جلوگیری از رسیدن به وضعیت ایتالیا تنها دو تا سه هفته زمان داریم.
انگلیس| ابتلای یکی از کارکنان کاخ باکینگهام به «کرونا»
یکی از کارکنان کاخ باکینگهام، هنگامی که ملکه بریتانیا در آن حضور داشت، به ویروس «کرونا» مبتلا شده بود.
ایلنا نوشت: یکی از کارکنان کاخ باکینگهام، هنگامی که ملکه بریتانیا در آن حضور داشت، به ویروس «کرونا» مبتلا شده بود. این خبر را روزنامه سان به نقل از منابع آگاه گزارش داد.
«الیزابت دوم»، ملکه بریتانیا روز پجشنبه، پس از تایید این خبر به کاخ ویندسور منتقل شد و بنا به گفته این منبع آگاه وضعیت سلامتیاش خوب است.
مشخص نیست که آیا ملکه بریتانیا با این فرد طی مدت حضورش در باکینگهام ارتباط داشته یا خیر. تمامی کارکنان کاخ و تیم سلطنتی که با این فرد ارتباط داشتهاند تحت قرنطینه قرار گرفتهاند.
کرونا: ابتلای بیش از ۱۵۰ هزار نفر در اروپا/ ۲۸۵۷۲ مبتلا و ۱۷۲۰ فوتی در اسپانیا/ مرگ اولین پزشک فرانسوی
اسپانیا امروز(یکشنبه) اعلام کرد که شمار جان باختگان ناشی از ویروس کرونا در این کشور به ۱۷۲۰ نفر رسیده است.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، به نقل از اسکای نیوز ، این کشور همچنین اعلام کرد که شمار مبتلایان به ۲۸۵۷۲ نفر افزایش یافته است.
خبرگزاری فرانسه گزارش داد که بیش از ۱۵۰ هزار نفر در اروپا به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
مرگ اولین پزشک فرانسوی براثر کرونا
خبرنگار اسکای نیوز عربی در پاریس نیز گزارش داد که اولین پزشک فرانسوی براثر ابتلا به ویروس کرونا درگذشت.
سازمان بهداشت جهانی: آسیب ناشی از کرونا روی میانسالان هم بالاست/ قرنطینه کافی نیست
یکی از مسئولان سازمان بهداشت جهانی روز یکشنبه گفت: ویروس کرونای جدید تنها به افراد سالمند آسیب نمی زند بلکه تاثیر بالایی نیز روی گروه سنی میانسال در پی دارد.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از اسکای نیو ز عربی، «مارک رایان» کارشناس امور غیرمترقبه در سازمان بهداشت جهانی در این باره گفت: خطر درواقع شیوع بیشتر ویروس کرونا پس از رفع قرنطینه است بنابراین ما به جستجوی بی وقفه و خستگی ناپذیر مبتلایان نیاز داریم.
وی افزود: قرنطینه برای شکسست ویروس کرونا کافی نیست. باید تدابیری در خصوص بهداشت عمومی اتخاذ شود که مانع بازگشت دوباره ویروس شود.
رایان که در مصاحبه با بی بی سی سخن می گفت، افزود: در واقع ما به پیدا کردن بیماران و کسانی نیاز مندیم که حامل این ویروس هستند که باید قرنطینه شوند و افرادی که با آنها در ارتباط بوده اند هم قرنطینه گردند.
این مقام بهداشتی جهان افزود: اگر تدابیر قوی در خصوص بهداشت عمومی اتخاذ نشود، احتمال بازگشت شدید تر بیماری وجود دارد.
این مقام جهانی خاطرنشان کرد: در واقع خطر این است که پس از رفع قرنطینه، ویروس با قدرت بیشتری برگردد.
مبتلایان کرونا در عراق به ۲۳۳ نفر رسید/ مرگ ۲۰ نفر
شمار فوتی های ناشی از ویروس کرونا در عراق روز یکشنبه به ۲۰ نفر افزایش یافت.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از الفرات نیوز، وزارت بهداشت عراق اعلام کرد: شمار مبتلایان ویروس کرونا در این کشور به ۲۳۳ نفر افزایش یافته که از این تعداد ۲۰ نفر جان خود را از دست داده اند.
در بیانیه وزارت بهداشت عراق در این خصوص آمده است: ۱۹ نفر دیگر به تازگی به صورت قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده اند..۳ نفر دیگر نیز براثر ویروس جان خود را از دست دادند.
این وزارتخانه عراقی افزود: موارد کشف شده مربوط به الرصافه، بغداد، الکرخ، شهرستان الطب بغداد، استان نجف، کربلا، المثنی، اربیل و ۶ مورد هم در سلیمانیه است.
پزشک فرانسوی: هیدروکسی کلروکین برای درمان کرونا مؤثر است
«دیدیه راؤول» پزشک فرانسوی ومدیر مرکز درمانی دانشگاه مارسی گفت: داروی «هیدروکسی کلروکین»(Hydroxychloroquine) که برای مبارزه با ویروس ها از جمله مالاریا استفاده می شود، اثرگذاری آن در درمان ویروس کرونای جدید(کووید -۱۹) اثبات شده است.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از الجزیره، این پزشک فرانسوی گفت: آزمایشات بالینی که بر روی افراد مبتلا به ویروس کرونا از جمله افراد مسن انجام شده، اثبات کرده است که این دارو نتایج خوبی ارائه می دهد.
وی بیان کرد که این دارو را بیست سال پیش برای درمان ویروس ها پیشنهاد کرده و در کلیه کتاب های مرجع جهان هم وجود دارد.
راوول تصریح کرد: این دارو ترکیبی از هیدوکسی کلروکین و آزیترومایسین است و اقدامات چهار گروه نشان داده است که در مبارزه با تکثر چهار نوع کرونا در سلول ها مؤثر است.
پزشک فرانسوی با اشاره به تجربیات چینی ها در زمینه معالجه ویروس کرونای جدید، خاطرنشان کرد: آزمایشات بالینی انجام گرفته روی این دارو نشان می دهد که برای مداوای بیماران کرونایی موثر است و نتایج آزمایشات نشان داده است که ویروس با مصرف این دارو چهار روز از بین می رود در حالی که بدون دارو این مدت به ۲۰ روز می رسد.
این پزشک با اشاره به اینکه نتایج نشان داده است که هیدوکسی کلوروکلین، ویروس را از دستگاه تنفسی خارج می کند و این امر احتمال انتقال بیماری را کاهش ، و بهبود وضعیت جسمی آن را در پی دارد، افزود: اضافه کردن آزیترومایسین به این دارو، باعث کارایی بیشتر آن می شود.
کرونا در پاکستان: منع رفت و آمد در اسلام آباد/کراچی در معرض خطر جدی شیوع کرونا قرار دارد
دولت پاکستان روز یکشنبه برای مقابله با شیوع ویروس کرونا قانون منع آمد و رفت در “اسلامآباد” پایتخت این کشور اعمال کرد.
مقام های پاکستانی از ساکنان شهر اسلامآباد خواستند تا در زمان مقررات منع آمد و رفت در منازل خود قرار داشته و از تردد غیرضروری در سطح شهر خودداری کنند.
به گزارش شبکه های خبری پاکستان؛ حمل و نقل از شهر راولپندی به مناطق دیگر از جمله به اسلام آباد متوقف شده و راههای ارتباطی به پایانه های مسافربری و فرودگاه نیز به دلیل وضع مقررات منع آمد و رفت خالی شده است.
براساس قانون ۱۴۴، رفت و آمد در شهر به کمترین سطح رسیده و تجمع بیش از ۵ نفر ممنوع میشود. این وضعیت در شهر اسلامآباد تا ۱۵ روز آینده برقرار خواهد ماند.
براساس آمار رسمی دولت پاکستان، تاکنون ۶۲۹ نفر در این کشور به کرونا مبتلا شده و ۳ نفر نیز فوت کردهاند.
۱۰ نفر بیمار کرونایی نیز اکنون در شهر اسلامآباد در مرکز مراقبتهای ویژه بستری بوده و تاکنون ۵ نفر نیز توانستند این بیماری را شکست دهند.
کراچی در تکاپوی اجرای حکومت نظامی
همزمان با افزایش سریع شمار بیماران کرونایی در پاکستان و اعمال محدودیتها در اکثر شهرهای این کشور از جمله “لاهور، کویته، پیشاور، سیالکوت و حیدرآباد” گفته میشود که شهر “کراچی” در معرض خطر جدی شیوع کرونا قرار دارد.
منابع خبری گفتند: سروزیر ایالت سِند در جنوب پاکستان تصمیم اصولی برای اجرای “حکومت نظامی” در کراچی و برخی از شهرهای این ایالت را گرفته و قرار است از ساعت ۲۴ امروز کل کراچی وارد وضعیت حکومت نظامی شود.
براساس این گزارش، دولت ایالتی پاکستان از ارتش و سایر نهادهای امنیتی و مجریان قانون خواسته تا در زمان حکومت نظامی از تردد مردم بیرون از خانه جلوگیری کنند.
اپوزیسیون پاکستان از دولت خواسته است تا جهت مدیریت سریع و موثرتر کل کشور با تعلیل کند اما دولت اسلامآباد ضمن مخالفت با این طرح، آن را به ضرر کل مردم به ویژه قشر ضعیف میداند.
دولت پاکستان در ادامه اقدام های حفاظتی برای مدیریت شیوع کرونا، پس از بستن مرزهای زمینی و محدود کردن تردد ناوگان حمل و نقل جادهای و ریلی روز گذشته تمام پروازهای خارجی (ورودی و خروجی) را در این کشور تعطیل کرد.
دهها نفر در زندانهای فدرال نیویورک آمریکا به کرونا مبتلا شدند
خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی اختصاصی از تایید ابتلای دهها نفر به کووید۱۹ در زندانهای فدرال شهر نیویورک آمریکا خبر داده است.
این خبرگزاری روز یکشنبه در این گزارش نوشت که هیات نظارت بر زندانهای شهر نیویورک اعلام کرده است که آزمایش کرونای دستکم ۳۸ نفر در زندانهای این شهر، از جمله در زندان بدنام «جزیره ریکرز»، مثبت شده است.
«شرمن ژاکلین» سرپرست این نهاد روز شنبه در نامهای به مقامهای کیفری نوشت که افزون بر این تعداد، دستکم ۵۸ نفر دیگر که مشکوک به کرونا هستند، در واحدهای بیماریهای واگیردار و قرنطینه زندانها تحت نظارت هستند.
ژاکلین با بیان اینکه این افراد در هفتههای گذشته در صدها آسایشگاه و اماکن مشترک در زندان رفتوآمد و با افراد بسیاری تماس داشتهاند، هشدار داد که آمار زندانیان مبتلا به کرونا در زندانهای آمریکا ممکن است افزایش شدیدی داشته باشد.
وی تایید کرد که در روزها گذشته هیات نظارت بر زندانها دریافته که دست کم ۱۷ نفر از کارکنان و ۲۱ زندانی در زندانهای شهر نیویورک به طور قطع به کرونا مبتلا شدهاند.
آسوشیتدپرس در این گزارش اختصاصی تاکید کرد که در مصاحبهها خود با زندانیان دریافت که مقامهای شهر نیویورک تلاش کردهاند شمار زندانیان مبتلا به کووید۱۹ را کم جلوه دهند.
به نوشته آسوشیتدپرس، بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در آمریکا زندانی هستند که حاکی از بیشترین شمار زندانیان در میان کشورهای جهان است و نگرانی از شیوع ناگهان کرونا در زندانهای فدرال، ایالتی، شهری و بازداشتگاههای محلی را افزایش میدهد.
تراکم جمعیتی زندانیان در زندانهای آمریکا بالاست و مشکلات سلامتی میان آنان به ویژه در سالمندان و افراد ناتوان بسیار شایع است. این مساله به ویژه وقتی با کمبود امکانات در سراسر آمریکا برای انجام آزمایش کرونا همراه میشود، نگرانیها را دوچندان میکند.
انتشار این گزارش در حالی است که «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا چندین پیش بدون اشاره به وضعیت زندانها در کشور خودش، از شیوع کرونا در زندانهای ایران ابراز نگرانی کرده بود.
پمپئو مدعی شده بود که ایران باید همه شهروندان آمریکایی زندانی شده در این کشور را فورا آزاد کند و اقدامی غیر از این را «مغایر با کرامت انسانی» دانسته بود.
وزیر امور خارجه آمریکا سپس بدون شرم از تحریمهایی که کشورش علیه ملت ایران وضع کرده و در بحبوحه بحران کرونا نیز بر تداوم آنها تاکید میکند، از کشورهایی که قصد کمک به ایران برای مقابله با کرونا دارند، خواسته بود که این کمکها را به آزادی شهروندان دوتابعیتی زندانی در ایران مشروط کنند.
تحریمهای آمریکا تاثیر منفی بر تلاش ایران برای مقابله با گسترش کرونا در کشور داشته و ایران بارها از کشورهای مختلف خواسته است که پیروی از واشنگتن را کنار گذاشته و به تحریمها بیتوجه باشند.
بسیاری از مقامهای کشورهای مختلف و شخصیتهای بینالمللی از جمله دبیر کل سازمان ملل و مدیر کل سازمان جهانی بهداشت از آمریکا خواستهاند که در دوران شیوع ویروس کرونا، تحریمها علیه ملت ایران را لغو کند.
اما مقامهای آمریکایی و در راس آنها دونالد ترامپ رییس جمهوری این کشور در اقدامی غیرانسانی به تداوم تحریمهای غیرقانونی علیه ملت ایران تاکید کردهاند.
۱۰ نفر دیگر براثر کرونا در اندونزی فوت کردند
اندونزی از ثبت ۱۰ فوتی جدید ناشی از ابتلا به ویروس کرونا خبر داد.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از اسکای نیوز عربی، این کشور همچنین از شناسایی ۶۴ مورد دیگر مبتلا به کرونا خبر داده است.
کرونا در کویت/ شناسایی ۱۲ مبتلای جدید
شمار مبتلایان به کرونا در کویت به ۱۸۸ نفر افزایش پیدا کرد این درحالی است که ۳۰ نفر هم موفق به شکست دادن آن شده اند.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از العین، وزارت بهداشت کویت از ابتلای ۱۲ مورد جدید به ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
به این ترتیب تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در کویت به ۱۸۸ نفر افزایش پیدا کرد.
و اما وزارت بهداشت کویت در اطلاعیه خود تاکید کرد که ۳ مبتلای جدید به کرونا در این کشور شفا یافته اند تا تعداد کسانی که این ویروس را شکست داده اند به ۳۰ نفر افزایش پیدا کند.
شیخ باسل الصباح وزیر بهداشت کویت گفت: از این سه نفری که به کرونا مبتلا شدند و توانستند آن را شکست دهند یک زن و مرد کویتی هستند و نفر سوم هم شهروند اسپانیایی است.
ویروس کرونا که برای نخستین بار اواخر سال گذشته میلادی در ووهان چین شناسایی شد تا الان ۱۲۷۵۰ نفر در سراسر جهان قربانی داشته است و این آمار همچنان به شکل نگران کننده ای در حال افزایش است.
تعداد مبتلایان به این ویروس که به کوید ۱۹ معروف است در سراسر جهان به ۲۹۰۳۸۶ نفر افزایش پیدا کرده است این درحالی است که از این تعداد ۸۹۳۰۸ نفر تا الان موفق به شکست دادن آن شده اند.
ثبت نخستین قربانی کرونا در رومانی/ مرگ سومین بیمار کرونایی در تونس
رومانی امروز(یکشنبه) از ثبت نخستین قربانی ویروس کرونا در این کشور خببر داد.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از ارم نیوز، تونس هم از ثبت سومین فوتی ناشی از ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
«عبداللطیف المکی» وزیر بهداشت تونس با اعلام این خبر گفت: یک مرد مسن صبح روز یکشنبه به دلیل کرونا فوت کرد.
وی با اشاره به اینکه کانون انتشار ویروس کرونا در یکی از مناطق این کشور پیدا شده، افزود: ممکن است شمار مبتلایان به صدها نفر برسد.
المکی تاکید کرد: ما هنوز در مرحله ای هستیم که می توانیم خودمان را نجات دهیم.
سوگند کرونایی دولت جدید در اسلواکی
شیوع ویروس کرونا باعث شد تا دولت جدید اسلواکی با چهرهای متفاوت سوگند یاد کند.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از الجزیره، زوزانا کاپتووا رییس جمهور اسلواکی اختیار تشکیل دولت این کشور را به ایگور ماتوویچ داد. دولت نیز به دلیل به حد نصاب نرسیدن کرسیهای پارلمان بین ۴ گروه عمده اسلواکی تقسیم شده است. ماتوویچ و اعضای کابینهاش روز شنبه سوگند یاد کردند تا کار خود را رسماً آغاز کنند. اما این آغاز به کار، با حاشیههایی هم همراه بود، به دلیل شیوع کرونا همه اعضای دولت به علاوه رییس جمهور ماسک به صورت داشتند.
همه شرکتکنندگان در این مراسم دستکش نیز به همراه داشنتد.
علائم جدید کرونا اعلام شد: از دست دادن اشتها و حس بویایی
پروفسور نیرمال کومار، فوق تخصص گوش، حلق و بینی در انگلیس میگوید؛ بینی اصلی ترین محل ورود ویروس کرونا به داخل بدن است. وی افزود: در بسیاری از بیماران جوان، علائم مشخصی مانند تب بالا و سرفه از خود بروز نداده اما اشتها و حس بویایی خود را از دست میدهند. این مساله نشان میدهد که ویروس از طریق بینی وارد بدن آنها شده است.
انجمن تخصصی گوش، حلق و بینی انگلیس، از دست دادن اشتها و حس بویایی را از علائم جدید ابتلا به ویروس کرونا شناسایی و اعلام کردند.
به گزارش شفقنا از ایرنا، در بیانیهای که از سوی این انجمن منتشر شده آمده است: شواهد ابتلا به کرونا در دیگر کشورها نشان میدهد که این ویروس از طریق چشم، بینی و حلق وارد بدن انسان میشود. ما همچنین علائم جدیدی را شناسایی کردهایم اگر کسی علائم معمول ( تب بالا و سرفه مداوم) را از خود بروز نداده اما اشتها و حس بویایی را از دست دهد باید خود را قرنطینه کند تا مانع شیوع کرونا شود.
بر اساس دستورالعمل وزارت بهداشت انگلیس، افرادی که فقط دچار تب بالا و یا سرفه مداوم هستند باید خود را قرطینه کنند. با این حال دو تن از پزشکان انجمن تخصصی گوش، حلق و بینی انگلیس پس از بروز علائم فوق به کرونا مبتلا شده و از دستگاه تنفس مصنوعی استفاده میکنند.
پروفسور نیرمال کومار، فوق تخصص گوش، حلق و بینی در انگلیس میگوید؛ بینی اصلی ترین محل ورود ویروس کرونا به داخل بدن است. وی افزود: در بسیاری از بیماران جوان، علائم مشخصی مانند تب بالا و سرفه از خود بروز نداده اما اشتها و حس بویایی خود را از دست میدهند. این مساله نشان میدهد که ویروس از طریق بینی وارد بدن آنها شده است.
او بر همین اساس از دولت انگلیس خواست تا لباسهای محافظه یکسره را در اختیار پزشکان و پرستارانی قرار دهد که در مراحل اولیه آزمایش کرونا با بیماران در تماس هستند.
این در حالی که انگلیس در استانه بحرانی شدن آمار ابتلا به کرونا با کمبود ظرفیت بیمارستانها و تجهیزات پزشکی مواجه است. یک متخصص بخش اورژانس بیمارستان به اسکای نیوز گفت؛ اگر کرونا در انگلیس به وضعیت بحرانی برسد ممکن است اوضاع این کشور وخیم تر از ایتالیا شود. وی افزود: ایتالیا به لحاظ منابع و ظرفیت بیمارستانی از انگلیس به مراتب پیشرفته تر است اما میتوان روزهایی را پیش بینی کرد که ظرفیت بیمارستانها در انگلیس تکمیل و بیماران به داخل راهروها سرازیر شوند.
آمار ابتلا به کرونا در انگلیس روز به روز در حال افزایش است. بر اساس آخرین آمار منتشر شده تاکنون ۵ هزار و ۱۸ نفر به این ویروس مبتلا و ۲۳۳ نفر جان خود را از دست دادهاند.
اقدامات حشد شعبی برای گندزدایی مکانهای عمومی عراق
اداره بهداری حشد شعبی اقداماتی را برای گندزدایی و پاکسازی خیابانهای استانهای مختلف عراق اجرا کرد.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، به نقل از سومریه نیوز، حشد شعبی در بیانیهای اعلام کرد، کادرهای بهداری حشد شعبی اقداماتی را برای پاکسازی و گندزدایی محلهها و خیابانها در استانهای مختلف عراق انجام دادند.
در این بیانیه آمده است که این کمپین همچنین شامل توزیع بروشورهای فرهنگی جهت ارائه راههای پیشگیری از کوروناویروس بوده است.
AFP: کرونا باعث تشدید درگیریهای نظامی در جهان خواهد شد
پس از شیوع گسترده ویروس کرونا در ۱۸۷ کشور جهان، این سوال مطرح است که آیا این ویروس باعث گسترش درگیریها و بحرانهای نظامی میشود یا سبب کاهش آنها؟
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا؛ خبرگزاری فرانسه مینویسد: بسیاری از کارشناسان معتقدند همهگیری ویروس کرونا که تقریباً همه جهان را تحت تاثیر خود قرار داده، میتوان این انتظار را داشت که درگیریهای نظامی و بحرانهای منطقهای در بسیاری از نقاط جهان تشدید شوند. هماکنون این بحرانها در نقاط مختلف دنیا مانند یمن، ساحل(آفریقا)، سوریه، افغانستان و لیبی وجود دارند و انتظار نمیرود که اتحاد لازم برای شکست دادن کرونا باعث شود تا این درگیریها قطع یا دستکم از شدت آنها کاسته شود.
دیپلماتهای سازمان ملل و کارشناسان معتقدند برای گروههای تروریستی و چریکی، کرونا یک موهبت است که میتوانند از آن استفاده کنند. درحقیقت برای این گروهها این مهم است که کشورهای مهم دنیا اکنون درگیر کرونا هستند و بسیار ضعیف شدهاند. در همین حال تروریستها ۳۰ سرباز کشور مالی را کشتند. از سوی دیگر همه توجهات به کرونا جلب شده و همه دنیا، ادلب و یمن را فراموش کردند.
همه این موارد نشان میدهد که شیوع کرونا قطعاً به ضرر کشورهایی است که اکنون درگیر جنگ داخلی یا بحرانی نظامی هستند.
روایت دردناک پزشک ایتالیایی از آخرین درخواست قربانیان کرونا پیش از مرگ
در حالی که ایتالیا بدترین بحران تاریخ معاصر خود را سپری می کند، یک پزشک ایتالیایی که در یکی از بیمارستان های میلان مشغول خدمت به بیماران کرونایی است، دردناکترین لحظات کاری خود را توصیف می کند.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از اسکای نیوز عربی، خانم دکتر «فرانچسکا کورتیلارو» در گفتگو با روزنامه ایتالیایی «ژورنالی» می گوید: بسیاری از بیماران کرونایی که مطمئن می شدند در آستانه مرگ قرار دارند، التماس می کردند که برای آخرین بار عزیزانشان را ببینند.
او افزود: موضوع دردناک، دیدن بیمارانی است که بهت التماس می کنند تا به آنها کمک کنید حداقل با عزیزانشان خداحافظی کنند.
فرانچسکا با اشاره به اینکه وقتی بیماران به لحظه مرگ نزدیک می شدند، چنین احساسی به آنها دست می داد، اظهار کرد: بارها به بیمارانی که در آستانه مرگ بوده اند کمک کرده ام تا برای آخرین بار با عزیزانشان تلفنی خداحافظی کنند.
او با اشاره به اینکه این صحنه را بارها تجربه کرده، افزود: آخرین مورد، زن مسنی بود که از من می خواست با نوه اش تماس بگیرم تا با او خداحافظی کند.
ایتالیا از هفته گذشته به متضررترین کشور جهان از حیث تلفات کرونا تبدیل شد و قربانیان کرونا در این کشور از چین فراتر رفت.
تنها در روز گذشته ۷۹۳ نفر در ایتالیا براثر ویروس کرونا جان باختند تا بالاترین آمار قربانیان یک روز در جهان محسوب شود.
شمار قربانیان کرونا در ایتالیا به بیش از ۵ هزار نفر افزایش رسیده است.
فرانسه دستور تولید ۲۵۰ میلیون ماسک را صادر کرد
فرانسه اعلام کرد به زودی ۲۵۰ میلیون ماسک برای پاسخ دادن به نیاز مردم این کشور در میانه شیوع کرونا تولید خواهد کرد.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا؛ درحالیکه ویروس کرونا در فرانسه۶۱۷۲ نفر را مبتلا کرده و جان ۵۶۲ نفر را نیز گرفته است، اولیور وران وزیر بهداشت این کشور از دستور تولید ۲۵۰ میلیون ماسک برای پاسخ به نیاز روزافزون مردم فرانسه برای مقابله با ویروس کرونا خبر داد.
وران گفت: در ذهن همه فرانسویها نگرانی از کمبود اقلام بهداشتی وجود دارد؛ ما در پاسخ به این نگرانی دستور ساخت ۲۵۰ میلیون ماسک را صادر کردیم.
وزیر بهداشت فرانسه افزود: ما نمیدانیم شیوع کرونا چقدر طول میکشد اما میدانیم ذخیره ماسک ما چه زمانی تمام میشود؛ اولویت استفاده از این اقلام بهداشتی نیز با کادر درمانی و بیماران است.
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در عمان، افغانستان و ارمنستان/ وضعیت نگران کننده تایلند
وضعیت ابتلا به کرونا در کشورهای عمان و افغانستان و ارمنستان در حال افزایش است و وضعیت تایلند هم نگران کننده گزارش می شود.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از الجزیره، وزارت بهداشت عمان از ابتلای سه مورد دیگر به ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
در اطلاعیه وزارت بهداشت عمان آمده است که شمار مبتلایان به کرونا در این کشور به ۵۵ نفر افزایش پیدا کرده است و ۱۷ نفر هم با شکست دادن ویروس بهبودی پیدا کرده اند.
اما در تایلند همچنان آمار ناامید کننده است.
طبق اعلام مقامات بهداشتی در تایلند ۱۸۸ مورد جدید ابتلای به کوید ۱۹ در این کشور شناسایی شده اند تا شمار مبتلایان به ۶۰۰ نفر افزایش پیدا کند.
در افغانستان هم از مثبت شدن تست کرونا ۱۰ نفر دیگر خبر داده شده است تا تعداد مبتلایان در این کشور هم به ۳۴ نفر افزایش پیدا کند.
و اما در ارمنستان هم همچنان شاهد روند صعودی آمار هستیم تا جایکه مقامات بهداشتی در این کشور از ابتلای ۳۰ مورد جدید به ویروس کوید ۱۹ خبر دادند تا شمار مبتلایان به ۱۹۰ نفر افزایش پیدا کند.
قرنطینه خانگی سفیر چین در عربستان
سفیر چین در عربستان سعودی اعلام کرد که به خواسته مقامات پزشکی در این کشور در قرنطینه خانگی به سر می برد.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از آرتی عربی،چان وو چنگ سفیر چین در عربستان در توییتی نوشت: با خواسته دکتر توفیق الربیعه وزیر بهداشت عربستان در قرنطینه خانگی هستم. در خانه کارهای زیادی برای انجام دادن دارم.
او ادامه نوشت: رمان عربی(ثمن التضحیه) را می خوانم همچنانکه ورزش می کنم و به آشپزی مشغول می شوم. قهوه می نوشم و پیوسته دستان خود را می شویم. شما در منزل چه کارهای انجام می دهید؟
عربستان هم یکی از کشورهای است که با خطر زیاد شدن ویروس کرونا مواجه است.
وزارت بهداشت عربستان با بیان اینکه از شهروندان خود می خواهد در خانه هایشان بمانند در پیامی اعلام کرد: با ماندن در خانه در امنیت و سلامت کشور خود نقش داشته باشد.
کرونا در اسپانیا؛ روزهای بدتر در راه است
اسپانیا به شهروندان خود هشدار داد با شیوع بیشتر کرونا روزهای بدتری برای این کشور در راه است.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، درحالیکه تعداد مبتلایان به کرونا در اسپانیا از مرز ۲۵۰۰۰ نفر گذشته و ۱۳۰۰ نفر نیز بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست دادهاند، دولت مادرید هشدار داد اسپانیا شاهد روزهای بدتری هم خواهد بود.
اسپانیا پس از ایتالیا بدترین آمار مبتلایان و مرگ و میر بر اثر کرونا را دارد و هیچ نشانهای از بهتر شدن وضعیت هم دیده نمیشود به طوریکه تنها در روز جمعه ۳۰۰ مورد به فوتیهای این کشور افزوده شد.
پدرو سانچز نخست وزیر اسپانیا به مردم خود اطمینان داد که برای مبارزه با کرونا از هیچ چیزی فروگذار نخواهد کرد اما شیوع کرونا بدترین بحران اسپانیا از زمان جنگ داخلی در دهه ۳۰ میلادی است.
کرونا در امارات/ ۱۳ مبتلای جدید و ۳۸ بهبود یافته
وزارت بهداشت امارات اعلام کرد که ۱۳ مورد جدید مبتلا به ویروس کرونا در این کشور شناسایی شده اند و ۳۸ نفر هم تا الان توانسته اند که این ویروس را شکست دهند.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از البیان، امارات جزو نخستین کشورهای عربی بود که ورود کرونا را اعلام کرد.
وزارت بهداشت امارات در نشستی خبری که البته بدون حضور خبرنگاران برگزار شد درباره آخرین وضعیت کرونا در این کشور اطلاع رسانی کرد.
خانم دکتر فریده الحوسنی سخنگوی وزارت بهداشت امارات گفت: ۱۳ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا شناسایی شده اند که همه آنها در قرنطینه هستند. تعداد مبتلایان تا الان ۱۵۳ نفر است.
او ادامه داد: مبتلایان جدید شهروندان دیگر کشورها هستند تا جایکه ۳ نفر از انگلیس و ۳ نفر از پاکستان، ۴ نفر از بنگلادش و از پرتغال و آمریکا و لهستان هم هر کدام یک نفر هستند.
طبق اعلام وزارت بهداشت امارات دو نفر دیگر در این کشور بر اثر کرونا جان خود را از دست دادند که هر دو شهروند دیگر کشورها هستند.
طبق اعلام سخنگوی وزارت بهداشت امارات ۷ مبتلای دیگر به کرونا در این کشور شفا یافتند تا تعداد کسانی که این ویروس را شکست دادند به ۳۸ نفر افزایش پیدا کند.
کرونا در کره جنوبی به مرز ۹ هزار نفر رسید/ممنوعیت رفت و آمد در هند
وزارت بهداشت در کره جنوبی از ابتلای ۹۸ مورد جدید به ویروس کرونا در این کشور خبر داد تا تعداد مبتلایان به ۸۸۹۷ نفر افزایش پیدا کند این درحالی است که در هند هم دولت برای جلوگیری از انتشار ویروس ۱۴ ساعت ممنوعیت رفت و آمد اعلام کرد.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از آرتی عربی، با وجود آنکه تا الان ۸۸۹۷ نفر در کره جنوبی مبتلا به ویروس کوید ۱۹ شده اند اما همچنان آمار در این کشور در حال پایین آمدن است.
وزارت بهداشت کره جنوبی اعلام کرد که در ۲۴ ساعت اخیر ۹۸ نفر دیگر در این کشور مبتلا به ویروس کوید ۱۹ شده اند بدون آنکه فوتی جدیدی ثبت شود.
و اما در همین راستا کشور هند هم به خاطر جلوگیری از انتشار سریع ویروس ۱۴ ساعت ممنوعیت آمد و شد اعلام کرد.
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در هند ۳۱۵ نفر اعلام شده است.
ناریندرا مودی نخست وزیر هند هفته گذشته از مردم خواست که برای جلوگیری از انتشار ویروس در خانه های خود باقی بمانند و از ترددهای غیر ضروری خود بکاهند. او گفت: همه ما باید نیروی زیادی را صرف مبارزه با این ویروس کنیم و باید در کنار هم باشیم.
و اما در فیلیپین هم شمار مبتلایان به ویروس همچنان در حال افزایش است.
وزارت بهداشت فیلیپین امروز یکشنبه اعلام کرد که بعد از ثبت ۶ فوتی دیگر شمار قربانیان ویروس کرونا در این کشور به ۲۴ نفر افزایش پیدا کرد این درحالی است که با ثبت ۷۳ مبتلای جدید هم شمار مبتلایان به ۳۸۰ نفر رسید.
کرونا در ترکیه؛ ۱۲ فوتی و ۲۷۷ مبتلای جدید
وزیر بهداشت ترکیه از افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۹۴۷ نفر خبر داد و تعداد فوتی ها را هم ۲۱ نفر اعلام کرد.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از العین، فخر الدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه در پیامی که در توییتر خود منتشر کرد، نوشت: از ۲۹۵۳ نفر جدید تست کرونا گرفته شد که نتیجه ۲۷۷ مورد مثبت اعلام شد تا تعداد مبتلایان به ۹۴۷ نفر افزایش پیدا کند. ۱۲ نفر هم جان خود را از دست دادند. تا الان ۲۱ نفر بر اثر ویروس کرونا در ترکیه جان خود را از دست داده اند که همه آنها سن و سال بالایی داشتند.
وزیر بهداشت ترکیه پیش از این در روز جمعه اعلام کرده بود که ۶۷۰ نفر در این کشور مبتلا به کرونا شده بودند.
وزارت بهداشت در ترکیه در ۱۱ مارس بود که برای نخستین بار اعلام کرد که ویروس کرونا وارد این کشور شده است. ترکیه برای جلوگیری از شیوع و انتشار ویروس دستور بسته شدن همه کافه ها و مراکز تفریحی و ورزشی را داد و برگزاری نمازهای جماعت را هم در مساجد ممنوع اعلام کرد همچنانکه ارتباط هوایی خود را با ۶۸ کشور قطع کرد.
مدارس در ترکیه هم به مدت دو هفته تعطیل شده اند و به نظر می رسد که با توجه به شیوع زیاد بیماری این تعطیلی ادامه هم داشته باشد.
یکی از کارشناسان بهداشتی در ترکیه پیش بینی کرد که در بدترین حالت شمار مبتلایان به کرونا در این کشور به ۳۰ هزار نفر برسد.
فرانسه، انگلیس را به بستن مرزها با بریتانیا تهدید کرد
رییسجمهوری فرانسه تهدید کرد که چنانچه نخستوزیر بریتانیا نتواند اقدامات سختگیرانهتری را برای مبارزه با «کرونا» صورت دهد، این کشور مرزهای خود را خواهد بست.
ایلنا نوشت: «امانوئل ماکرون»، رئیسجمهوری فرانسه تهدید کرد که چنانچه «بوریس جانسون»، نخستوزیر بریتانیا نتواند اقدامات سختگیرانهتری را برای مبارزه با «کرونا» صورت دهد، این کشور مرزهای خود را خواهد بست.
جانسون روز گذشته -جمعه- دستور تعطیلی رستورانها، سالنهای تئاتر، سینماها و باشگاههای ورزشی را برای جلوگیری از شیوع هرچه بیشتر این اپیدمی در کشور صادر کرد. این در حالی است که باقی کشورهای اروپایی از روزها پیش دست به چنین اقدامی زده بودند.
روزنامه لیبراسیون گزارش داد که جانسون زمانی این اقدام را صورت داد که رئیسجمهوری فرانسه به او تا روز جمعه برای انجام اقدامهای سختگیرانه فرصت داده بود و او را به ممنوعیت ورود شهروندان بریتانیایی به کشورش تهدید کرده بود. این خبر را یک منبع آگاه در دفتر ریاستجمهوری فرانسه اعلام کرد.
این منبع گفت: «آشکارا او را تهدید کردیم تا تصمیم نهایی را بگیرد.»
اولین موارد کرونا در نوار غزه
وزارت بهداشت غزه اعلام کرده که تست کرونای دو فلسطینی که به پاکستان سفر کرده و از طریق مصر به غزه وارد شده اند مثبت شده است. این دو فرد پس از ورود در شهری در نزدیکی مرز مصر در قرنطینه هستند.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از رویترز، کلیه مدارس ، بازارهای عمومی و سالنها طی دو هفته گذشته در غزه بسته شده اند تا خطر انتقال این ویروس را به حداقل برسانند.
گفتنی است، نوار غزه با مساحت ۳۷۵ کیلومتر مربع (۱۴۵ مایل مربع) حدود دو میلیون فلسطینی را در خود جای داده و نرخ فقر و بیکاری بسیار بالایی دارد هفته گذشته جنبش حماس گفت که این اجازه را می دهد که بیمارانی که نیاز به فوریت های درمانی در خارج از غزه دارند به مصر یا اسرائیل منتقل شوند.
براساس این گزارش، تا کنون ۵۳ مورد مبتلا به ویروس کرونا در فلسطین اشغالی گزار شده است.
دولت انگلستان به گروههای حساس: ۱۲ هفته در خانه بمانید تا از کرونا در امان باشید
دولت انگلستان از یک و نیم میلیون گروه آسیب پذیر وحساس جامعه که از سوی وزارت بهداشت انگلستان تعیین شده اند، خواست تا در خانه بمانند.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از رویترز، انگلستان تاکنون کمتر از سایر نقاط اروپا در مقابل کرونا سختگیرانه عمل کرده است.
در این بیانیه آمده است، افرادی که پیوند عضو دریافت کرده اند، افرادی که دارای شرایط تنفسی شدید یا سرطان خاصی هستند و درمان های دارویی دریافت می کنند، جز گروههای پر خطر محسوب می شوند.
انگلستان از این افراد خواسته حداقل به مدت ۱۲ هفته در خانه بمانند و در جمع دوستان و خانواده شرکت نکنند و برای خرید ، اوقات فراغت یا مسافرت بیرون نروند.
تا کنون ویروس کرونا ۲۳۳ قربانی در انگستان داشته است و ۵ هزار نفر به کرونا مبتلا شده اند.
مت هانکوک ، وزیر بهداشت انگلیس هم اعلام کرد که افراد بالای ۷۰ سال می توانند با قرنطینه خود از کرونا در امان بمانند.
کرونا درفرانسه/ فوت شدگان کرونا به ۵۶۲ نفر رسید
وزارت بهداشت فرانسه شنبه شب اعلام کرد که شمار فوت شدگان ناشی از ویروس کرونا در این کشور به ۵۶۲ تن رسیده است.
به گزارش شفقنا از ایرنا به نقل از روزنامه گاردین، وزارت بهداشت فرانسه با تایید ۱۱۲ مورد مرگ ناشی از کرونا در ۲۴ ساعت گذشته اعلام کرد که شمار نهایی جان باختگان کووید -۱۹ به ۵۶۲ نفر رسیده است.
در حال حاضر ابتلای ۱۴ هزار و ۴۵۹ مورد به ویروس کرونا در فرانسه تایید شده در حالی که ۵۲۵ نفر از آنها تحت مراقبتهای ویژه قرار دارند و نیمی از آنها زیر ۶۰ سال سن دارند.
به نوشته روزنامه گاردین، تخمین زده میشود که تعداد واقعی مبتلایان به ویروس کرونا در فرانسه حدود ۳۰ هزار تا ۹۰ هزار نفر باشند.
به دنبال افزایش شیوع ویروس کرونا در اتحادیه اروپا، وزارت بهداشت ایتالیا شنبه شب اعلام کرد، در ۲۴ ساعت گذشته ۷۹۳ تن جان خود را از دست دادهاند تا شمار جان باختگان در این کشور به ۴ هزار و ۸۲۵ نفر برسد.
مقامات بهداشتی ایتالیا اعلام کردند شمار مبتلایان در این کشور به ۵۳ هزار و ۵۷۸ نفر رسیده است و ۶ هزار و ۷۲ نفر نیز بهبود یافتهاند.
همچنین براساس آخرین اخبار وزارت بهداشت و سلامت اسپانیا تاکنون یک هزار و ۳۲۶ نفر به علت شیوع ویروس کرونا جان خود را از دست دادهاند.
شمار مبتلایان به این بیماری در اسپانیا از ۱۹ هزار و ۹۸۰ نفر در روز جمعه به ۲۴ هزار و ۹۲۶ نفر در روز شنبه افزایش یافته است.
سازمان بهداشت جهانی در آخرین گزارش خود اعلام کرد، در ۱۶۰ کشور جهان ۲۸۴ هزار نفر به ویروس کرونا مبتلا شدهاند که ۱۱ هزار و ۸۴۲ نفر از آنها جان خود را از دست داده و ۹۳ هزار و ۵۷۶ تن نیز بهبود یافتهاند.
کرونا در صربستان/ تردد مردم در سراسر کشور ممنوع شد
رییس جمهور صربستان شامگاه شنبه در یک برنامه ویژه تلویزیونی اعلام کرد که برای مقابله با شیوع ویروس کرونا تردد مردم در سراسر کشور از ساعت ۱۷ عصر تا ۵ صبح ممنوع می شود.
به گزارش شفقنا از ایرنا، «آلکساندر ووچیچ» در این برنامه تلویزیونی افزود : بزودی ۱۵ میلیون ماسک در تمامی داروخانه های کشور توزیع می شود و این تعداد به حدود ۵۰ میلیون افزایش خواهد یافت.
وی از تمامی شهروندان خواست که جز در موارد ضروری از خانههای خود خارج نشوند.
وی همچنین اشاره کرد که در صورت نیاز ممنوعیت تردد مردم در خیابان ها بطور کلی ممنوع خواهد کرد.
وی با اشاره به این که روز شنبه ۲۲ مورد مبتلا دیگر به ویروس کرونا در کشور تاییده شده، تعداد مبتلایان به این ویروس را ۱۷۱ نفر اعلام کرد.
رییس جمهوری صربستان همچنین اضافه کرد که علاوه بر تعداد تخت های موجود در بیمارستان ها برای بیماران مبتلا به رونا گفت که بزودی در اماکن جدید برای مبتلایان به ویروس کرونا حدود ۸ هزار تخت در سراسر کشور تامین می شود.
بنا به اظهارات ووچیچ؛ اولین محموله بزرگ از تجهیزات پزشکی حفاظتی و همچنین متخصصان پزشکی شامگاه شنبه (دوم فروردین) به صربستان وارد شد.
حمل و نقل عمومی از فردا (یکشنبه سوم فروردین) در شهر متوقف خواهد شد و تمامی رستوران ها و قهوه خانه ها بسته خواهد شد.
دولت صربستان صبح پنجشنبه ۱۹مارس (۲۹ اسفند ماه) به منظور جلوگیری از شیوع گسترده ویروس کرونا، پرواز هواپیماهای مسافربری از فرودگاه بین المللی نیکولا تسلا بلگراد، پایتخت صربستان را تا اطلاع ثانوی متوقف کرد.
فرودگاه نیکولا تسلا برای تمامی پروازهای بشردوستانه و ترافیک باری باز خواهد ماند و همچنین حریم فضایی صربستان برای عبور تمامی پروازها باز است.
همچنین شامگاه یکشنبه گذشته (۲۵ اسفند) به منظور پیشگیری از گسترش ویروس کرونا در سراسر کشور وضع اضطراری اعلام شد.
بر اساس تدابیر اتخاذ شده توسط دولت صربستان، تردد افراد سالمند بالاتر از ۶۵ سال در شهرها و افراد بالاتر از ۷۰ سال در روستاها ممنوع است و دولت برای این افراد، تسهیلاتی را فراهم خواهد آورد.
ویروس کرونا موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر (۲۴ اذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده میشد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
سازمان جهانی بهداشت در آخرین آمار گزارش داد که ۲۸۴ هزار نفر به ویروس کرونا در ۱۶۰ کشور جهان مبتلا شدهاند که ۱۱ هزار ۸۴۲ نفر جان خود را از دست داده و ۹۳ هزار و ۵۷۶ نفر بهبود یافتهاند.
روزنامه آمریکایی: تعالیم اسلام سهم بالایی در مبارزه با ویروس کرونا دارد
روزنامه نیوزویک آمریکا در مقالهای به تعالیم پیامبر اسلام (ص) در خصوص نظافت و نوع واکنش در قبال بیماریهای واگیردار پرداخت. تعالیمی که به نوشته این روزنامه، این روزها پزشکان به شدت بدانها توصیه میکنند.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، در این مقالهای که به قلم «کریچ کانسیدین» نوشته شده، آمده است که شیوع کرونا در سراسر جهان دولتها و رسانهها را برای ارائه توصیهها جهت مبارزه با این ویروس به تکاپو انداخته و مراجعه به متخصصین امور بهداشتی و پزشکی به خصوص بیماریهای واگیردار افزایش یافته است.
دکتر «آنتونی فوسی» متخصص پیشگیری و دکتر «سانجای جوبتا» خبرنگار پزشکی به این روزنامه گفتند که التزام به نظافت و رعایت قرنطینه از مهمترین تدابیر برای جلوگیری از بیماریهای واگیردار است.
نویسنده مقاله در ادامه این سؤال را مطرح میکند که چه کسی برای اولین بار به رعایت بهداشت و لزوم رعایت قرنطینه برای جلوگیری از شیوع بیماری واگیر دار توصیه کرد؟ او سپس پاسخ میدهد که «پیامبر اسلام محمد در ۱۴۰۰ سال پیش.»
او نوشت: «علی رغم اینکه پیامبر اسلام به هیچ وجه کارشناس بیماریهای مرگبار نبود، اما یک توصیه خوب برای جلوگیری و مبارزه با شیوع بیماری واگیر دار همچون کرونا دارد.»
طبق این مقاله، پیامبر اسلام (ص) توصیه کرده است که مبتلایان به بیماری از افرادی که سالم هستند جداسازی شوند و به انسانها توصیه کرده است که به صورت روزانه نظافت خود را رعایت کنند. نویسنده در ادامه احادیثی از پیامبر اسلام را در این خصوص در مقاله خود ذکر کرد.
او نوشت که پیامبر اسلام میگوید: «هنگامی که شنیدید در سرزمینی طاعون آمده وارد آنجا نشوید؛ اما اگر در مکانی که شما هستید طاعون آمد از آن خارج نشوید.» و همچنین ایشان میگوید: «مبتلایان به بیماریهای عفونی باید از دیگر افراد سالم جداسازی شوند.»
نویسنده افزود: اگر یک فردی به بیماری دچار شود پیامبر اسلام چه توصیهای به وی دارد؟ مسلما او را تشویق خواهد کرد تا به معالجه پزشکی و مصرف دارو بپردازد.
نویسنده در اینجا روایتی از «اسامه بن شریک» از پیامبر اکرم را شاهد گرفت که طبق این روایت، اعراب به پیامبر گفتند: «ای رسول خدا آیا از دارو استفاده نکنیم؟ فرمودند: بله ای بندگان خدا از دارو استفاده کنید؛ خداوند متعال بیماری قرار نداد مگر اینکه برای آن شفایی قرار داد مگر یک بیماری؛ پرسیدند کدام بیماری؟ پاسخ داد: پیری»
این روزنامه آمریکایی در ادامه نوشت: «پیامبر اسلام در ایجاد توازن میاد ایمان و عقل حکیمانه رفتار میکرد در حالیکه در خلال هفتههای گذشته برخی گفتند که صرف دعا کردن میتواند ما را از ویروس کرونا حفظ کند و نیازی به رعایت قواعد قرنطینه نیست.»
«کریچ کانسیدین» به یک روایت دیگری از «الترمذی» اشاره کرد که روزی یک اعرابی در خصوص شترش از پیامبر (ص) سؤال کرد و گفت که ای رسول الله افسارش را ببندم و توکل کنم یا بازش کنم و توکل کنم؟ پیامبر پاسخ داد: افسارش را ببند و سپس توکل کند.
این نویسنده آمریکایی در پایان نوشت که علی رغم اینکه نبی اسلام میگوید دین یک قانون اساسی جامع برای زندگی بشر است اما از پیروانش میخواهد تا اقدامات پیشگیرانه را برای تضمین امنیت و سلامت و رفاه خود را در پیش گیرند.
∎