شناسهٔ خبر: 38919426 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

حوزه بهداشت و رفاه

از خرید محصولات روباز و فله‌ای اجتناب کنید

رییس انجمن تغذیه ایران با بیان این که در روزهایی به سر می بریم که لزوم یکپارچگی و اتحاد برای به حداقل رساندن و ریشه کن کردن ویروس کرونا اهمیت ویژه ای دارد، در مورد مصرف اجیل در ایام عید نوروز، تأکید کرد:اکیدا توصیه می شود که سال جاری باتوجه به شیوع کروناویروس (Coronaviruses)، هرگونه مناسبات و مراسمات معمول و دیرینه نوروزی از جمله دید و بازدید و خرید آجیل شب عید را کنار گذاشته شود تا به یاری خدا و رعایت نکات بهداشتی نوروزمان را پس از شکست این بیماری در کنار اعضای خانواده و سایر هموطنان جشن بگیریم.

صاحب‌خبر -

دکتر جلال الدین میرزای رزاز در گفتگو با ایسنا در عین حال اظهار کرد :با این حال اگر اصرار بر خرید آجیل در برخی از خانواده ها به هر دلیلی وجود دارد ، توصیه می شود، حتی الامکان بدون حضور در مراکز خرید و به صورت اینترنتی از فروشگاه های معتبر که دارای کارت بهداشت هستند، خریداری شده و بعد از ورود به منزل طبق پروتکل خرید سایر اقلام، کاور و پوشش آن ها بیرون از خانه در سطل زباله انداخته شود و آجیل (Nuts) پیش از مصرف چند دقیقه با حرارت حداقل ۷۰ درجه تفت داده شود.

از خرید محصولات روباز و فله ای اجتناب کنید

رییس دانشکده وانسیتو تحقيقات تغذیه ای وصنایع غذایی کشور همینطور در مورد سایر محصولات غذایی باز، ذکر کرد :غیربهداشتی بودن و رعایت نکردن اصول بهداشتی و ایمنی سلامت، استفاده از رنگ های شیمیایی و عرضه نامناسب، بعضی از دلایل الودگی این خوراکیهاست که اغلب توسط دست فروشان عرضه می شود و متأسفانه این روزها به علت بروز اپیدمی کووید۱۹ بیش از گذشته توصیه می شود مواد غذایی خیابانی و رو باز را خریداری نکنید، چرا که علاوه بر مشکلات ذکر شده ممکن است آلوده به این ویروس باشد و بسیاری از این مواد غذایی قبل مصرف قابل ضدعفونی کردن نیستند.

دکتر رزاز افزود :همچنين از خرید موادغذایی فله ای مثل رب، خیارشور، لبنیات سنتی و غیره به علت مشخص نبودن شرایط تولید و نحوه اماده سازی و احتمال وجود آلودگی اجتناب شود.

نکات مهم برای جلوگیری از الودگی نان

وی با اشاره به نکات مهم برای جلوگیری از آلودگی نان، اذعان کرد:با توجه به دمای تنور نانوایی ها و اینکه ویروس کرونا نسبت به حرارت حساس است، امکان آلودگی در نان ضعیف بوده، بنابراین به منظور جلوگیری از آلوده شدن نان پس از خروج از تنور، لازم است نکات بهداشتی جهت انتقال درست و بهداشتی نان به منزل در نظر گرفته شود.

رییس انستیتو تحقيقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور در خاتمه با اشاره به این نکات، گفت:استفاده از پارچه تمیز جهت قرار دادن نان، استفاده از دستکش تمیز برای جمع کردن نان از سکوی نانوایی و در تماس قرار نگرفتن نان با موادغذایی یا سطوح الوده باید مورد توجه قرار گیرد و پیش از مصرف مجددا در منزل گرم شود.

نظر شما