برای آن که حتما در خانه بمانیم
نانوایی ، کافی شاپ ، رستوران و فست فود را به خانه بیاورید
نویسنده : مهین رمضانی |خبرنگار
صاحبخبر - روزهای سختی را پشت سر می گذاریم، در این شرایط، توصیه های بهداشتی زیادی شده است که رعایت آن اهمیت زیادی دارد و نمی توان انتظار داشت که بخشی از جامعه آن را رعایت نکنند و مشکلی هم به وجود نیاید، در واقع همه ما در یک کشتی نشسته ایم و سرنوشت مان به هم گره خورده است و باید همه نکات ایمنی را مو به مو و با دقت رعایت کنیم. از جمله این که به دید و بازدید نوروزی نرویم و در خانه بمانیم . درخانه ماندن آن قدرها هم بد نیست . از جمله کارهایی که می توان انجام داد این است که هریک از اعضای خانواده تهیه غذای یک روز را بر عهده بگیرد. بنابراین در ابتدای کار لوازم و مواد غذایی موجود در منزل را بررسی و یک نفر را به عنوان مسئول خرید انتخاب کنید تا مایحتاج مورد نیازتان را برای چند روز تهیه کند و با رعایت کامل نکات بهداشتی که بارها بیان شده است، مواد غذایی را برای پخت و پز آماده کنید . برای کمک به شما در ادامه چند نوع نوشیدنی ، غذا، دسر و... را پیشنهاد می دهیم . حتی برای کسانی که می خواهند نان را در منزل تهیه کنند دستور تهیه آن را آورده ایم . گیاه خواری کباب کوبیده گیاهی مواد لازم سویا - ۳ پیمانه پیاز رنده شده - ۲ عدد تخم کتان - ۲ قاشق سوپ خوری آرد لپه - ۲ قاشق سوپ خوری زردچوبه – نصف قاشق چای خوری ادویه دلخواه – یک دوم قاشق چای خوری پودر سیر – نصف قاشق چای خوری پودر آویشن - نصف قاشق چای خوری گوجه فرنگی - ۴ عدد فلفل کبابی - ۴ عدد سماق - به مقدار لازم نمک - به مقدار لازم زعفران دم کرده - به مقدار لازم روش تهیه سویا را همراه با زردچوبه، ادویه، پودر سیر و پودر آویشن در مقداری آب گرم به مدت ۳۰ دقیقه خیس کنید. تخم کتان را آسیاب کنید و در 3-4 قاشق سوپخوری آب گرم بریزید و اجازه دهید لعابدار شود. سویا را در آبکش بریزید و آن را فشار دهید تا آب اضافهاش گرفته شود، سپس آن را چرخ کنید. سویای چرخ شده، پیازهای رنده شده و تخم کتان لعابدار را با هم مخلوط کنید. آرد لپه، زعفران و نمک هم اضافه کنید. مواد را خوب ورز دهید تا کاملا حالت چسبندگی پیدا کند. ظرف را به مدت 3-4 ساعت داخل یخچال قرار دهید. بعد از اینکه ظرف را از یخچال خارج کردید، از مایه کباب مقداری بردارید و آن را روی کیسه فریزر به شکل کبابکوبیده شکل دهید، سپس آن را داخل ظرفی که از قبل چرب کردهاید برگردانید. همه کبابها را به همین شکل داخل ظرف قراردهید. ظرف را به مدت 25تا35 دقیقه داخل فر قراردهید تا کبابها آماده شود. دراین فاصله گوجه و فلفلها را کبابی کنید. کبابهای کوبیده را همراه با گوجهفرنگی و فلفل، با برنج زعفرانی سرو کنید. در صورت تمایل مقداری سماق هم روی کبابها بریزید. نکته میتوانید بهاندازه یک نارنگی از مایه کباب بردارید و دور سیخهای چوبی یا فلزی بهصورت کباب بپیچید. آب میوه کوکتل توت فرنگی و انبه مواد لازم توت فرنگی تازه – 6 تا 8 عدد آب انبه (طبیعی یا نکتار) – یک لیوان روش تهیه قبل از هر کاری مدتی توت فرنگی ها را درون فریزر قرار می دهیم تا کمی یخ بزنند. توت فرنگی ها و آب انبه را در مخلوط کن کاملا مخلوط میکنیم. نوشیدنی را با قطعات توت فرنگی تزیین کنید. آشپزی من قارچ سوخاری مواد لازم( برای 2 نفر) قارچ - ۳۰۰ گرم آرد گندم یا آرد سفید - یک فنجان پودر سوخاری - ۲ فنجان تخممرغ - ۲ عدد نمک، فلفل، آویشن یا ادویه دلخواه - به میزان لازم زردچوبه، پودر سیر – به میزان لازم روغن سرخکردنی – به میزان لازم روش تهیه : پس از تهیه قارچهای تازه، آنها را با یک دستمال مرطوب خوب تمیز کنید. دقت کنید که نباید قارچها را به روش معمول بشویید. سپس قسمتهای سیاه شده قارچ را جدا کنید و در صورت تمیز نشدن زیر آب بگیرید و سریع خشک کنید. در این مرحله با یک چاقوی تیز پوست نازک قارچ را بگیرید. قارچها را در ظرفی با اندازه مناسب قرار دهید، تخممرغها را شکسته و آرد، نمک و زردچوبه و باقی ادویه را به آن اضافه کنید و به خوبی هم بزنید. غلظت این مخلوط باید از ماست بیشتر باشد تا به قارچها بچسبد. قارچها را یکی یکی داخل این ترکیب بغلتانید تا کل قارچ به آن آغشته شود سپس آن را بیرون آورید و صبر کنید تا مواد اضافه آن داخل کاسه بریزد. پودر سوخاری را در یک بشقاب بریزید و قارچها را یکی یکی از داخل مخلوط آرد و تخممرغ درآورید و در پودر سوخاری بغلتانید و روی یک توری سیمی قرار دهید. تمام قارچها را به این صورت آماده کنید. در یک تابه گود یا قابلمه، روغن سرخکردنی بریزید و صبر کنید گرم شود. دقت کنید که بهتر است از یک ظرف گود و مقدار زیادی روغن استفاده کنید تا قارچها در روغن غوطهور شود. قارچها را در روغن قرار دهید و وقتی سرخ شد آن ها را از روغن خارج کنید. نوشیدنی خنک موهیتوی خانگی مواد لازم آب - ۳ پیمانه شکر - یک پیمانه برگ نعناع تازه - ۲ پیمانه آب لیمو - 2 پیمانه آب گازداریا نوشیدنی سپرایت یا دلستر لیمویی - 5 پیمانه لیمو ترش - چند برش برای تزیین روش تهیه ابتدا ۲ پیمانه از ۳ پیمانه آب را با شکر ترکیب کنید و داخل ظرف مناسبی بریزید، سپس آن را روی حرارت قرار دهید تا غلیظ شود. نعناع را به آب اضافه کنید و خوب هم بزنید و اجازه دهید به مدت ۵ دقیقه باقی بماند. بعد از ۵ دقیقه، برگهای نعناع را از داخل ظرف بیرون آورید و خوب فشار دهید و کنار بگذارید. آب لیمو و آب باقی مانده را داخل پارچ بزرگی بریزید و خوب ترکیب کنید. شربت نعناعی را که در ابتدا تهیه کرده اید، به ترکیب اضافه کنید. در نهایت آب گازدار را به مواد اضافه کنید. موهیتوی نعناع را با برشهای نازک لیمو سرو کنید.بر حسب ذائقه شیرینی و ترشی آن را کم و زیاد کنید. کیک کیک هویج و گردو مواد لازم آرد - یک و سه چهارم پیمانه سرخالی شکر -یک پیمانه تخم مرغ - 4 عدد هویج رنده شده - 2 پیمانه روغن مایع - سه چهارم پیمانه وانیل – یک هشتم قاشق چایخوری دارچین - 2 قاشق چایخوری نمک – یک هشتم قاشق چایخوری بکینگ پودر- یک و یک دوم قاشق چایخوری مغز گردو – یک دوم پیمانه روش تهیه برای تهیه کیک هویج ابتدا تخم مرغ، شکر و وانیل را با همزن خوب هم میزنیم تا رنگش تغییر کند. سپس روغن را اضافه میکنیم. آرد، دارچین، بکینگ پودر و نمک را با هم الک و کم کم به تخم مرغ ها اضافه میکنیم. در مرحله آخر هویج رنده شده و گردوی خرد شده را به مخلوط کیک هویج اضافه میکنیم. با لیسک مواد را به صورت دورانی با هم مخلوط میکنیم تا یک دست شود. کف قالب را از قبل چرب می کنیم و مایه کیک هویج را در قالب میریزیم و سپس در فر که از یک ربع قبل با حرارت 180 درجه سانتی گراد گرم شده است، به مدت ۴۵ دقیقه قرار میدهیم. بعد از پخت، کیک هویج را از فر خارج می کنیم و بعد از اینکه کیک مقداری خنک شد، از قالب جدا میکنیم و در ظرف مد نظر برمیگردانیم. می توانید کیک را با خامه و گردو تزیین کنید. ساندویچ همبرگر خانگی مواد لازم برای ۴نفر گوشت – 400 گرم پودر سوخاری – 4 قاشق غذاخوری پیاز رنده شده (آب گرفته شده)- یک عدد بزرگ جوزهندی - خیلی کم پودر سیر – یک قاشق چای خوری زردچوبه – یک قاشق چای خوری نمک و فلفل سیاه – کمی تخم مرغ – 4 عدد روش تهیه گوشت ، پودر سوخاری، نمک، فلفل، زردچوبه ، جوزهندی و پیاز رنده و آب گرفته شده وتخم مرغ را مخلوط می کنیم.یک پاکت فریزر را داخل درظرف یا قالب همبرگر می گذاریم ویک چهارم مواد را داخل در ظرف پهن می کنیم و به شکل گرد درمی آوریم.همبرگرها را دو تا سه ساعت داخل فریزر می گذاریم تا خودشان را بگیرند. یک طرف همبرگر را چرب می کنیم وداخل ماهیتابه داغ می گذاریم،حرارت را کم می کنیم واجازه می دهیم تا بپزد، سپس روی دیگر راهم سرخ می کنیم. کباب دنده کباب مواد لازم گوشت دنده گوسفندی - 800 گرم پیاز ریز خردشده - 2 عددبزرگ لیمو ترش - 2 عدد روغن زیتون - 3 قاشق غذا خوری نمک ، فلفل سیاه ، پودر آویشن - به میزان لازم گوجه فرنگی- 2 عدد روش تهیه گوشت دنده را در قطعه های یک اندازه برش میدهیم و با پیاز خرد شده و آب لیموی تازه گرفته شده و مقدار خیلی کمی نمک به همراه فلفل سیاه ، آویشن و روغن زیتون مخلوط میکنیم . روی گوشت را با سلفون می پوشانیم و داخل یخچال به مدت پنج ساعت قرار میدهیم . کف ظرفی که مناسب فر است، گوجه فرنگی ها را حلقه ای برش میزنیم و روی آن پیازها را می ریزیم و کباب دنده را روی آن میچینیم و در فری که از قبل با حرارت 250 درجه سانتی گراد گرم کرده بودیم به مدت 2 تا 2 ساعت و نیم قرار میدهیم. در این مدت کباب را جا به جا می کنیم تا بپزد.∎
نظر شما