شناسهٔ خبر: 38663337 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

کرونا در آمریکا؛

اعلام وضعیت اضطراری در کالیفرنیا / آمریکا کرونا را شکست می دهد؟

صاحب‌خبر -

خبرگزاری آریا-هراس از همه‌گیر شدن کرونا در نیم‌کره غربی، آمریکایی‌ها را به تکاپو انداخته است تا از طریق تزریق پول به نهادهای بهداشتی و اتخاذ تدابیر ویژه و اضطراری، سدی در مقابل این ویروس ایجاد کنند.
به گزارش خبرگزاری آریا،شیوع ویروس کووید 19 در جهان ابعاد تازه‌ای پیدا کرده و در شبانه‌روز گذشته شمار مبتلایان و فوتی‌های کرونا در چین و دیگر کشورهای درگیر این بیماری با شتابی کمابیش مشابه روز قبل افزایش یافت.
همزمان با افزایش آمار قربانیان بیماری نوظهور کرونا به ویژه در چین، کره جنوبی و ایتالیا، گزارش یک مورد فوتی در ایالت کالیفرنیای آمریکا نیز سبب شد تا مسئولان محلی در این ایالت وضعیت اضطراری اعلام کنند.

وضعیت اضطراری در کالیفرنیا
روز چهارشنبه 4 مارس (14 اسفند) شمار قربانیان کرونا در ایالات متحده آمریکا باز هم افزایش یافت و به 11 نفر رسید.تا کنون 10 نفر در ایالت واشنگتن در شمال غربی آمریکا بر اثر کرونا جان باخته‌اند و یک نفر نیز روز چهارشنبه در ایالت کالیفرنیا بر اثر ابتلا به این بیماری درگذشت.
ساعاتی پس از تأیید خبر فوت بیمار کرونایی در کالیفرنیا، مسئولان محلی در این ایالت وضعیت اضطراری اعلام کردند. به گفته گیون نیوزم، فرماندار کالیفرنیا، تا کنون ابتلای 50 نفر به کرونا در این ایالت تأیید شده است. بنا بر آمار رسمی هم اکنون در آمریکا دست کم 160 نفر به بیماری خطرناک کرونا مبتلا شده‌اند که حال 8 نفر از آنان وخیم گزارش شده است

واشنگتن و کالیفرنیا در صدر ایالت‌های درگیر کرونا در آمریکا
طبق آمار مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در ایالات متحده آمریکا، شمار افراد آلوده به ویروس کرونا در آمریکا به 149 نفر افزایش یافت و در 24 ساعته گذشته نیز دو نفر بر اثر این بیماری در آمریکا جان باخته است.
افراد مبتلا به این ویروس در 13 ایالت آمریکا گزارش شده‌اند اما ایالت واشنگتن با 39 مورد ابتلا و 10 فوتی در صدر ایالت‌های درگیر بیماری کووید-19 قرار دارد.

آغاز جنگ مالی کنگره با کرونا
در حالی که کرونا 158 نفر را در 14 ایالت مبتلا کرده و جان 11 تن را گرفته است، مجلس نمایندگان آمریکا لایحه بودجه 8.3 میلیارد دلاری مبارزه با این ویروس را تصویب کرد.
این لایحه با 415 رأی موافق در مقابل تنها 2 رأی مخالف تصویب شد و قرار است سنا نیز امروز بعدازظهر آن را به رأی بگذارد. کاخ سفید پیشتر خواستار بودجه‌ای 2.5 میلیارد دلاری برای مبارزه با کرونا شده بود.
اما لایحه مجلس نمایندگان این مبلغ را به 7.76 میلیارد دلار رسانده و همزمان 500 میلیون دلار برای لغو برخی محدودیت‌های قانون خدمات بهداشت و درمان اختصاص داده است که در مجموع رقمی معادل 8.3 میلیارد دلار در اختیار دولت قرار می‌دهد.
قرار است این مبلغ در اختیار آژانس‌های بهداشتی در ایالت‌ها، صندوق پاسخ سریع به بیماری‌های عفونی، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، مراکز توسعه و تحقیق و آزمایش واکسن و نهادهای تولید و توزیع دارو قرار می‌گیرد.

مرگ 11 بیمار آمریکایی
اما مرگ 11 بیمار مبتلا به کرونا و اعلام وضع اضطراری در ایالت کالیفرنیا نشان می‌دهد که آمریکا روزهای سختی در پیش دارد و ممکن است بخش‌های مختلف اقتصادی و فرهنگی کشور را به بستر بیماری بیفکند.
کالیفرنیا که یکی از اصلی‌ترین قطب‌های تجاری و خصوصاً فرهنگی آمریکا به شمار می‌رود، هر روز موارد جدیدی از ابتلا به کرونا را شناسایی می‌کند و بیش از 9 هزار و 400 نفر را تحت نظر قرار داده است تا در صورت رؤیت کرونا در این جمع، از گسترش آن به سایر نقاط کشور جلوگیری کند.

مقام‌های منطقه لس‌آنجلس در کالیفرنیا پس از آنکه نخستین مرگ ناشی از کرونا در این ایالت ثبت شد، وضع اضطراری اعلام کردند. ساعاتی بعد «گاوین نیوسام» فرماندار کالیفرنیا این وضع را گسترش و به سراسر ایالت تعمیم داد.
هدف از وضع اضطراری، تقویت تلاش‌ها برای آمادگی در مقابل گسترش موج کروناست و منابع و نهادها را در همین راستا به حالت آماده‌باش در می‌آورد.
روزنامه وال استریت ژورنال پس از بررسی وضع فعلی در آمریکا به این نتیجه رسیده که کرونا بسرعت در نیویورک و کالیفرنیا در حال گسترش است. این اتفاق دو قطب مالی و فناوری و هنری آمریکا را تحت تأثیر قرار می‌دهد و ممکن است بازارهای بورس، شرکت‌های بزرگ فناوری و هالیوود را در قرنطینه قرار داده و به قهقرا براند.
گروهی از آمریکایی‌ها خصوصاً در کالیفرنیا عملکرد ترامپ در مبارزه با کرونا را آماج انتقادات جدی قرار داده‌اند و معتقدند که در شرایط فعلی، مبارزه عملی با این ویروس ضروری‌تر از سخنرانی کردن و ادعا داشتن است.  
«تد لیو» عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا از کالیفرنیا پس از اعلام وضع اضطراری در این ایالت، فرصت را برای حمله به ترامپ مناسب دید و در بیانیه‌ای اعلام کرد: متأسفانه، دولت ترامپ آزمایش‌های ناقصی انجام داده و به بسیاری از مناطق از جمله لس‌آنجلس کیت‌های آزمایشگاهی مناسب نداده است.
وی افزود: باید به لس‌آنجلس و سایر مناطق کیت‌های آزمایشگاهی داده شود تا آزمایش‌های لازم به منظور شناسایی و مقابله با ویروس کرونا انجام شود.

احتمال شیوع کرونا در آمریکا از طریق کیت‌های آلوده
گزارش‌های رسانه‌ای در آمریکا از احتمال انتقال ویروس کرونا در این کشور با کیت‌های آلوده تشخیص خبر می‌دهند.
 گزارش‌های رسانه‌ای در آمریکا از احتمال انتقال ویروس کرونا با کیت‌های آلوده تشخیص کرونا خبر می‌دهند.
آلوده شدن کیت‌های تشخیص کرونا (در صورت ثابت شدن) رسوایی بزرگی برای مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا به شمار می‌رود. این مرکز به منظور تولید کیت‌های تشخیص خانگی، از به کارگیری کیت‌های سازمان جهانی بهداشت صرف نظر کرد و با این کار چندین هفته ارزشمند را از دست داد.
کاخ سفید ارائه هر گونه خبر کرونایی بدون مجوز دولت آمریکا را ممنوع کرده و تا ده سال انفصال خدمت برای ماموران خاطی بخش بهداشت در نظر گرفته است.
تاکنون 75 هزار کیت تشخیص کرونا در این کشور وجود داشته و بیش از 3600 نفر در سرتاسر آمریکا آزمایش شده‌اند.
آمار ابتلا به کرونا در جهان همچنان در حال افزایش است و شمار تلفات ناشی از آن از سه هزار نفر فراتر رفته است. شمار موارد تایید شده ابتلا به کرونا در آمریکا نیز در روندی صعودی از 65 مورد به 88 مورد رسیده و همچنان موارد جدیدی از آلودگی به این ویروس گزارش می‌شود.
در حالیکه تا روز جمعه هیچ مورد مرگ بر اثر ابتلا به کرونا در آمریکا گزارش نشده بود، کمتر از 48 ساعت بعد در یک بیمارستان در ایالت واشنگتن دو مورد مرگ بر اثر این بیماری گزارش شد و تعداد کل مبتلایان به کرونا در سراسر آمریکا با افزایش 35 درصدی به 88 مورد رسید.
ایالت کالیفرنیا نیز با 33 مورد ابتلا و یک فوتی در رده دوم قرار گرفته است.

نظر شما