سلامت نیوز:میتوانند منتقلکننده انواع بیماریها باشند. اما درباره شیوه انتقال زبالههای آلوده به کرونا، معاون محیطزیست استان تهران نکاتی را مطرح کرده است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه صبح نو ،آقای مهرداد کتالمحسنی دراینباره گفته است: نحوه مدیریت اجرایی و دفع پسماندهای بیمارستانها بهویژه بیمارستانهای معین منتخب برای مبتلایان بیماری کرونا باید به درستی و با دقت بالا انجام شود.
وی همچنین تاکید کرده است: ضوابط و مدیریت اجرایی پسماندهای پزشکی، پسماندهای تولیدی در مراکز درمانی را به چهار دسته پسماندهای عادی، عفونی، تیز ، برنده، شیمیایی و دارویی تقسیم کرده است که پسماندهای آلوده به ویروس کرونا، جز پسماندهای عفونی طبقهبندی میشود.
وی با بیان اینکه با توجه به قدرت بالای انتشار و زنده ماندن این ویروس، علاوه بر اعمال دقیق ضوابط موجود، تمهیدات کنترلی دیگر نیز باید اندیشیده شود، تصریح کرد: تدوین معیار جدید و موقت متناسب با شرایط زمان اپیدمی و خاص به استناد بند «ر» ذیل ماده۶۹ ضوابط و روشهای مدیریت اجرایی پسماندهای پزشکی، جزء تکالیف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
برگزاری جلسه مشترک
کتالمحسنی همچنین از برگزاری جلسهای در پایان هفته گذشته با حضور دانشگاههای علوم پزشکی استان، سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران و این اداره کل خبر داده و گفته است: بر این اساس مقرر شد در شرایط فعلی ضمن پیگیری تدوین ضوابط و معیارهای جدید مربوط به شرایط اپیدمی، تمامی مراکز درمانی با اعمال دقیق ضوابط، بستهبندی پسماندهای عفونی را به صورت سه لایه و حداقل دو لایه، انجام و سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران، نیز درکنار اتخاذ تمهیدات لازم برای گندزدایی خودروهای حامل پسماندهای آلوده به ویروس کرونا، ناوگان ویژه و مجزایی را برای حملونقل پسماندهای بیمارستانهای معین منتخب تجهیز کند و تمام پسماندهای این بیمارستانها با توجه به ریسک انتشار ویروس کرونا در قالب پسماند عفونی و با ناوگان واحد منتقل شوند. وی در ادامه گفت:
به رغم امکان نگهداری موقت پسماندهای پزشکی به مدت ۴۸ساعت در فصل سرد در محل جایگاه نگهداری پسماند بیمارستان، در این نشست مقرر شد با توجه به حساسیت فعلی، انتقال پسماندهای آلوده به این ویروس توسط ناوگان مجزا به صورت روزانه، صورت پذیرد و در نهایت سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با توجه به جدا بودن محل دفن پسماندهای پزشکی در مرکز آراد کوه، بازوی مجزایی را برای دفن پسماندهای بیمارستانهای معین منتخب در نظرگرفته و نسبت به آهکپاشی چند مرحلهای و دفن بهداشتی اقدام کند. کتالمحسنی اظهار داشت: در این رابطه رعایت معیارها و ضوابط وزارت بهداشت، توسط تمامی پرسنل، پیمانکاران و کارگران تحت نظارت مدیریتهای اجرایی پسماندهای پزشکی و عادی جهت تأمین سلامت، بهداشت و ایمنی آنها، الزامی است.
دستکشها را رها نکنید
در شرایطی که حساسیت برای انتقال درست و ایمن زبالههای عفونی به جامانده از بیمارستانهای مربوط به کرونا افزایش یافتهاست اما رهاکردن دستکش یا ماسکهای آلوده از سوی برخی شهروندان در فضاهای عمومی میتواند موجب تشدید بیماری خطرناک کرونا شود. دکتر مجید مرجانی، متخصص بیماریهای عفونی با اشاره به اپیدمی بیماری کرونا در کشور و اهمیت رعایت بهداشت فردی در پیشگیری از این بیماری،گفت:
افرادی که علائم شبیه سرماخوردگی دارند، بهتر است از وسایل حفاظتی برای جلوگیری از انتشار ویروس از جمله ماسک و دستکش استفاده کنند، البته استفاده از دستکش برای انجام امور روزمره در مکانهای عمومی برای تمام افراد لازم است. این اقدامات مانع مواجهه ویروس با بدن ما و انتشار آن میشود.عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: از طرفی ممکن است ویروسها روی سطوح این وسایل بنشینند و در خصوص ویروس کرونا، تا مدت چند ساعت یا چند روز، زنده بمانند.
در نتیجه ماسکها و دستکشها، خود میتوانند موجب انتقال بیماری شوند. بنابراین باید بهگونهای از سطح بدن جدا شوند که هیچ تماسی با پوشش خارجی آنها رخ ندهد. عضو هیات علمی دانشگاه، در خصوص نحوه خارج کردن دستکش و ماسک پس از استفاده، اظهار کرد: پوشش خارجی دستکشها و ماسک را بدون ایجاد کوچکترین تماس با پوست بدن، به سمت داخل مچاله کنید، آنها را درون کیسه فریزر انداخته و گره بزنید. سپس بسته خود را به داخل سطل آشغال دردار بیاندازید.