شناسهٔ خبر: 38492191 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آناتولی | لینک خبر

ترکیه: ایران باید مانند چین و ایتالیا مناطق آلوده به کرونا را قرنطینه می‌کرد

وزیر بهداشت ترکیه اعلام کرد که ایران باید مناطق آلوده به ویروس (کرونا) را مانند چین و ایتالیا قرنطینه می‌کرد.

صاحب‌خبر -

آنکارا/خبرگزاری آناتولی

دکتر فخرالدین کوجا، وزیر بهداشت ترکیه که مهمان میز سردبیری خبرگزاری آناتولی در آنکارا بود، اظهار داشت: چین و ایتالیا مناطق آلوده به ویروس (کرونا) را قرنطینه کردند. اما ایران این کار را نکرد. درحالی که باید این کار انجام می شد.

کوجا با بیان اینکه تاکنون هیچ مورد مبتلا به ویروس کرونا در ترکیه مشاهده نشده است، خاطرنشان کرد: اما این دلیل بر این که مشاهده نخواهد شد، نیست. تمامی آمادگی‌های لازم را انجام دادیم. آماده انجام هر اقدامی در هر نقطه هستیم. از همان ابتدا در تمامی استان‌ها بیمارستان‌هایی را در این رابطه مشخص کردیم.

وزیر بهداشت ترکیه تصریح کرد: در حال حاضر ورود شهروندان ایرانی به ترکیه را ممنوع کرده ایم. در مرز با ایران بیمارستان‌های صحرایی برپا کرده‌ایم. تمامی مسافرانی که از کشورهای دیگر به چین سفر کرده‌اند را 14 روز قرنطینه می کنیم. از این پس موارد مشابه را در مورد ایران نیز اجرا خواهیم کرد. کسانی که از قم و مشهد سفر می کنند را به مدت 14 روز در (بیمارستان‌های صحرایی) مرز و نزدیک مرز قرنطینه خواهیم کرد.

همچنین وی اظهار داشت: خطر و ریسک شیوع به مرزهایمان رسید. شیوع این بیماری در منطقه‌مان رو به گسترش است، باید تدابیر لازم را اتخاذ کنیم و جلوی ورود این ویروس به ترکیه را بگیریم. ورود ویروس کرونا به ترکیه را هر چه قدر به تاخیر بیندازیم، کم‌تر تحت تاثیر آن قرار می گیریم و این برای ما یک موفقیت است.

کوجا تاکید کرد: شهروندان ترکی که به قم یا مشهد سفر کرده‌اند را حتما در قرنطینه نگاه می‌داریم. آزمایش کرونای هیچکدام از مسافرانی که از ایران آمده‌اند، مثبت نیست.

وزیر بهداشت ترکیه گفت: سازمان بهداشت جهانی و سازمان پژوهش‌های علمی ترکیه احتمال کاهش شیوع ویروس کرونا با گرم‌تر شدن هوا را تایید می کنند. هنوز داروی ویژه ضد عفونی کننده برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونای جدید در جهان وجود ندارد.

وی با اشاره به اخبار ساخت واکسن کرونا گفت: برخی موسسات و کشورهای از ادامه تحقیقات برای تولید واکسن کرونا خبر می دهند. مرحله تحقیقات کلینیکی پس از روند آنتی‌کور بسیار مهم و زمان بر است. این روند حداقل 6 الی 9 ماه زمان خواهد برد. انتظار استفاده بلافاصله از واکسن را نداریم.

فخرالدین کوجا، وزیر بهداشت ترکیه درباره سفرهای حج عمره اظهار داشت: طی روزهای آتی سازمان پژوهش‌های علمی ترکیه با بررسی روند شیوع کرونا در این باره پیشنهاداتی ارائه می کند که به مردم اطلاع رسانی خواهیم کرد.