شناسهٔ خبر: 38469933 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

با اولویت مبارزه با احتکار و کم فروشی اقلام بهداشتی؛

آغاز گشت ويژه نوروز 99

صاحب‌خبر -
خبرگزاری آریا- رئیس سازمان حمایت تولید کنندگان و مصرف کنندگان از آغاز طرح ویژه نوروزی و ماه رمضان برای رصد بازار و به ویژه مبارزه با احتکار و کم فروشی اقلام بهداشتی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری آریا، رئیس سازمان حمایت تولید کنندگان و مصرف کنندگان از آغاز طرح ویژه نوروزی و ماه رمضان برای رصد بازار و به ویژه مبارزه با احتکار و کم فروشی اقلام بهداشتی خبر داد.
عباس تابش در حاشیه مراسم آغاز این طرح ویژه در جمع خبرنگاران گفت: در این طرح 50 خودروی متحد الشکل سازمان حمایت در سطح بازار و 50 گشت ویژه در سطح شهر تهران همزمان در سراسر کشور، کار نظارت و رصد بازار را از تولید تا عرضه بر عهده دارد.
وی با بیان اینکه در این طرح، سازمان تعزیرات حکومتی، دادستانی، اتاق اصناف و انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان نیز سازمان حمایت را همراهی می‌کنند افزود: برای آرامش بازار به ویژه با شیوع ویروس کرونا، این گشت‌ها در بازار حضور دارند و همه کالاها، شبکه‌های توزیع و انبار‌ها را رصد خواهند کرد ضمن اینکه کالا‌هایی که مشمول اعلام موجودی در سامانه جامع انبار‌ها هستند از مبدا ورودی کالا تا آخرین حلقه این زنجیره یعنی مصرف کننده رصد می‌شود.
وی اضافه کرد: روز گذشته در مکاتبه‌ای با سازمان غذا و دارو اعلام کردیم که محوریت تنظیم بازار اقلام بهداشتی در این روز‌ها با این سازمان باشد، اما ما با همه امکانات در خدمت سازمان غذا و دارو خواهیم بود.
رئیس سازمان حمایت گفت: تولید شوینده‌ها و محصولات بهداشتی مورد نیاز به صورت شبانه روزی انجام می‌شود ضمن اینکه به سازمان غذا و دارو اعلام کردیم حتی کالا‌های مشمول نظارت از طریق این سازمان نیز در سامانه جامع انبار‌ها ثبت شوند تا این کالا‌ها نیز در زنجیره توزیع نظارت شوند.
تابش با بیان اینکه همه کالا‌هایی که در حوزه وزارت صنعت قرار می‌گیرند مشمول اعلام موجودی در سامانه جامع انبارهاست افزود: هر کالا در هر انبار و در هر کجای ایران که وجود دارد باید بر روی سامانه جامع انبارها، میزان موجودی آن ثبت شوند ضمن اینکه حضور ما نیز این روز‌ها در سطح بازار و انبار‌ها ملموس خواهد بود و مردم هم می‌توانند از طریق تلفن 124، سامانه آپ و سامانه قیمت تخلفات را گزارش کنند.
وی با بیان اینکه کالا‌ها به ویژه کالا‌های اساسی و ضروری بیش از دو برابر نیاز کشور موجودی داریم گفت: متاسفانه خرید‌های مازاد بر نیاز در حوزه اقلام بهداشتی و برخی اقدامات از جمله که برخی‌ها خانه‌های خود را به انبار تبدیل کردند ممکن است بازار را ملتهب نشان دهد، اما باید بدانیم که حساسیت مردم برای جمع کردن و خرید مازاد بر نیاز، حساسیت زیادی است.
تابش درباره افزایش قیمت اخیر خودرو در حاشیه بازار نیز افزود: این روز‌ها تولید خودرو دو برابر افزایش یافت بدون اینکه هیچ گونه افزایش قیمت داشته باشند و اگر اتفاقی در کف بازار می‌افتد مربوط به بحث‌های دیگری است از جمله اینکه اتفاقاتی در سایت‌ها و شبکه‌های مجازی افتاد که موجب شد قیمت‌ها را از این شبکه‌ها و سایت‌ها حذف کنیم و تا زمانی که مطمئن شویم قیمت‌ها و تقاضا‌ها واقعی است این سایت‌ها و شبکه‌ها مجاز به درج قیمت نخواهند بود مگر اینکه افراد مشخصات خود را در سامانه ثبت کنند، صحت سنجی شوند و ما مطمئن شویم آنکه عرضه و تقاضا می‌کند دارای هویت واقعی است.
وی همچنین گفت: سیاست‌های جدیدی درباره نحوه فروش و سود مشارکت خودرو در حال بررسی نهایی است که تا هفته آینده اطلاع رسانی خواهد شد.