شناسهٔ خبر: 38456372 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مناقصه‌مزایده | لینک خبر

گزارشات تحلیلی مناقصه مزایده

شاخص کل بورس از مرز 500 هزار واحد عبور کرد

صاحب‌خبر -

عجیب ولی واقعی

شاخص کل بورس از مرز 500 هزار واحد عبور کرد

گروه بانک، بیمه، بورس- حتی خوشبین‌ترین علاقه‌مند و سهامدار بازارسرمایه نیز پیش‌بینی نمی‌کرد که شاخص کل در سال 98 از قله‌های 300، 400 و 500 هزار واحد عبور کند! رویایی‌ترین سال بازارسرمایه در کشور بی‌شک سال‌جاری بوده است. سالی که نقدینگی زاید همراه با عطشی وصف‌ناپذیر به سمت بازارسرمایه سرازیر شد تا این بازار بی‌نظیرترین سال حیات خود را این گونه سپری کرده باشد. شاخص کل بورس تهران طی دو روز گذشته آن قدر بالا رفت که موجب حیرت سهامداران شد. در واقع رشد 17 هزار واحدی شاخص کل در روز یکشنبه(گذشته) امیدها را برای رسیدن شاخص به قله 500 هزار واحدی زنده نگاه داشت تا این که دیروز(دوشنبه) شاخص کل بورس با افزایش چهارهزار و 831 واحد مرز 503 هزار و 735 واحد را هم رد کرد. در این روز ارزش روز بازار در بورس تهران به بیش از 1833 تریلیون تومان رسید. معامله‌گران در بورس تهران بیش از 6.3 میلیارد سهام حق‌تقدم و اوراق مالی در قالب 791 هزار نوبت معامله و به ارزش چهارهزار و 929 میلیارد تومان دادوستد کردند.

علل رشد بورس

کارشناسان دلیل رکوردشکنی بورس تهران را حتی بعد از قرار گرفتن ایران در لیست سیاه FATF این گونه عنوان می‌کنند که مهم‌ترین دلیل آن سرازیر شدن نقدینگی سرگردان بازار به سمت بورس است که با توجه به روزهای پایانی سال که معمولاً عیدی، حقوق و پاداش‌های پایان سال کارمندان و کارکنان واریز می‌شود عمده این پول‌ها به سمت بورس سرازیر شده است. از طرفی تقویت دلار در بازار باعث چشم‌انداز مثبت شرکت‌های صادراتی بورسی شده و همچنین وجود رکود در بازارهای رقیب مانند مسکن، املاک، طلا و سکه باعث توجه مردم به بازار سرمایه شده است که البته این را باید به فال نیک گرفت و حضور مردم در بورس را غنیمت شمرد، تا به تولید کشور کمک کند.

وضعیت شاخص‌ها

همچنین شاخص قیمت با معیار وزنی ارزشی با افزایش 1288 واحد به رقم 134 هزار و 322 واحد رسید. شاخص قیمت با معیار هم‌وزن با افزایش 1938 واحد به رقم 110 هزار و 710 واحد رسید. شاخص آزاد شناور با افزایش هشت هزار و 551 واحد به رقم 626 هزار و 56 واحد رسید. شاخص بازار اول بورس با افزایش سه هزار و سه واحد به رقم 355 هزار و 627 واحد رسید و شاخص بازار دوم بورس با افزایش 12 هزار و 98 واحد به رقم یک‌میلیون و 71 هزار و 451 واحد رسید.

نمادهای اثرگذار و پربیننده

نمادهای چادرملو، فولاد خوزستان، فولاد خراسان، صنعتی معدنی گل‌گهر و فولادمبارکه در تقویت شاخص بورس اثرگذار بودند و نمادهای سرمایه‌گذاری غدیر و مخابرات ایران بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را داشته‌اند. نمادهای پربیننده مربوط به بانک تجارت با قیمت هر سهم 662 ریال، سایپا، بانک ملت، فولادمبارکه، ایران‌خودرو، ملی مس ایران و پالایش نفت اصفهان بودند.

رشد شاخص فرابورس

همچنین در پایان معاملات فرابورس شاخص کل 89 واحد رشد کرد و به رقم شش‌هزار و552 واحد رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس به بیش از 385 هزار میلیارد تومان رسید. معامله‌گران فرابورس بیش از 2.6 میلیارد سهام و حق تقدم و اوراق مالی در قالب 501 هزار نوبت معامله و به ارزش دوهزار و 692 میلیارد تومان دادوستد کردند. نمادهای پتروشیمی‌مارون، سنگ‌آهن گهرزمین، مادیران، فرابورس ایران، توسعه معادن مهرآیندگان، و پتروشیمی‌زاگرس در تقویت شاخص فرابورس مؤثر بودند و نماد تولید نیروی برق دماوند بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را داشته است. نمادهای پربیننده مربوط به ذوب‌آهن اصفهان، صنایع کاغذ پارس، سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی، ریل‌پرداز سیر، بانک‌دی، توسعه و عمران استان کرمان، کشت و صنعت شهداب ناب خراسان، فولاد هرمزگان جنوب، بوده‌اند.

توقف و بازگشایی نمادها

همچنین با پیام ناظر بازار برخی نمادهای بورسی دچار توقف، برخی بازگشایی شده و برخی دچار حراج و تعدادی مشمول وقفه در معاملات شدند. از جمله می‌توان به توقف نماد صنایع آذراب، لیزینگ ایران، اشاره کرد. همچنین بازگشایی نماد تولیدی مهرام، بازگشایی صنایع شیمیایی ایران، تأمین ماسه ریخته‌گری، صنعتی معدنی چادرملو، سرمایه‌گذاری صنایع پتروشیمی، معدنی دماوند، بانک تجارت، اشاره کرد. در پیامی‌دیگری وقفه در معاملات نماد بورس اوراق بهادار تهران، وقفه در نماد سیمان تهران، بازگشایی نماد مبین انرژی خلیج فارس، بانک اقتصاد نوین، اشاره کرد. در پیام دیگری وقفه در نماد داروسازی رازک، وقفه در معدنی و صنعتی صبانور، توقف نماد شیشه رازی، وقفه در نماد پگاه آذربایجان غربی و پگاه خراسان، و حق تقدم ایران یاسا، تایر و رابر، و سیمان بجنورد، سرمایه‌گذاری امید، وقفه در معاملات نماد الکتریک خودروشرق، وقفه در داروسازی زهراوی، ریخته‌گری تراکتورسازی ایران، فرآورده‌های نسوز آذر و تاید واتر خاورمیانه و شوینده صنایع بهشهر و کیمی‌دارو، سیمان کرمان اشاره کرد.  

نظر شما