شناسهٔ خبر: 38418699 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: رویدادایران | لینک خبر

نظر سازمان بهداشت جهانی برای "استفاده از ماسک‌ به‌هنگام شیوع کرونا" چیست؟

صاحب‌خبر - در این روزها که روز و شبِ مردم ما با اخبار مربوط به "کرونا" گره خورده و موج جدیدی از خبرها درباره شیوع و کشندگی این ویروس، در جامعه در حال پخش شدن است و بسیاری از مردم، اظهار‌ نگرانی می‌کنند، به برخی نکات مهم درباره پیشگیری از ابتلا به کرونا اشاره شده است؛
نکات عمومی درباره کرونا
1. طبق گفته متخصصین، ماسک‌های معمولی (حتی انواع فیلتردار) اثر کمی در پیشگیری از این بیماری دارند لذا در صورت استفاده از این ماسک‌ها، لااقل هر دو سه ساعت یک بار آنها را تعویض کنید.
سازمان بهداشت جهانی نیز استفاده از ماسک‌های صورت را به‌منظور محافظت از بیماری‌های تنفسی مانند کرونا ویروس‌ها برای افرادی که سالم هستند و حال آن‌ها خوب هست "توصیه نمی‌کند؛" این ارگان، توصیه می‌کند که استفاده از ماسک‌های صورت برای افرادی که علائم کرونا را نشان می‌دهند به‌منظور پیشگیری از گسترش این بیماری به دیگران، صورت گیرد همچنین استفاده از ماسکهای صورت برای کارکنان بهداشتی و افرادی که در یک مکان نزدیک (در خانه یا یک مرکز درمانی) از شخصی مراقبت می‌کنند، حیاتی و مهم است.
2. بیماریهای ویروسی از جمله انواع سرماخوردگی و آنفلوآنزا با آنتی‌بیوتیک (به‌قول معروف: چرک‌خشک‌کن) درمان نمی‌شوند؛ استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها که متأسفانه، اغلب از سوی همکاران ما به‌راحتی تجویز می‌شوند حاصلی جز کاهش قدرت دفاعی بدن ندارند.
3. ویروس کرونا و خیلی از ویروسهای دیگر بدنه‌ای از جنس چربی دارند که با مواد شوینده از بین می‌رود لذا شستن دست و صورت و وسایل با مواد شوینده ساده مثل صابون یا مواد ضدعفونی‌کننده یکی از بهترین راه‌های جلوگیری از پخش ویروس است.
4. اگر سالم هستید از کرونا نترسید؛ این ویروس از ویروس آنفلوآنزای موجود در حال حاضر کشنده‌تر نیست.
5. خطر اصلی این ویروس برای بیمارانی است که سیستم ایمنی ضعیفی دارند مانند: افراد دچار دیابت، آسم، بیماریهای خودایمنی مثل MS، بیماران سرطانی، افراد دچار مشکلات قلبی ــ عروقی، افراد مسن و... .
6. به سیستم ایمنی بدن خود اعتماد کنید؛ سیستم ایمنی بدن انسان 10 به توان 10 (1010) سلول ایمنی حرفه‌ای دارد؛ سیستم ایمنی بعد از کشف ویروس، چند روزی به تولید لشکر تخصصی برای مقابله می‌پردازد و بعد به این ویروس حمله می‌کند. انسان سالم با رعایت موارد درمانی ساده، به‌راحتی درمان می‌شود.
7. در بچه‌های کوچک، کرونا به‌شکل یک سرماخوردگی ساده ظهور پیدا می‌کند و خطری ندارد؛ اگر بچه‌های زیر هشت سال، سرماخوردگی ساده دارند شما مراقبت بیشتری از خودتان کنید.
8. ظهور کرونا در بسیاری از افراد سالم هم در حد یک سرماخوردگی است؛ اگر سرما خوردید، برای جلوگیری از انتقال، چند روزی در منزل بمانید.
9. با دیدن یک آمبولانس که افرادش لباس مقابله با بیماریهای میکروبی به تن دارند، وحشت‌زده نشوید؛ بر اساس قوانین، در مواجهه با هر مورد مشکوکی باید احتیاطات لازم انجام شود؛ خیلی از این افراد بدون مشکل خاصی ترخیص خواهند شد.
10. این بیماری با کنترل و رعایت از طرف افراد بیمار و افراد سالم به‌راحتی گذر خواهد کرد؛ آنفلوآنزای خوکی و آنفلوآنزای N1H1 خیلی بیشتر و خطرناک‌تر بودند اما گذشتند؛ پس بیش از حد نترسید اما بی‌خیال هم‌ نباشید و مراقبت کنید.
با توجه به میزان کشندگی کمِ کرونا آن هم در افراد با ضعف سیستم ایمنی، توصیه می‌شود ضمن رعایت نکات خودمراقبتی چون شست‌وشوی دست‌ها و... جلوی شایعه‌های دلهره‌آور اجتماعی را با آگاهی‌بخشی مناسب بگیریم؛ از دیدگاه علمی ترس افراطی ناشی از دنبال کردن اخبار شیوع و تلفات می‌تواند موجب ضعف سیستم ایمنی شود و فرد را مستعد ابتلا کند؛ از قدیم گفته‌اند که ترس، برادر مرگ است؛ پس با توکل بر خدا و رعایت تدابیر بهداشتی لازم، بی‌جهت استرس ‌به خود، خانواده و اطرافیان وارد نکنیم.

بیشتر بخوانید: 
خوراکی‌های طلایی برای جلوگیری از ابتلا به کرونا
عضو کمیسیون سلامت شورای شهر: فقط افرادی که علائم سرماخوردگی دارند ماسک بزنند
راست و دروغ‌های ویروس کرونا
جای نگرانی درباره ویروس کرونا وجود ندارد/ مردم بهداشت فردی را رعایت کنند
فوت ۲ مبتلا به کرونا در قم

راه‌های ساده پیشگیری از شیوع بیماری کرونا
ــ دست‌ها را طبق روال با آب و صابون بشویید، به‌ویژه در صورت تماس با فرد بیمار یا حیوانات؛ در صورت نیاز بهتر است از دستکش یک‌بارمصرف استفاده کنید تا مجبور به شست‌وشوی مکرر دستها نشوید.
ــ از دست دادن و روبوسی با افراد دارای علائم تنفسی (سرفه، عطسه و...) خودداری و فاصله حداقل یک‌متری را از این افراد رعایت کنید.
ــ دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحاً) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.
ــ از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.
ــ از رها کردن دستمال‌کاغذی‌های مصرف‌شده در محیط خودداری کنید.
ــ مواد غذایی را خوب بپزید و از خوردن مواد غذایی نیم‌پز خودداری کنید.
ــ از تماس با حیوانات اهلی و وحشی خودداری کنید.