شناسهٔ خبر: 38412725 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: افکارنیوز | لینک خبر

افزایش وزن سریع و ۱۱ نشانه بروز مساله‌ای جدی در بدن

بی اشتهایی، سرفه مکرر، یا دشواری در دراز کشیدن از علائم نارسایی قلبی هستند که می‌تواند به دلیل وجود مایع بیش از حد موجب افزایش وزن سریع در قسمت شکم و پا‌ها شود.

صاحب‌خبر -
به گزارش افکارنیوز،

 این که هر از گاهی در طول زندگی خود افزایش وزن را تجربه کنید، عجیب نیست. اگر برای مدتی به میزان کافی فعالیت بدنی نداشته باشید یا بیش از حد معمول غذا بخورید، احتمالا شاهد افزایش وزن خود خواهید بود.

اخبار اجتماعی - در شرایطی که می‌توان افزایش وزن را با دلایل نه چندان خطرناک و معمولی مرتبط دانست، اما همواره این گونه نیست. افزایش وزن ناگهانی و بدون دلیل مشخص می‌تواند در واقع نشانه‌ای از یک مشکل سلامت زمینه‌ای نگران کننده باشد.

بدن شما به راحتی کبود می‌شود و ضعف عضلانی را تجربه می‌کنید

آیا همراه با افزایش وزن ناخواسته از درد عضلانی نیز رنج می‌برید؟ سندرم کوشینگ ممکن است دلیل این شرایط باشد. این اختلالی است که به واسطه ترشح بیش از حد هورمون کورتیزول در بلند مدت رخ می‌دهد.

قاعدگی‌های نامنظم، کبودی آسان، ضعف عضلانی، و خستگی از جمله نشانه‌های سندرم کوشینگ هستند. سندرم کوشینگ با افزایش وزن در ناحیه شکم، گردن، صورت و پشت بدن مرتبط است.

تشخیص این بیماری دشوار است، از این رو، مراجعه سریع به پزشک در صورت تجربه علائم غیر معمول بهترین گزینه است.

غده تیروئید شما متورم شده است

تورم غده تیروئید، ظاهر خشک پوست، کند شدن ضربان قلب و خستگی مداوم می‌توانند از نشانه‌های کم کاری تیروئید باشند.

از دیگر علائم کم کاری تیروئید یا تولید کم هورمون‌های تیروئید می‌توان به تمرکز کم، سردرگمی، و مشکلات حافظه اشاره کرد. این شرایط با مصرف دارو قابل درمان است، از این رو، در صورت تجربه هر یک از این علائم مراجعه به پزشک بهترین گزینه است.

یک چرخه قاعدگی نامنظم را تجربه می‌کنید

اگر زن هستید و ناباروری، چرخه‌های قاعدگی نامنظم، رشد مو یا بروز آکنه را تجربه می‌کنید، این شرایط می‌تواند با سندرم تخمدان پلی کیستیک مرتبط باشد.

سندرم تخمدان پلی کیستیک یک بیماری هورمونی است که زنان می‌توانند طی سال‌های فرزندآوری خود تجربه کنند و موجب تشکیل کیست‌هایی در تخمدان‌ها می‌شود. تشخیص زودهنگام به کسب نتایج بهتر از درمان کمک خواهد کرد.

به طور مکرر سرفه می‌کنید و در دراز کشیدن با دشواری مواجه هستید

بی اشتهایی، سرفه مکرر، یا دشواری در دراز کشیدن از علائم نارسایی قلبی هستند که می‌تواند به دلیل وجود مایع بیش از حد موجب افزایش وزن سریع در قسمت شکم و پا‌ها شود.

در شرایطی که علائم نارسایی قلبی از فردی به فردی دیگر می‌تواند متفاوت باشند، اما اگر فکر می‌کنید به این شرایط مبتلا هستید باید برای بررسی دقیق شرایط و دریافت درمان به پزشک مراجعه کنید.

شکم یا کمر درد را تجربه می‌کنید

اگر افزایش وزن با احساس درد در شکم و کمر، فشار بر مثانه، یا یبوست همراهی می‌شود، این‌ها می‌توانند نشانه‌های فیبروئید‌های رحمی باشند.

فیبروئید‌های رحمی توده‌های غیر سرطانی هستند که می‌توانند با توجه به میزان جریان خون به هر فیبروئید از نظر اندازه بزرگ یا کوچک شوند. این شرایط می‌تواند به واسطه نفخ و یک بی تعادلی هورمونی یا تغییر اندازه فیبروئید موجب افزایش وزن شود. فیبروئید‌های بزرگ می‌توانند ظاهری بزرگ‌تر به شکم بخشیده و همچنین موجب افزایش وزن شوند.

نوسانات خلقی، ناامیدی و اندوه را تجربه می‌کنید

اختلال افسردگی ماژور اغلب با افزایش وزن پیوند خورده است. تشخیص افسردگی می‌تواند دشوار باشد، زیرا این بیماری می‌تواند هم موجب افزایش و هم کاهش وزن شود، اما درمان آن به بهبود این نشانگر‌ها کمک خواهد کرد.

اخیرا مصرف دارویی جدید را آغاز کرده اید

برخی دارو‌های تجویزی می‌توانند موجب افزایش وزن شوند. برخی دارو‌های دیابت از جمله سولفونیل‌اوره، انسولین و پیوگلیتازون همگی موجب افزایش وزن می‌شوند. اگرچه پزشکان افراد مبتلا به دیابت را به کاهش وزن تشویق می‌کنند، اما برخی دارو‌های درمان این بیماری می‌توانند این کار را دشوار سازند.

برخی دارو‌های روانپزشکی نیز می‌توانند موجب افزایش وزن شوند که آنتی‌سایکوتیک آتیپیک شناخته شده‌ترین نمونه در این زمینه است. همچنین، استروئید‌های خوراکی از مقصران دارویی افزایش وزن هستند.

با معده درد و تورم اطراف معده مواجه هستید

اگر معده درد و تورم در اطراف آن، تورم در پاها، حالت تهوع، و استفراغ را تجربه می‌کنید، این‌ها می‌توانند همگی نشانه‌های بیماری کبد باشند.

بیماری کبد شرایطی جدی است و رسیدگی به آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. برخی مشکلات کبد می‌توانند از طریق اصلاح سبک زندگی مانند پرهیز از مصرف الکل یا کاهش وزن درمان شوند، در شرایطی که برخی دیگر ممکن است به مصرف دارو یا عمل جراحی نیاز داشته باشند.

با تورم در دست ها، پاها، صورت و کاسه چشم مواجه هستید

تورم در صورت، کاسه چشم ها، دست ها، پاها، شکم یا بخش‌های دیگر و همچنین فشار خون بالا از علائم احتمالی سندرم نفریتیک هستند. افراد مبتلا به این شرایط احتباس مایع در بدن را تجربه می‌کنند که موجب افزایش وزن می‌شود.

سندرم نفریتیک به روش‌های مختلف از جمله کاهش مصرف نمک، استراحت، مصرف دارو، یا دیالیز قابل درمان است. در صورت نیاز، فرد ممکن است مدتی را در بیمارستان بستری شود.

با احساس درد در مفاصل خود مواجه هستید

افزایش وزن همراه با احساس درد در مفاصل، بم‌تر شدن صدا و منگوله‌های پوستی می‌تواند به آکرومگالی اشاره داشته باشد که یک بیماری هورمونی است و زمانی رخ می‌دهد که غده هیپوفیز بیش از حد هورمون رشد ترشح می‌کند.

آکرومگالی معمولا در بزرگسالی رخ می‌دهد و می‌تواند از طریق عمل جراحی یا پرتودرمانی درمان شود. بزرگ شدن دست‌ها و پا‌ها از نخستین نشانه‌های ابتلا به این بیماری است.

با احساس درد در معده و دشواری در به خواب رفتن مواجه هستید

در شرایطی که کاهش وزن یکی از نشانه‌های شایع سرطان است، افزایش وزن همراه با درد در شکم یا لگن، دشواری در به خواب رفتن و قاعدگی‌های نامنظم می‌تواند به سرطان تخمدان اشاره داشته باشد.

سرطان تخمدان می‌تواند بدون این که تشخیص داده شود وارد مراحل پیشرفته شود، از این رو، در صورت تجربه هر یک از این علائم مراجعه به پزشک برای بررسی دقیق شرایط اهمیت دارد. درمان تا حد زیادی به این که بیماری در چه مرحله‌ای قرار دارد، بستگی دارد و ممکن است شامل عمل جراحی، پرتودرمانی، یا شیمی درمانی شود.

 

 

نظر شما