شناسهٔ خبر: 38406013 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا در ایران/ توصیه های بهداشتی و تدابیر تغذیه‌ای/ چه کسانی باید از ماسک استفاده کنند؟

صاحب‌خبر -
خبرگزاری آریا- رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت با بیان اینکه شمار مبتلایان به کرونا در کشور به 28 نفر رسیده است، گفت: متأسفانه تاکنون 5 نفر از هموطنان در اثر ابتلا به این ویروس جان باخته‌اند.
به گزارش سرویس اجتماعی خبرگزاری آریا، دکتر کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت با بیان اینکه شمار مبتلایان به کرونا در کشور به 28 نفر رسیده است، گفت: متأسفانه تاکنون 5 نفر از هموطنان در اثر ابتلا به این ویروس جان باخته‌اند.
رییس روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره آخرین اخبار بیماری کرونا گفت: تا این لحظه بیشتر افرادی که مشکوک به این بیماری هستند یا ساکن قم بوده اند یا در چند روز اخیر مسافرتی به این شهر داشته اند. البته استثنایی هم وجود دارد، اما بیشتر موارد مشکوک ساکن قم بوده یا به قم سفر کرده اند.
وی درباره فوتی‌های ویروس کرونا در ایران افزود: شمار مبتلایان به کرونا به 28 نفر رسید و تا قبل از ظهر امروز فقط 5 نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده اند.
وی درباره توصیه‌های پزشکی درباره این بیماری گفت: با توجه به اینکه بیشتر این بیماری در قم وجود دارد هموطنانمان سفر‌های غیر ضروری خود به شهرهایی، چون قم، اراک و گیلان که نمونه این بیماری در آن‌ها پیدا شده را به تعویق بیاندازند.
رییس روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تا قبل از ظهر امروز 5 نفر بر اثر بیماری کرونا جان خود را از دست دادند.

توصیه های بهداشتی و تدابیر تغذیه‌ای
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت برای پیشگیری از بیماری‌های تنفسی و ویروس کرونا، توصیه‌هایی تغذیه‌ای ارائه کرده است؛ این توصیه‌ها شامل موارد زیر است:
استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مانند حبوبات یا تخم مرغ
اجتناب از مصرف سوسیس، کالباس و سایر فست‌فودها و غذاهای چرب و سنگین
خودداری از مصرف غذاهایی که کامل نپخته‌اند مانند تخم مرغ عسلی
خودداری از مصرف غذا و مایعات در مکان‌های نامطمئن
مصرف پیاز خام به دلیل داشتن ویتامین C همراه با غذا
مصرف هویج و کدو حلوایی در غذاهای روزانه
مصرف روزانه سبزی یا سالاد همراه با آب لیمو ترش یا آب نارنج تازه
کمبود دریافت غذایی و کمبود ویتامین‌هایی مانند ویتامین E،C و D احتمال ابتلا به بیماری‌های مختلف از جمله بیماری‌های تنفسی و کرونا را افزایش می‌دهد.
شستشوی مکرر دست ها، دست ندادن، پرهیز از در آغوش کشیدن و ضد عفونی کردن سطوح تماس از مهم‌ترین مواردی است که از شیوع ویروس کرونا جلوگیری می‌کند.

چند نکته برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا
کرونا ویروس؛ دسته بزرگی از ویروس‌هاست که با شکل تغییریافته اش قابلیت سرایت بیشتری دارد، اما با رعایت مراقبت‌های بهداشتی امکان پیشگیری از ابتلا به آن وجود دارد.
متخصص عفونی گفت: آنچه بیشتر متخصصان بر آن اتفاق نظر دارند رعایت بهداشت فردی برای ابتلا نشدن به ویروس کرونا است.
به گفته دکتررحمانی، این بیماری معمولا علائمی مانند سرماخوردگی شدید و آنفلوانزا دارد و در فرد مبتلا به آنفلوانزا سه روز پس از بیماری ممکن است علائم تنفسی، کونومی ریوی، مشکلات مربوط به تاری دید و سندرم حاد تنفسی (ساری) مشاهده شود.
به این مهم باید توجه داشت که ویروس کرونا درمان خاصی ندارد و برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، رعایت بهداشت فردی، آداب تنفسی، استفاده از دستمال یا دستمال کاغذی در حین عطسه و سرفه و انداختن آن داخل نایلون و سطل زباله دربسته اهمیت زیادی دارد.
شست‌وشوی مداوم دست با آب و صابون برای پیشگیری از ویروس کرونا بسیار موثر است و این مهم همواره مورد تاکید است.
برخی افراد نیز نسبت به نگهداری حیوانات اهلی مبادرت می‌کنند و بعضا مشاهده شده می‌توانند ناقل این ویروس به انسان باشند.
هنگام پخت و پز مواد غذایی به ویژه گوشت مصرفی نیز باید توجه کرد چرا که در صورت پخت ناقص این مواد می‌تواند ناقل این نوع بیماری به فرد باشد.
وی با بیان اینکه ویروس کرونا دوره نهفتگی 14 روزه دارد، می‌گویند: قدرت انتقال کرونا ویروس جدید به دیگران بالا است، اما فقط 2 الی 3 درصد مبتلایان جان خود را از دست می‌دهند و کشندگی آن از بیماری آنفلوانزا نیز پایین‌تر است.
این بیماری تا کنون بیش از 26 کشور را به خود گرفتار کرده است ویروس کرونا در چین و برخی کشور‌های دیگر تا کنون افراد پیر بوده‌اند که بیماری زمینه‌ای دیگر مانند مشکلات سلامتی دیگری مثل بیماری‌های قلبی، فشار خون و دیابت داشتند.
اگر چه مسئولان بهداشتی و درمانی کشور در تلاش هستند تا شیوع ویروس کرونا را کنترل و آسیب‌های ناشی از این بیماری را به حداقل برسانند، اما این واقعیت را باید پذیرفت که هوشیاری مردم موثر‌ترین راه کنترل این ویروس است. شهروندان می‌توانند با رعایت بهداشت فردی و پرهیز از حضور در اماکن عمومی که زمینه را برای اپیدمی بیشتر بیماری فراهم می‌کند در پیشگیری و کنترل این ویروس کمک کنند.

چه کسانی نیازمند استفاده از ماسک هستند؟
رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری با اشاره به افزایش میزان تقاضا برای خرید ماسک از داروخانه گفت: تنها بیماران و کادر درمانی که مواجه مکرر با بیماران دارند نیازمند استفاده از ماسک هستند.
مجید شیرانی افزود: مردم باید بدانند در صورت استفاده طولانی مدت و ایجاد رطوبت و دفع نادرست ماسک، این مسئله می‌توانند موجب تشدید و شیوع بیماری‌های تنفسی شود.
وی با بیان اینکه تا کنون مورد مشکوک قطعی از ابتلا به کروناویروس در چهارمحال و بختیاری شناسایی نشده است، افزود: اخبار مرتبط به ابتلاء تعدادی از هم استانیان به این ویروس تکذیب و درصورت ابتلاء و یا شناسایی موارد مشکوک خبر آن در اسرع وقت از طریق دانشگاه اطلاع رسانی می‌شود.
وی با بیان اینکه، پیش از این هم شش نوع ویروس کرونا در کشور شیوع پیدا کرده و بدون نگرانی پشت سر گذاشته شده است افزود: نوپدید بودن این ویروس و داشتن رفتاری غیر قابل پیش بینی و سرایت بالای آن موجب نگرانی شده است.
وی گفت: در عین حال این ویروس قدرت کشندگی پایین تری نسبت به سایر ویروس‌ها دارد و حساسیت موضوع به دلیل سرایت بالا و حفظ قدرت بیماری زایی آن تا 9 ساعت پس از انتقال به سطوح و اشیاء است.
وی از انجام نمونه گیری از چند مورد محدود از بیماران مراجعه کننده به مراکز درمانی استان خبر داد و افزود: این بیماران علائم بالینی و احتمال قوی برای ابتلا به ویروس نداشتند و این نمونه گیری‌ها برای آشنایی بیشتر پرسنل با پروتکل نحوه نمونه گیری و ارسال نمونه‌ها به آزمایشگاه مرجع و کسب اطمینان از پاک بودن منطقه و عدم ورود ویروس به استان انجام شد.
دکتر شیرانی با ابراز گلایه مندی نسبت به پخش شایعات و اخبار نگران کننده از سوی برخی از ارباب جراید در فضا‌های مجازی گفت: بدون شک انتشار اخبار نگران کننده و نادرست کمکی به کنترل و مدیریت این شرایط نخواهد کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: مردم باید بدانند در80 درصد موارد افراد مبتلا با خفیف‌ترین علائم بیماری بهبود می‌یابند وتن‌ها 20 درصد افراد مراجعه کننده به مراکز درمانی دچار علائم شدید می‌شود و از این میزان 4 درصد نیازمند بستری هستند و نیمی از افراد بستری به دلیل داشتن بیماری‌های زمینه‌ای احتمال مرگشان وجود دارد.
وی گفت: خوشبختانه تاکنون گزارشی مبنی بر بستری افراد زیر 9 سال در سطح دنیا دریافت نشده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: هر سرماخوردگی و بیماری تنفسی حتماً ویروسی نیست و هر بیماری ویروسی ناشی از کرونا حتماً در اثر ابتلا به کرونا ویروس جدید نیست، اما تمام نکات بهداشتی توصیه شده برای سایر بیماری‌های ویروسی برای پیشگیری و کنترل این بیماری به افراد توصیه می‌شود.
وی با بیان اینکه بیماری از طریق قطرات حاوی ترشحات مخاطی افراد آلوده قابل انتشار است افزود: تماس با سطوح آلوده و زدن دست آلوده به چشم، دهان و بینی شایع‌ترین راه انتقال این بیماری به شمار می‌رود.
دکتر شیرانی استراحت کافی، خوردن مواد مغذی و ویتامین‌ها را بهترین راه برای بهبود افراد دارای علائم بیماری برشمرد و افزود: از این افراد خواسته می‌شود تا حد امکان از حضور در اماکن تجمعی خودداری و در صورت لزوم برای حضور از ماسک استفاده و فاصله خود را با دیگران رعایت و هنگام سرفه و عطسه از دستمال کاغذی استفاده و پس از آن دستمال آلوده را در سطل زباله درب دار بیندازند و همچنین از لمس سطح عمومی خودداری و مکرر دست‌های خود را با آب و صابون و مواد ضدعفونی کننده شست و شو نمایند.
وی از متصدیان مربوطه نیز خواست روزانه در چندین نوبت سطوحی که به صورت عمومی مورد استفاده افراد قرار می‌گیرند را با محلول‌های پایه آب و الکل تمیز کنند.
وی از اتخاذ تدابیر لازم برای تجهیز و تامین امکانات و فضای فیزیکی لازم و تهیه دارو‌های کمکی در صورت بروز بیماری در استان خبر داد و افزود: مردم نگران نباشند و در درجه اول با حفظ آرامش خود و رعایت نکات بهداشتی با خود مراقبتی از بروز و شیوع هرگونه بیماری ویروسی جلوگیری کنند.

برخورد با انتشار هرگونه خبر کذب در مورد کرونا
رئیس پلیس سایبری: پلیس فتا با انتشار دهندگان هرگونه نماهنگ جعلی یا خبر کذب در مورد بیماری کرونا ویروس برخورد قانونی می‌کند.
رئیس پلیس سایبری کشور گفت: بر اساس رصد‌های صورت گرفته در فضای مجازی کشور که جزء ماموریت‌های اصلی این پلیس محسوب می‌شود، متاسفانه شاهد انتشار اخبار جعلی و نماهنگ‌های غیر واقعی و تقطیع شده در خصوص انتشار وسیع بیماری کرونا ویروس هستیم که انتشار اینگونه نماهنگ‌ها و اخبار جعلی در فضای مجازی باعث ایجاد نگرانی خانواده‌ها و تشویش اذهان عمومی در کشور شده است.
سردار وحید مجید با اشاره به نقش دستگاه‌های اجرایی کشور به خصوص مسئولان وزارت بهداشت و رسانه ملی در آگاه سازی هموطنان از آخرین اخبار و رخداد‌های پیش آمده در خصوص وضع انتشار بیماری کرونا ویروس در کشور و همچنین آمار مبتلایان افزود: افراد سود جو و مغرضان همواره با رصد فضای رسانه‌ای و اخبار و حوادث جاری کشور پلت فرم‌های مجرمانه و اهداف شوم و پلید خود را در قالب انتشار انواع شایعه‌های مختلف طراحی و عملی می‌کنند.
رئیس پلیس فتا ناجا قصد و نیت اصلی افراد سود جو و مغرضان در انتشار انواع شایعه‌ها در کشور را سود جویی اقتصادی، بهره برداری سیاسی، تخریب افراد و جریان‌های خاص و در نهایت ایجاد تشویش و نگرانی عمومی در سطح جامعه بیان کرد و گفت: با بررسی‌های فنی مستندات تصویری منتشر شده در فضای سایبر در قالب فیلم، عکس و تصویر نوشته؛ مشخص شد حجم وسیعی از این نماهنگ‌ها که در فضای مجازی در خصوص وضع انتشار بیماری کرونا ویروس در کشور در حال بازنشر بوده، جعلی و غیرواقعی بوده است.
وی افزود: گروهی از کارشناسان فنی پلیس فتا با تشکیل کارگروه ویژه در سطح کشور مسئولیت رصد و پایش، جریان‌های این حوزه را با دقت و به صورت شبانه روزی بر عهده دارند و تاکنون تعدادی افراد متخلف و مجرم در این حوزه در سطح استان‌های کشور به دلیل ارتکاب به انتشار اخبار کذب و تصاویر غیرواقعی شناسایی و ضمن دستگیری به مراجع قضائی معرفی شده اند.
این مقام انتظامی گفت: در این خصوص مشخص شده عده‌ای افراد سودجو و کلاهبردار با دامن زدن به انتشار این گونه اخبار و موج سواری بر فضای رسانه‌ای کشور با هدف سودجویی اقتصادی اقدام به تبلیغ فروش اقلام و تجهیزات دارویی و بهداشتی پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا ویروس با قیمت‌های گزاف در شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های واسط فروشگاهی کرده اند که تذکرات و توجیه‌های لازم به مدیران این گونه سایت‌ها مبنی بر حذف و درج نکردن آگهی با موضوع‌های مشابه هر گونه سودجویی داده شده است.
رئیس پلیس فتا ناجا به هموطنان توصیه کرد: به هیچ عنوان مطالب به اشتراک گذاشته شده در فضای مجازی را که از صحت و سقم موضوع و منبع منتشر کننده آن اطمینان ندارند، ملاک قلمداد نکنند و از بازنشر آن خودداری کنند.
وی از هموطنان خواست تمامی نیاز‌های خبری و اطلاع رسانی خود را از منابع معتبر نظیر رسانه ملی، خبرگزاری‌های رسمی و سایت‌های خبری مرجع تامین کنند و در صورت مواجهه با موارد مشکوک یا نیاز به مشاوره و راهنمایی با مراجعه به بخش مرکز امداد و فوریت‌های سایبری پلیس فتا از طریق پایگاه اطلاع رسانی رسمی پلیس فتا WWW.CYBERPOLICE.IR یا سرشماره 096380، 81818 از خدمات برخط این پلیس بهره‌مند شوند.
رئیس پلیس فتا کشور گفت: با کار اطلاعاتی شبانه روزی موفق شدیم 90 حوزه‌ای را که در قالب سایت‌ها، اینستاگرام، تلگرام و پیج شخصی در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی اخبار جعلی و مشوش کننده بیماری کرونا را منتشر می‌کردند، شناسایی کنیم.
سردار وحید مجید افزود: در این خصوص 30 پرونده تشکیل و حدود 10 نفر نیز دستگیر شدند.
وی گفت: این دستگیری‌ها در استان‌های کردستان، هرمزگان و خراسان جنوبی بوده است.
رئیس پلیس فتای کشور افزود: در مواردی هم به متهمانی برخورد کردیم که با انگیزه سودجویی اقتصادی و برای فروش اقلام و تجهیزات مرتبط با پیشگیری از بیماری ویروس کرونا اقدام به انتشار نماهنگ‌های جعلی برای فروش این تجهیزات خود کرده اند.
سردار مجید تصریح کرد: البته در این زمینه با مدیران سایت‌های واسط فروشگاه‌های اینترنتی این تجهیزات جلساتی داشتیم و ابلاغ شد که ضمن حذف آگهی‌های قبلی، از درج هرگونه آگهی تبلیغاتی مرتبط با فروش اقلام و تجهیزات پیشگیری از بیماری کرونا بدون مجوز‌های قانونی خودداری شود.
وی گفت: پلیس فتا به شدت با انتشار دهندگان اخبار و کلیپ‌های جعلی در خصوص ویروس کرونا برخورد می‌کند و مردم می‌توانند موارد اخبار جعلی و مشکوک را به سایت پلیس فتا به نشانی www.cyberpolice.ir و در قسمت گزارش‌های مردمی اطلاع دهند.

ممنوعیت واردات حیوانات از کشورهای آلوده به کرونا
رئیس سازمان دامپزشکی ایران، از ممنوعیت واردات «هر نوع حیوان خوراکی و خانگی از کشور‌های آلوده به کرونا» خبر داد.
علیرضا رفیعی پور، گفت: برای حفظ سلامت مردم چندین هفته پیش واردات هرنوع حیوان خوراکی و خانگی به ایران از کشور‌های آلوده به کرونا تا اطلاع ثانوی ممنوع شد.
وی با بیان اینکه کرونا ویروس ابتدا بیماری مشترک بین انسان و حیوانات بوده، اما این ویروس در طول زمان و در کشور چین مشخص شد که از انسان به انسان هم قابلیت انتقال دارد، افزود: هم اکنون این ویروس از حیوان به انسان منتقل نمی‌شود.
رفیعی پور اضافه کرد:به مردم توصیه می‌کنیم که همه فرآورده‌های خام دامی، گوشت قرمز، مرغ، سایر ماکیان و همچنین دام و طیور زنده وآبزیان را از مجاری مجاز و تایید شده در شبکه توزیع سازمان دامپزشکی تهیه کنند و باید این فرآورده‌ها شناسنامه‌دار و هویت دار باشند. همچنین همه مراکز مجاز تحت نظر دامپزشکی هستند و بیماری‌های مشترک بین انسان و دام بررسی می‌شود، بنابراین مردم با خیال راحت می‌توانند این محصولات را مصرف کنند.
رئیس سازمان دامپزشکی گفت: ممکن است خرید و فروش دام، پرندگان و آبزیان در بازار روز‌هایی اتفاق بیفتد که تحت نظارت دامپزشک نباشد، که این می‌تواند خطر ایجاد بیماری مشترک بین انسان و حیوان را داشته باشد.
رفیعی پور افزود: طی دو تا سه هفته گذشته ورود هرنوع حیوان خوراکی و خانگی از کشور‌های آلوده به ویروس کرونا خصوصا چین به ایران از مجاری هوایی، دریایی، زمینی و ریلی تا اطلاع ثانوی ممنوع شد و این ممنوعیت زمانی برطرف می‌شود که وزارت بهداشت اعلام کند شرایط کشور از نظر بیماری پاک است.


نظر شما