در حالیکه مقامات چینی از نشانههایی از کاهش سرعت گسترش ویروس کرونا خبر دادهاند، آثار منفی این بیماری بر اقتصاد جهانی به تدریج آشکار شده است.
شیوع بیماری ناشی از ابتلای به ویروس کرونا محدویتهایی را در رفت و آمد، کاهش در میزان سفرهای خارجی و همچنین توقف و کاهش فعالیت اقتصادی به خصوص در برخی نقاط چین در پی آورده که بر اقتصاد جهانی به خصوص اقتصاد کشورهای خاور دور تاثیر منفی گذاشته است.
روز سه شنبه، ٢٩ بهمن (١٨ فوریه)، شرکت اپل، تولید کننده تلفنهای همراه، گفت که اختلال در فعالیتهای اقتصادی در چین به کاهش تولید و عرضه محصولات این کشور و پائین رفتن سود منجر خواهد شد. بخش قابل توجهی از محصولات اپل در واحدهای تولیدی این شرکت در چین تولید میشود.
همچنین شرکت هواپیمایی سنگاپور گفته است که به دلیل افت تقاضا برای سفرهای هوایی در نتیجه نگرانی از ابتلای به این بیماری، برنامههای پرواز خود را در سراسر جهان و به خصوص در منطقه خاور دور کاهش داده است.
- ویروس کرونا؛ سرقت صدها عدد دستمال توالت در هنگکنگ
- ویروس کرونا: تعداد مبتلایان به بیش از ۷۰ هزار نفر رسید
- ویروس کرونا: چرا دو خبرنگار در ووهان ناپدید شدهاند؟
پیشتر دولت سنگاپور همراه با چند کشور دیگر گفته بود که پیشبینی خود از رشد اقتصادی در سال جاری را به خاطر مشکلات و محدویتهای ناشی از این بیماری کاهش داده است.
در کره جنوبی هم مون جائه-این، رئیس جمهوری گفته است که شیوع بیماری کرونا به منزله "بروز وضعیت بحرانی اقتصادی" است و از اعضای دولت خواسته است تا از تمامی امکانات برای خود برای بازگرداندن اقتصاد ملی به مسیر عادی استفاده کنند.
حق نشر عکس Getty Images Image caption مرکز درمانی در ووهان - مدیر یکی از بیمارستانهای ووهان از جمله تلفات ویروس کرونا بوده استدولت محلی هنگکنگ نیز گفته است که در نظر دارد بودجه کمک به مقابله با آثار اقتصادی این ویروس را به سه میلیارد و ششصد میلیارد دلار افزایش دهد.
همزمان، دولت چین جدیدترین آمار ابتلا و تلفات ویروس کرونا را منتشر کرده است.
براساس این آمار، تا کنون بیش از یکهزار و هشتصد تن از مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور جان خود را از دست دادهاند که بخش عمده آنان از ساکنان استان هوبی بودهاند. ابتلای به ویروس کرونا برای اولین بار از شهر ووهان، مرکز این استان، گزارش شد.
با اینهمه، این آمار دولتی حاکی از آن است که تعداد مبتلایان جدید در روز دوشنبه به یکهزار و هشتصد و هشتاد و شش نفر رسید که پایینترین میزان ابتلای روزانه در ماه جاری بوده است. با اینهمه، مقامات چینی تاکید دارند که هنوز نمیتوان گفت که روند کاهشی ابتلای به بیماری دوام خواهد داشت.
در خبری دیگری در همین زمینه، گزارش شده است که لیو ژیمینگ، رئیس یک بیمارستان در شهر ووهان از جمله کسانی است که جان خود را در اثر ابتلای به این بیماری از دست داده است. چندی پیش هم گزارش شد پزشکی که برای نخستین بار ویروس کرونا را به عنوان عامل یک بیماری جدید تشخیص داد به این بیماری مبتلا شد و درگذشت.