شناسهٔ خبر: 38300602 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه سیاست‌روز | لینک خبر

وزیر دفاع ابعاد جدیدی از شکست تحریم‌ها را اعلام کرد

طراحی و ساخت ۳۱۰ قطعه سامانه‌های راداری، موشکی، هوایی و دریایی

صاحب‌خبر -

آمریکا و اروپا به رغم تعهدات برجامی‌اشان نه تنها اقدامی برای برداشتن تحریم‌ها صورت نداده‌اند بلکه هر روز بر میزان تحریم‌ها افزوده‌اند که این رویکرد نه تنها خللی در صنایع دفاعی کشور ایجاد نکرده بلکه هر روز ابعاد جدیدی از ناکامی این تحریم‌ها با دستاوردهای دفاعی و نظامی آشکار می‌گردد.
سیاست تحریم اقدامی است که دشمنان همواره برای به زانو در آوردن جمهوری اسلامی ایران به کار گرفته‌اند حال آنکه این تحریم‌ها نتوانسته اراده ایرانیان را متزلزل سازد که نمونه آن را در صنایع دفاعی کشور می‌توان مشاهده کرد. دستاوردهایی که هراس را در میان غربی‌ها ایجاد کرده است چنانکه دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا بار دیگر خواستار جلوگیری از پایان تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل متحد علیه ایران شده است.هیئت ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل متحد در بیانیه‌ای روز جمعه که به مناسبت انتشار گزارش جدید سازمان ملل درباره یمن منتشر شده بار دیگر تهران را به حمله به تأسیسات نفت عربستان سعودی در ۱۴ سپتامبر ۲۰۱۹ متهم کرده است.در این بیانیه همچنین ادعا شده که هیئت کارشناسان سازمان ملل در گزارش جدید خود تأیید کرده که حوثی‌های یمن (انصارالله) توان انجام چنین حمله‌ای را نداشته است.نمایندگی آمریکا در سازمان ملل در این بیانیه ادعا کرده است: «ایران، از زمان حمله‌اش در ماه سپتامبر، برنامه تروریسم، اخاذی هسته‌ای و رفتار‌های بی‌ثبات‌کننده‌اش را ادامه داده است.»واشنگتن، در ادامه بر اساس این ادعاها، بحث منقضی شدن تحریم‌های سلاح‌های متعارف علیه ایران در اکتبر ۲۰۲۰ را پیش کشیده و خواستار جلوگیری از آن شده است.در این بیانیه آمده است: «با نتیجه‌گیری‌های هیئت کارشناسان سازمان ملل، شورای امنیت اکنون کمتر از ۳۶ هفته تا اکتبر که موعد انقضای تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل و تمدید تحریم‌ها برای جلوگیری از فروش سلاح‌هایی خاص به ایران است، فرصت دارد.»
طبق یکی از بند‌های قطعنامه ۲۲۳۱ که از سال ۲۰۱۶ میلادی اجرایی شد، ایران تا پنج سال از خرید تسلیحات تهاجمی منع شده است. این بند از قطعنامه در اکتبر سال ۲۰۲۰ (مهر ماه ۱۳۹۹) منقضی می‌شود و پس از آن ایران این امکان را خواهد داشت که از کشور‌های خارجی جنگ‌افزار بخرد. این تحرکات تحریمی از سوی آمریکا در حالی صورت می‌گیرد که صنایع دفاعی و نظامی ایران هر روز ابعاد جدیدی از استقلال و توانایی خود را به نمایش می‌گذارد چنانکه وزیر دفاع در بازدید از نمایشگاه بومی‌سازی قطعات الکترونیکی و میکروالکترونیکی شرکت صنایع الکترونیک ایران، طراحی و ساخت حدود ۳۱۰ قطعه برای سامانه‌های مختلف راداری، ارتباطی، موشکی، هوایی و دریایی را در شرایط تحریم‌ها، اقدامی انقلابی و جهادی دانست.
امیر سرتیپ حاتمی در جریان این بازدید اظهار کرد: متخصصین جوان صنعت دفاعی با تکیه بر دانش بومی و ظرفیت های داخلی توانسته‌اند به توانایی ساخت و تولید پیچیده‌ترین دستاوردهای پیشرفته الکترونیکی و میکروالکترونیکی حوزه دفاعی دست یابند. وزیر دفاع افزود: دانشمندان ایرانی با همت بلند خود تهدیدهای حاصل از تحریم‌ها را به فرصت تبدیل کردند و به لحاظ دانشی، فن آوری و اقتصادی توانستند با تولید این قطعات پیشرفته ۱۴۰ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی را نصیب کشور نمایند. وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح سپس از ۱۵ سبد محصول مهم و گلوگاهی صنعت خودروی کشور رونمایی کرد. امیر سرتیپ حاتمی تصریح کرد: از سرریز فناوری های پیشرفته حوزه دفاعی، ۱۵ سبد محصول گلوگاهی که مورد نیاز شدید خودرو سازان بود طی ۲ سال اخیر با صرفه‌جویی بیش از ۶۰ میلیون دلار تولید و این قطعات مورد نیاز در تیراژ گسترده و پرحجم در اختیار صنعت خودرویی کشور قرار گرفت. وی افزود: با تشدید تحریم های ظالمانه علیه ملت ایران و به تبع آن صنعت خودرویی کشور، شرکت های غربی از همکاری با خودروسازان سرباز زدند و تامین قطعات خاص خودرو، به‌خصوص قطعات حوزه الکترونیکی با مشکل مواجه شده بود. امیر سرتیپ حاتمی اضافه کرد: بنا به درخواست خودروسازان و با توجه به سیاست های ابلاغی، ظرفیت های دانشی و فناورانه صنعت دفاعی برای حل مشکل و مرتفع ساختن نیازهای ملی به کمک خودروسازان آمد و تا به امروز موفق شدیم با بهره گیری از توان شبکه همکار در بخش خصوصی کمک های شایان توجه ای را ارائه کنیم. لازم به ذکر است جهانیان اذعان دارند که توان نظامی و موشکی ایران برای امنیت و صلح در منطقه است چنانکه همین توان نظامی است که زمینه ساز نابودی امارت داعش در منطقه شد در حالی که کشورهای غربی مدعی مبارزه با تروریسم تمام حمایت‌های خود از این جریان‌ها را به کار گرفتند. لازم به ذکر است آپارتاید یا تروریسم انصار طلبی که آمریکایی‌ها به آن گرفتارند در حوزه نظامی نیز ابعاد گسترده‌ای دارد که نمود آن را در اقدامات آمریکا برای جلوگیری از تقویت توان دفاعی ایران می‌ـوان مشاهده کرد چنانکه طی روزهای اخیر بارها بر تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران تاکید کرده‌اند.
بر اساس توافق برجام در دوره‌ای ۵ ساله تحریم‌های تسلیحاتی ایران پایان می‌یابد و ایران حق خرید تسلیحات و البته ورود به بازار فروش تسلیحات را دارد. این مسئله از دو زاویه برای آمریکا یک تهدید است. از یک سو ایران می‌تواند بدون هیچ محدودیتی توان دفاعی خود را تقویت نماید و این یعنی تضعیف بیشتر جایگاه منطقه‌ای آمریکا و از سوی دیگر ظرفیت‌های بالای نظامی ایران موجب توجه بسیاری از کشورها برای خرید تسلیحاتی از ایران شده است و این یعنی از بین رفتن انحصار فروش‌های تسلیحاتی آمریکا.