شناسهٔ خبر: 38258935 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

کرونا همچنان قربانی می گیرد/ امیدها برای مهار ویروس کرونا افزایش یافت

صاحب‌خبر -
خبرگزاری آریا- مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در مورد ادامه افزایش موارد آلودگی به ویروس کرونا در چین ابراز نگرانی کرد.
  به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا به نقل از خبرگزاری رویترز ، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در مورد ادامه افزایش موارد آلودگی به ویروس کرونا در چین ابراز نگرانی کرد.

احتمال بدتر شدن اوضاع و آلودگی دو سوم مردم جهان
خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از بلومبرگ نوشت: ایرا لونجینی Ira Longini مشاور بیماری‌های مسری در سازمان جهانی بهداشت با تحلیل تحقیقات انجام گرفته در خصوص انتقال ویروس جدید کرونا موسوم به کُوید 19 Covid-19 که در چین تاکنون 60 هزار نفر را آلوده کرده و به گسترش در سایر نقاط جهان ادامه می‌دهد، این احتمال را مطرح کرده است.
لونجینی با تکیه بر این که هر فرد مبتلا قادر است این ویروس را به دو نفر دیگر منتقل کند، این طور نتیجه گیری کرده است.
لونجینی به بلومبرگ گفت: فقدان آزمایش سریع و آلودگی ضعیف برخی از افراد، شناسایی مبتلایان را دشوار می‌کند. وی یادآوری کرد که به رغم همه تلاش‌های انجام گرفته، ویروس فرصت گسترش در چین را داشته و به کشور‌های دیگر سرایت کرده است. لونجینی افزود، بعد از گسترش روش‌های درمانی، مقامات چینی پنجشنبه 13 فوریه از مبتلا شدن 1500 نفر دیگر خبر دادند. به رغم امکان کاهش 50 درصدی نرخ ابتلا به ویروس، شمار زیادی از مردم جهان مبتلا خواهد شد. ایزوله کردن اشخاص مبتلا و در قرنطینه نگه داشتن آن‌ها ویروس را متوقف نخواهد کرد.
به نوشته بلومبرگ، لونجینی تنها کارشناسی نیست که نسبت به احتمال گسترش بیماری به این شکل هشدار می‌دهد. نیل فرگوسن Neil Ferguson محقق کالج سلطنتی لندن بر این باور است که ممکن است در چین روزانه تا 50 هزار نفر به ویروس آلوده شوند. گابریل لیونگ Gabriel Leung استاد بهداشت عمومی در دانشگاه هنگ کنگ نیز اعلام کرد، اگر کرونا کنترل نشود، ممکن است نزدیک به دو سوم مردم جهان به ویروس آلوده شوند.
 
آمار قربانیان ویروس کرونا به 1666 نفر افزایش یافت
کمیسیون ملی بهداشت و سلامت چین اعلام کرد تا روز یکشنبه 57 هزار و 373 نفر به ویروس کرونا مبتلا شده اند و 8 هزار و 228 نفر نیز مشکوک به این بیماری گزارش شده است که از افراد مبتلا شده حال 11هزارو 272 نفر وخیم است.
در مجموع 9 هزار و 545 نفر از افراد مبتلا، بهبود یافته اند و 1666 نفر هم جان خود را از دست داده اند.

تلفات جهانی به 1700 نفر نزدیک می‌شود
شمار تلفات ناشی از آلودگی به ویروس جدید کرونا در چین به 1700 نفر نزدیک شد و نخستین مرگ ناشی از این ویروس در خارج از آسیا شنبه در فرانسه گزارش شد.
تلفات جهانی به 1700 نفر نزدیک می‌شودبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از پکن، بر اساس تازه‌ترین آماری که امروز از سوی مقامات چین اعلام شد، این بیماری ذات الریه ویروسی که کووید- 19، (Covid-19)، نام گرفته است تاکنون جان هزار و 665 نفر را در خاک چین (به غیر از هنگ کنگ و ماکائو) گرفته است. بیشتر قربانیان در استان هوبی در مرکز چین، کانون این بیماری همه گیر که ماه دسامبر در ووهان مرکز این استان ظاهر شد، به سر می‌بُردند.
تنها چهار مورد مرگ ناشی از آلودگی به این ویروس در خارج از چین به ثبت رسیده است: یک نفر در سرزمین نیمه خودگردان هنگ کنگ چین و سه مورد دیگر به ترتیب در ژاپن، فیلیپین و فرانسه.
انیِس بوزن Agnès Buzyn وزیر بهداشت فرانسه شنبه از مرگ یک گردشگر چینی 80 ساله در شب قبل که از اواخر ماه ژانویه در فرانسه بستری بود، خبر داد.
وی خاطر نشان کرد مرگ او نخستین مورد از مرگ ناشی از آلودگی به این ویروس در خارج از آسیا و نخستین مورد در اروپا است.
چین از سوی دیگر از بیش از 68 هزار مورد آلودگی به این ویروس جدید کرونا در خاک خود خبر داد که عمده موارد در استان هوبی گزارش شده است.
کمیسیون بهداشت ملی چین در آمار روزانه خود به دو هزار و 9 مورد آلودگی به این ویروس در این کشور از جمله 1843 مورد در استان هوبی اشاره کرد، موضوعی که کاهش روزانه آلودگی به این ویروس را برای سومین روز پیاپی نشان می‌دهد.
در حالی که استان هوبی از سه هفته پیش در قرنطینه است و ارتباط آن با جهان همچنان قطع است و چند شهر شرقی چین تدابیر شدیدی برای مهار این بیماری اتخاذ کردند، پکن نیز روز جمعه محدودیت هایش را برای جلوگیری از گسترش این ویروس تشدید کرد.
بیجینگ دیلی گزارش داد پایتخت چین از این پس همه کسانی را که از خارج وارد می‌شود مجبور می‌کند 14 روز خانه یا هتل خود را ترک نکنند و در غیر این صورت مجازات خواهند شد.
فعالیت در این شهر نیز تا حد زیادی فلج شده است و بسیاری از شرکت‌ها کارمندانشان را به دور کاری وادار کردند.
این آیین نامه که چگونگی اجرای آن به تفصیل توضیح داده نشده است در شرایطی به اجرا گذاشته می‌شود که بسیاری از چینی‌ها در پایان تعطیلات سال نو قمری قرار است به خانه خود بازگردند.
به گفته لیو شیائومینگ معاون وزیر حمل و نقل چین، حدود 283 میلیون سفر در فاصله 25 ژانویه تا 14 فوریه در این کشور انجام شده است.
بیماری همه گیر کووید-19 جهان را در حالت آماده باش نگه داشته است. نزدیک به 600 مورد آلودگی در حدود 30 کشور جهان گزارش شده است.
مصر جمعه از ثبت نخستین مورد آلودگی به این ویروس در قاره آفریقا خبر داد.
کانون اصلی آلودگی در خارج از چین، کشتی تفریحی دیاموند پرنسس است که در ژاپن قرنطینه شده است 355 مورد آلودگی به این
ویروس در این کشتی گزارش شده است از جمله 70 مورد جدید که امروز یکشنبه اعلام شد.

مهار کرونا در چین پیشرفت کرده است
سازمان بهداشت جهانی روز یکشنبه اعلام کرد که مهار ویروس کرونا در چین با موفقیت‌های بیشتری توأم شده و این اتفاق، بسیار خرسند کننده است.
به گزارش تلویزیون مرکزی چین، شماری از کارشناسان این سازمان از کشورهای مختلف وارد چین شده اند تا با پزشکان و محققان چینی، راهکارهای کنترل کامل ویروس و نحوه سرایت سریع آن به دیگران را بررسی کنند.
این سازمان از اینکه چین موفق شده شمار مبتلایان را بتدریج کاهش داده و بیماری را در استان هوبی، کانون شیوع آن در مرکز چین مهار کند، ابراز خرسندی کرده است.
روز یکشنبه اعلام شد که روز گذشته، تنها 2009 نفر به این ویروس در چین مبتلا شده اند که به مراتب از 2420 نفر یک روز ماقبل آن کمتر است. در روز گذشته 142 نفر دیگر هم فوت کرده اند که 139 نفر از آنها در کانون شیوع بیماری بوده اند.
از میان مبتلایان جدید، تعداد یکهزار و 843 نفر آنان از استان هوبی هستند که یکهزار و 548 نفر آنها در شهر ووهان مرکز این استان ساکنند. در پکن در یک روز گذشته فقط 3 نفر به کرونا مبتلا شده اند.
کمیسیون بهداشت ملی چین می گوید که شمار مبتلایان در چین به 68 هزار و 500 نفر و در سطح جهان به 69 هزار و 195 نفر رسیده و یکهزار و 669 نفر فوت کرده اند.
آمار بسیار مثبتی نیز این کمیسیون در مورد درمان شدگان اعلام کرده و شمار آنها را 9 هزار و 465 نفر عنوان نموده است که موفقیت در معالجه سریعتر بیماران را نشان می دهد.
در حدود 10 روز گذشته فقط 2 هزار نفر مبتلا به ویروس در چین درمان شده بودند اما در سه روز گذشته روزانه بین 700 تا 1000 نفر بر شمار معالجه شدگان افزوده شده است.

امیدها برای مهار کرونا افزایش یافت
درمان دهها بیمار به صورت آزمایشی با استفاده از پلاسمای خون که حاوی پادتن بیماری است، امیدها برای درمان ویروس کرونا را درچین افزایش داده است.
کمیسیون بهداشت ملی چین روز شنبه از 2 هزار و 641 بیمار جدید مبتلا به کرونا در این کشور خبر داد که بیماری نزدیک به 849 نفر از آنها جدی توصیف شده است.
جانگ شین مین رییس بخش بیولوژی وزارت علوم و فنون چین در مصاحبه ای که تلویزیون چین از او منتشر کرده است، گفت: درمان سلولی و با استفاده از پلاسمای خون موفقیت آمیز بوده است.
او خاطر نشان کرد که این خون که خود یک پادتن محسوب می شود از بیمارانی که پس از ابتلا به ویروس کرونا بهبود یافته اند ، گرفته و روی 11 بیمار دیگر که وضعیتی وخیم داشتند ، آزمایش شده و نتایج درمانی بسیار مثبت بوده است.
همچنین پزشکان چینی در شهر شنجن در جنوب این کشور فاوی پیراویر را که نوعی داروی ضد بیماری های ویروسی محسوب می شود ، روی 70 بیمار آزمایش کرده اند که در درمان آنها موثر و نتایج مثبت بوده و عوارض ناشی از آن بسیار محدود بوده است.
جانگ گفت که نتایج آزمایش های صورت گرفته درمانی روی این بیماران بزودی در اختیار بیمارستان ها و پزشکان قرار می گیرد تا هرچه زودتر بتوان از این روش ها برای بهبودی فوری بیماران استفاده کرد.
همزمان جانگ چی از آکادمی علوم اجتماعی چین از پیشرفت در تحقیقات مرتبط با درمان با روش های سلول درمانی در این کشور خبر داد و گفت که ما روی شماری از واکسن ها مشغول تحقیق هستیم که شماری از آنها روی حیوانات آزمایش شده اند.
وی افزود که 70 هزار نوع دارو به صورت رایانه ای در حال بررسی است و نهایتا فهرستی از 100 داروی موثر تهیه می شود. برخی از این داروها روی 100 نفر از بیماران در شهرهای پکن و گوانگ جو در شمال و جنوب چین آزمایش شده است.
وزارت راه و ترابری چین امروز اعلام کرد که 283 میلیون سفر بین روزهای 25 ژانویه تا 14 فوریه در ایام تعطیلات چین صورت گرفته که بخاطر شیوع کرونا در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته 82 درصد کاهش یافته است.
سازمان هواپیمایی کشوری چین در بیانیه از باطل کردن 20 میلیون قطعه بلیت سفر برای مسافران چینی خبر داده که ارزش آن معادل 2 میلیارد و 860 میلیون دلار است.

شیوع ویروس کرونا بزودی به پایان خواهد رسید
معاون وزیر خارجه چین در سخنرانی خود در کنفرانس امنیتی مونیخ تاکید کرد که اپیدمی ویروس کرونا بزودی به پایان خواهد رسید.
«کین گانگ» معاون وزیر خارجه چین دیروز شنبه تاکید کرد که پکن مطمئن است که شیوع ویروس کرونا بزودی به پایان خواهد رسید و تاثیر آن بر اقتصاد چین موقتی است.
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، وی که در کنفرانس امنیتی مونیخ صحبت می‌کرد افزود: «اقتصاد چین تاثیر اپیدمی کرونا بر اقتصاد چین کوتاه مدت و موقتی خواهد بود».
گانگ همچنین گفت: «وقتی کرونا به پایان برسد، تقاضای سرکوب شده مصرف کننده بسرعت آزاد خواهد شد و اقتصاد چین دوباره با قدرت بازخواهد گشت».