خبرگزاری آریا-چین شماری از مقامات دولتی خود را به دلیل کمکاری در انجام وظایف خود در برخورد با ویروس مهلک کرونا برکنار کرد.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از بی بی سی، برکناری شماری از مقامات ارشد دولتی چین به خاطر کمک کاری در برخورد با کرونابه گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از بیبیسی، در حالی که شمار قربانیان ویروس کرونا از مرز هزار نفر گذشته است، چین شماری از مقامات ارشد خود را به دلیل نوع برخورد و کمکاری در زمینه مقابله با ویروس کرونا برکنار کرد.
به نوشته بی بی سی، نام رئیس و معاون حزب کمیسیون بهداشت استان هوبئی در میان افرادی از سمت خوذ برکنار شدهاند به چشم میخورد. بسیاری از مقامات ارشد دولتی در چین نیز تنزل رتبه داده شده اند.
معاون مدیر صلیب سرخ چین هم به علت «کوتاهی در انجام وظیفه خود در قبال مدیریت کمکهای مالی» از سمتش برکنار شد.
دو مقام برکنار شده از استان هوبئی قرار است با یک چهره ملی به نام «وانگ هشنگ» که معاون مدیر کمیسیون بهداشت ملی چین است، جایگزین شوند.
طبق اعلام رسانههای دولتی چین، در دوره شیوع ویروس مرگبار کرونا، صدها مورد برکناری، تحقیق و اعلام هشدار در سراسر استان هوبئی و نیز دیگر استانهای این کشور گزارش شده است. همچنین در چین علاوه بر برکناری افراد از سمت هایشان، مقامات ممکن است از سوی حزب حاکم مورد مجازات قرار گیرند.
روز گذشته تنها در استان هوبئی چین، 103 نفر جان خود را بر اثر کرونا از دست دادند که به نوع خود یک رکورد (از مرگ بر اثر کرونا در یک روز) محسوب میشود. همچنین شمار قربانیان کرونا در این کشور به 1016 نفر رسید. اکنون ابتلای بیش از 42 هزار مورد تأیید شده در سراسر چین به ثبت رسیده است.
شمار قربانیان کروناویروس از 1000 نفر گذشت
مقامات بهداشتی چین اعلام کردهاند روز گذشته (دوشنبه) 108 مورد جدید مرگ ناشی از کروناویروس را شناسایی کردهاند که (در مقایسه با رقم 97 قربانی در روز قبل از آن) بالاترین افزایش روزانه تاکنون بوده و شمار کلی قربانیان این ویروس را به 1016 نفر رسانده است.
از شمار قربانیان جدید 103 نفر مربوط به استان "هوبئی" از جمله 67 نفر در مرکز این استان، شهر "ووهان" بودهاند که تصور میشود منشا این اپیدمی باشد.
سایر قربانیان روز گذشته نیز مربوط به استانهای "هیلونگجیانگ"، "آنهوئی"، "هِنان" و شهرهای "تیانجین" و "پکن" بوده است.
مقامات سلامت چین همچنین ابتلای 2478 نفر دیگر را در روز گذشته به کروناویروس جدید تایید کردند که به نسبت 3062 مورد ابتلا در روز قبل از آن کاهش یافته است. با تایید موارد اخیر، شمار کلی مبتلایان به کروناویروس جدید به 42 هزار و 638 نفر رسیده است.
در جلسهای که روز گذشته مقامات چین برای مقابله با این ویروس جدید برگزار کردند، اعلام شد که برای حل مشکل کمبود مواد اولیه و نیروی کار و افزایش لوازم بهداشتی مانند ماسک و لباسهای محافظ تلاش خواهد شد.
در این جلسه همچنین اعلام شد که نزدیک به 20 هزار پرسنل پزشکی از سراسر کشور پیشتر به "ووهان" اعزام شدهاند و تیمهای پزشکی بیشتری نیز در حال اعزام به این شهر هستند.
بنا بر گزارش رویترز، روز گذشته (دوشنبه) شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین نیز برای اولین بار از زمان آغاز شیوع کروناویروس جدید با بازرسی از کارکنان بهداشت و درمان در پکن در ملاء عام ظاهر شد.
80 درصد مبتلایان به کروناویروس بالای 60 سال هستند
کمیسیون ملی سلامت چین در گزارشی اعلام کرد: 80 درصد از مبتلایان به کروناویروس را افراد بالای 60 سال تشکیل میدهند.
بنابر اعلام کمیسیون ملی سلامت چین میزان مرگ و میر ناشی از شیوع کروناویروس در سراسر این کشور حدود 2.1 درصد بوده است. همچنین در استان هوبئی که کانون شیوع این ویروس است، میزان مرگ و میر 3.1 درصد بوده است. حدود 97 درصد تمامی موارد مرگ و میرها نیز در این استان بوده است.
کمیسیون ملی سلامت چین در گزارش خود تاکید کرده است: 80 درصد از قربانیان کروناویروس در این کشور بالای 60 سال داشتند و 75 درصد از این افراد نیز دستکم به یکی از بیماریهای زمینهای مبتلا بودهاند. همچنین دو سوم از فوتیهای تایید شده، مرد بودهاند.
«جیا یاهوئی» معاون مدیر کمیسیون ملی سلامت این کشور نیز اظهار داشت: تعداد بالاتر موارد فوتی در استان هوبئی به دلیل وجود موارد وخیمتر و کمبود اولیه تختهای بیمارستانی برای درمان بیماران بوده است.
به گزارش شبکه خبریCNN، به گفته یاهوئی به رغم اینکه جوانترین بیمار آلوده به کروناویروس نوزادی یک ماهه بوده اما اکثریت مواردِ ابتلا در بیماران مسن دیده شده است. میانگین مدت زمان برای بهبود کامل بیماری 9 روز است هرچند در استان هوبئی دوره درمان 20 روز طول میکشد چرا که وضعیت جسمی بیماران در این استان وخیمتر گزارش شده است.
«گرما سبب کاهش خطر شیوع میشود»
دکتر یان لیپکین، مدیر مرکز عفونت و ایمنی دانشگاه کلمبیا روز یکشنبه پیشبینی کرده بود که «کاهش چشمگیر» در سرعت شیوع بیماری کرونا در ماه جاری آغاز میشود. خبرگزاری آسوشیتدپرس با انتشار سخنان دکتر لیپکین یادآوری میکند که او در هنگام شیوع سارس، بیماری مشابه کرونا و نیز در زمان شیوع نشانگان حاد تنفسی به سازمان جهانی بهداشت و مسئولان بهداشت چین کمک شایانی کرده است.
دکتر لیپکین روز یکشنبه در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی اینترنتی گفت که گرمتر شدن هوا و پرهیز افراد از ماندن بیش از حد در فضای بسته، قابلیت گسترش و انتقال توانایی ویروس جدید را کاهش میدهد. وی با این حال گفت که بازگشت مردم از تعطیلات سال نو چینی که تا کنون به تعویق افتاده و آغاز کار آنها در محیطهای گوناگون در این کشور ممکن است بار دیگر شیوع کرونا را افزایش دهد.