شناسهٔ خبر: 38158534 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

شمار مبتلایان به کرونا در چین 42 درصد کاهش یافت/ کرونا نرخ رشد اقتصادی چین را کاهش می دهد

صاحب‌خبر -
خبرگزاری آریا-نتایج آماری نشان می دهد که قرنطینه بسیار گسترده چین در سطح کشور موثر بوده و در پنج روز گذشته شمار مبتلایان در استان ها و شهرهای مختلف به غیر از استان خوبی کانون شیوع کرونا ، کاهش یافته است.
به گزارش خبرگزاری آریا،روزنامه گلوبال تایمز از نشریات ارگانی چین گزارش کرد که تدابیر دولت برای قرنطینه موثر بوده و شمار کسانی که بتازگی به کرونا مبتلا شده اند، در همه استان ها و شهرها کمتر شده است.
این نشریه خاطر نشان کرد که میزان ابتلا به بیماری در پنج روز گذشته از 809 نفر به 500 نفر کاهش یافته است که نشاندهنده کاهش 42 درصدی مبتلایان است.
میفونگ سخنگوی کمیسیون بهداشت ملی چین در مصاحبه مطبوعاتی خود تصریح کرد که ما تدابیری بسیار بی سابقه و سخت برای قرنطینه در سراسر کشور در نظر گرفته ایم که بتدریج نشانه های موثر بودن آن بارز می شود.
وی افزود که در خارج از استان خوبی واقع در مرکز چین که کانون شیوع بیماری است ، شمار آلوده شدگان به کرونا روز به روز کاهش می یابد و این یک مورد مسرت بخش است.
نشریه می نویسد که البته کارشناسان و پزشکان زیادی بر این باورند که هنوز اطلاعات دقیق و کاملی درباره کرونا در اختیار نیست و برای همین بسختی می توان پیش بینی کرد که نقطه اوج بیماری چه زمانی است.
یانگ جانگ چیو از دانشگاه شهر ووهان مرکز استان خوبی نیز در مصاحبه ای گفت که اینکه در سطح کشور شمار مبتلایان در حال کاهش است ، نشاندهنده تاثیرات تدابیر بازدارنده و قرنطینه است.
وی گفت که دولت های محلی در سراسر چین تدابیر ویژه ای برای مردم و مجتمع های مسکونی در نظر گرفته اند که مثبت بوده است. مبارزه بی سابقه چین با ویروس بتدریج نتایج مثبت می دهد.
در همین حال در شهر پکن پایتخت چین سفرها با مترو در روز بین 50 تا 70 درصد نسبت به روزهای معمول کاهش یافته است و تردد در سطح شهر بسیار کم است.
 بیشتر مردم پایتخت در طول دو هفته گذشته در خانه مانده اند و از ارتباط با یکدیگر تا حد امکان خودداری می ورزند.
آمارها نشان می دهد که روز جمعه نزدیک به 40 مورد ابتلا در پکن گزارش شد و در روز شنبه نزدیک به 30 مورد ابتلا به ثبت رسید و روز یکشنبه فقط 11 نفر به بیماری مبتلا شدند و شمار کل مبتلایان پایتخت چین به 326 نفر در زمان حاضر رسیده است.


 شمار قربانیان ویروس کرونا به 904 نفر رسید

دولت چین اعلام کرد که تعداد قربانیان ناشی از ویروس کرونا به 904 نفر رسیده است.
براساس این گزارش، بیش از 29 هزار نفر نیز مبتلا به این ویروس شناسایی شده‌اند که 1795 نفر از آنها بعد از درمان از بیمارستان مرخص شده‌اند.
تعداد قربانیان ناشی از این ویروس مهلک روز یکشنبه از تعداد کل قربانیان ویروس سارس در سال 2003 فراتر رفت.
دولت چین در ادامه تدابیر گسترده و فشرده برای مقابله با شیوع این ویروس، کل مدارس استان هوبه به مرکزیت ووهان را تا اول مارس 2020 تعطیل کرده است.
ویروس‌های کرونا (یا کروناویروس‌ها) دسته‌ای کلی از ویروس‌ها هستند که بیماری‌های مربوط به دستگاه تنفسی از سرماخوردگی معمولی گرفته تا برونشیت و عفونت مجاری تنفسی را منجر می‌شود.
این ویروس جدید که هنوز از سوی سازمان‌های مانند بهداشت جهانی یا سی.دی. سی نامی برای آن انتخاب نشده، از طریق تنفس و تماس هم منتقل می‌شود و همین امر کنترل آن را دشوار کرده است. این ویروس، بیماری «سندرم زجر تنفسی حاد» یا ARDS را در فرد مبتلا ایجاد می‌کند، یک بیماری خطرناک و نارسایی دستگاه تنفسی است که با گسترش سریع التهاب و عفونت در ریه‌ها شروع می‌شود. در ادامه، به دلیل پر شدن کیسه‌های هوایی شُش‌ها از مایع میان‌بافتی، اکسیژن کافی به فرد نمی‌رسد و در صورت عدم رسیدگی به‌موقع بیمار با خطر مرگ مواجه خواهد بود.


کرونا نرخ رشد اقتصادی چین را کاهش می دهد

ویروس کرونا بزرگترین ضربات را در ابتدای سال 2020 میلادی به اقتصاد چین وارد کرده است و استمرار این شرایط می تواند نرخ رشد اقتصادی را بیش از سال 2019 میلادی کاهش دهد.
دولت چین و نهادهای ذیربط تاکنون نزدیک به 10 میلیارد دلار برای پیشگیری از ویروس اختصاص داده اند اما یافتن واکسن این ویروس زمان بر است و راه درمان قطعی یافت نشده است.
روز شنبه کمیسیون بهداشت ملی چین شمار فوتی های این ویروس را 728 نفر اعلام کرد.
هنگامی که ویروس سارس در چین در سال 2002 میلادی و تقریبا در ماه نوامبر شروع پیدا کرد تصور می شد که وضعیت به سرعت بهبود می یابد اما سارس نزدیک به 7 ماه چین را تحت فشار قرار داد و باعث شد تا فشار زیادی به اقتصاد این کشور وارد شود.
پیش بینی ها حاکی است که هر چه به سمت گرمتر شدن هوا برویم این ویروس ضعیف تر می شود و برای همین احتمالا اوضاع در چین از پایان ماه آوریل و اوایل ماه مه به بعد عادی خواهد شد.
آمارها حاکی است که در سه ماهه اول سال 2020 میلادی بیشترین ضربه به اقتصاد چین وارد خواهد شد و رشد اقتصادی این کشور به حدود 5 درصد خواهد رسید.
رشد اقتصادی چین در کل سال 2019 میلادی نزدیک به 6/1 درصد و در سه ماهه پایان آن سال 6 درصد بود. با این حساب این ویروس تا یک درصد می تواند نرخ تولید خالص داخلی کشور را کاهش دهد.
اگر چین بتواند تا سه ماه آینده شرایط را عادی کرده و راهی برای درمان قطعی پیدا کند اوضاع به سرعت بهبود خواهد یافت و تا پایان سال رشد اقتصادی چین 6 درصد خواهد بود که تفاوت زیادی با سال 2019 میلادی نخواهد داشت.


 آسیب‌ کرونا به 5 بخش اقتصادی آمریکا
کارشناسان در آمریکا معتقدند، دونالد ترامپ از اقتصاد این کشور بعنوان یک برگ برنده‌ برای استفاده در رقابت انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا هدفگذاری کرده است اما سرایت ویروس کرونا می‌تواند به پنج بخش در اقتصاد آسیب بزند.
شبکه خبری سی‌ان‌ان امروز (دوشنبه 21 بهمن‌ماه) در گزارشی نوشت: ترامپ در حالی برای انتخابات 2020 آمریکا به ایجاد بازار کار و افزایش 20 درصدی بازار سهام بورس و قدرت گرفتن اقتصاد این کشور اتکا دارد که رشد اقتصاد جهانی با توجه به آنکه ویروس کرونا تاکنون 30 هزار نفر را در سراسر جهان مبتلا و 600 نفر قربانی ستانده، مورد تهدید قرار گرفته است.
این رسانه، تحلیل کرده که با توجه به شیوع بیماری کرونا، اقتصاد آمریکا در پنج حوزه اقتصادی شامل نفت، کشاورزی، وابستگی شرکت‌های بزرگ آمریکایی به کالا، کارخانه و نیروی کار انسانی در چین، صنعت توریسم و بازار مصرف چین، آسیب‌پذیر است.
سی‌ان‌ان در تحلیل خود در زمینه صنعت نفت نوشت: شیوع بیماری کرونا از اکنون بر تقاضای جهانی نفت تاثیر گذارده و کاهش بهای نفت را موجب شده است،؛این موضوع می‌تواند تولید نفت در آمریکا را تحت شعاع قرار دهد و ترامپ در انتخابات 2020 می‌تواند در ایالت‌هایی همچون تگزاس، آلاسکا، داکوتای شمالی و نیومکزیکو که با این لطمه اقتصادی مواجه‌اند و پیشتر نیز در انتخابات 2016 در آنها شکست خورده بود، بار دیگر با مشکل آرا مواجه شود.

محصولات کشاورزی آمریکایی
طبق تحلیل این رسانه، کشاورزان آمریکایی که به دنبال جنگ تجاری راه‌اندازی شده از سوی ترامپ با چین، آماده می‌شدند تا با بهبود روابط تجاری بین دو کشور، محصولاتشان را برای صادرات به چین صادر کنند، اکنون با توقف در این زمینه مواجه شده‌اند.
سی‌ان‌ان نوشت: براساس توافق جدید بین پکن و واشنگتن، چین موافقت کرده بود سطح خرید محصولات کشاورزی از آمریکا را افزایش دهد؛ کارشناسان نسبت به این تعهد پکن بدگمان بوده و شیوع این بیماری در چین وضعیت را به مراتب دشوارتر ساخته است.
بنابراین گزارش، « لری کودلا -  مشاور اقتصادی ترامپ دراین باره به شبکه فاکس نیوز گفت، شیوع بیماری کرونا، صادرات محصولات کشاورزی آمریکا به چین را به تاخیر انداخته است.

وابستگی آمریکا به کالاها و کارخانه‌های چینی
طبق این گزارش، شرکت‌های بزرگ آمریکایی همچون جنرال موتورز، اپل، نایک و آدیداس به کارخانه و کالاهای تولیدی خود در چین وابسته‌اند.
سی‌ان‌ان نوشت: با توجه به بسته‌شدن کارخانه‌ها در سراسر چین در پی شیوع بیماری کرونا، نگرانی شرکت‌های بزرگ آمریکایی افزایش یافته زیرا وابستگی زیادی به تولید محصولاتشان در این کارخانه‌ها دارند.
به گفته کارشناسان اقتصادی در آمریکا، چنانچه تامین کالاهای چینی برای شرکت‌های بزرگ آمریکایی با دیرکرد طولانی مواجه شود، پیامدهای ناگوار اقتصادی را برای آنها به همراه دارد.
شرکت جنرال موتورز آمریکا برای قطعات مورد نیاز خود وابسته به کارخانه‌ها در «وهان» چین، مبدا شیوع بیماری کروناست.
شرکت اپل نیز ناگزیر شده تا 42 فروشگاه خود در سراسر چین را تعطیل کند؛ « استارباکس » شرکت کافی‌شاپ‌های زنجیره‌ای آمریکا نیز ناگزیر شده بیش از چهار هزار محل فروش نوشیدنی‌هایش در چین را ببندد.
سی‌ان‌ان افزود: از اکنون نگرانی در آمریکا برای تامین البسه و پوشاک و گوشی‌های همراه هوشمند که به شدت به کارخانه‌های چینی وابسته‌اند، بوجود آورده است.

خسارت به صنعت توریسم آمریکا
این شبکه آمریکایی در ادامه نوشت: دولت ترامپ اکنون ورود مسافران از چین به آمریکا را محدود ساخته، این موضوع سبب لطمه‌زدن به خطوط هوایی آمریکا و در پی آن صنعت توریسم این کشور شده است.
بنابر این گزارش، خطوط هوایی « امریکن ایرلاینز، یونایتد ایرلاینز و دلتا» پروازهای خود به چین و بالعکس را تا اواخر ماه مارس و آوریل(بهار 99) به حالت تعلیق درآورده‌اند.
این موضوع سبب لطمه‌زدن به صنعت توریسم آمریکا می‌شود زیرا در سال 2019 میلادی 2 میلیون 500 هزار گردشگر چینی از آمریکا دیدن کردند.
 ویروس کرونا که شیوع آن از اواخر دسامبر سال گذشته میلادی (دی‌ماه امسال) در شهر «ووهان» مرکز هوبی شروع شد، علاوه بر مناطق مختلف چین، به 24 کشور دیگر نیز سرایت کرده است.
آمریکا، چین، سوئد، فرانسه، مالزی و فیلیپین از جمله کشورهایی هستند که مواردی از ابتلا به کرونا در آنها شناسایی شده‌ است.
کمیسیون ملی بهداشت چین شمار مبتلایان به کرونا در این کشور را تا 20 بهمن‌ماه در مجموع 40 هزار و 171 نفر و شمار قربانیان را 908 نفر اعلام کرد.