خبرگزاری آریا-نامزدهای دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در مناظره خود در ایالت نیوهمپشایر از صدور دستور دونالد ترامپ برای ترور سپهبد قاسم سلیمانی به شدت انتقاد کردند.
به گزارش خبرگزاری آریا،نامزدهای دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در مناظره خود در ایالت نیوهمپشایر از صدور دستور دونالد ترامپ برای ترور سپهبد قاسم سلیمانی به شدت انتقاد کردند.
هفت نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر 2020 (13 آبان 1399) شامل چهرههای ارشدی چون «برنی سندرز، پیت بوتهجج، الیزابت وارن، جو بایدن، امی کلوباچار» سه روز مانده به برگزاری انتخابات مقدماتی نامزدهای این انتخابات در ایالت نیوهمپشایر، در یک مناظره شرکت کردند.
در بخشی از این مناظره، مجری از نامزدهای دموکرات درباره حمله تروریستی و غیرقانونی بامداد 13 دی ماه آمریکا در نزدیکی فرودگاه بینالمللی بغداد که به شهادت سردار سپهبد قاسم سلیمانی انجامید سوال کرد و پرسید، اگر شما بودید دستور این حمله را صادر میکردید؟
«پیت بوتهجج» در پاسخ به این سوال گفت: «در وضعیتی که ما با تصمیم رئیسجمهور ترامپ (برای صدور فرمان ترور سردار سلیمانی) شاهد بودیم، هیچ شواهدی مبنی بر اینکه این اقدام کشور ما را امنتر کرده باشد، وجود ندارد».
این نامزد دموکرات ادامه داد: «ببینید من در قبال کارزار قتل و هرج و مرجی که ژنرال سلیمانی و افراد وابسته به او بانی آن بودند، احساس بسیار شدیدی دارم اما انگار اینطور است که ما هیچ چیزی از جنگ در عراق (در سال 2003) هیچ چیزی یاد نگرفتهایم اینکه حذف کردن یک فرد بد ایده خوبی نیست اگر شما ندانید که چه کاری دارید انجام میدهید».
بوتهجج که خود به عنوان سرباز در جنگ آمریکا در افغانستان حضور داشت، گفت: «این رئیسجمهور ما را به آستانه یک جنگ (با ایران) برد البته این موضوع به حمله به سلیمانی شروع نشد و با خارج کردن ما از توافق هستهای ایران این موضوع شروع شد؛ توافقی که همین دولت (ترامپ) کارآمدی آن را تایید کرده بود».
وی افزود: «(نیروهای نظامی آمریکا) سزاوار داشتن رئیسجمهوری هستند که اطلاعات (سازمانهای اطلاعاتی آمریکا) را بخواند، به وضعیت امنیت بینالمللی توجه نشان دهد، با متحدانمان مشورت کند و سیاست داخلی آمریکا را از این موضوعات خارج نگه دارد و اگر راهکار جایگزینی وجود داشته باشد، هیچ وقت نظامیانمان را در معرض خطر قرار ندهد».
مجری این مناظره دوباره از بوتهجج سوال کرد: «اگر تیم امنیت ملی شما به شما رجوع کند و به شما فرصت (هدف قرار دادن مقامی مانند سپهبد سلیمانی) را بدهد، آیا شما چنین حملهای را انجام میدهید؟»
بوتهجج در جواب گفت: «این موضوع به شرایط بستگی دارد، به اینکه چه راهکارهای جایگزینی وجود دارد و اینکه اثرات متفاوت چنین حملهای چه خواهد بود. نکته من هم همین است. این وضعیتی است که باید در آن کل تصویر اطلاعاتی از وضعیت در نظر گرفته شود. این رئیسجمهور (ترامپ) به جامعه اطلاعاتی ما اهانت کرده اما آنها برای جمع آوری اطلاعات، جانشان را به دست گرفتهاند اطلاعاتی که برای تصمیم گیران بسیار مهم و با ارزش هستند. من فکر نمیکنم که او حتی این اطلاعات را بخواند. ما شایسته داشتن یک فرمانده کل قوای بهتر هستیم».
جو بایدن
مجری مناظره نیوهمپشایر، سپس به «جو بایدن» دیگر نامزد مطرح دموکراتها رو کرد و از او که در هشت سال ریاست جمهوری »باراک اوباما» معاون رئیسجمهور بود، سوال کرد: «شما اگر فرمانده کل قوا بودید، دستور این حمله (تروریستی علیه سردار سلیمانی) را میدادید؟»
بایدن اینطور پاسخ داد: «نه (دستور این حمله را نمیدادم) و دلیل اینکه دستور آن را نمیدادم این است که درباره اینکه یک تهدید قریبالوقوع از ناحیه او (سردار سلیمانی) وجود داشت، هیچ شواهد و مدارکی در دست نبود».
نفر دوم دولت آمریکا در هشت سال ریاست جمهوری اوباما در ادامه گفت: «ببینید چه اتفاقی افتاده است. سیاست "اول آمریکا" او ما را به "آمریکای تنها" تبدیل کرده است. ببین دیوید (مجری مناظره) شما نمیتوانید در طول عمر خود زمانی را پیدا کنید که در آن ناتو به ایالات متحده آمریکا و ایران در یک سطح برابر بگوید، "هر دوی شما از تنشها بکاهید". ما اکنون تنها هستیم، ما اکنون در این منطقه و جهان تنها هستیم، بدون دوست، بدون حمایت و بدون متحدانمان».
نظرسنجی سیانان: سندرز در ایالت نیوهمپشایر پیشتاز است
بر اساس نظرسنجی انجام شده در ایالت نیوهمپشایر توسط سیانان، «برنی سندرز» در صدر نامزدهای دموکرات در این ایالت قرار دارد.
بر اساس نظرسنجی شبکه خبری سیانان که مرکز تحقیقات دانشگاه نیوهمپشایر انجام داده، «برنی سندرز» در صدر نامزدهای دموکراتها برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا قرار داشته و پس از وی «پیت بوتهجج» دیگر نامزد دموکراتها قرار دارد.
در این نظرسنجی سندرز توانسته 28 درصد آرای پرسششوندگان را بدست بیاورد این در حالی است که وی در اواسط ماه ژانویه در این ایالت توانسته بود حمایت 25 درصد رای دهندگان را بدست بیاورد. بوتهجج که شهردار سابق «ساوثبند» است در این نظرسنجی با افزایش شش درصدی توانست 21 درصد آرا را بدست بیاورد و «جو بایدن» معاون رئیس جمهور سابق آمریکا نیز با افتی 5 درصدی 11 درصد آرا را کسب کرد. آرای «الیزابت ورن» سناتور ایالت ماساچوست نیز تک رقمی و تنها 9 درصد بود.
این نظرسنجی بین روزهای 4 تا 7 فوریه ( 15 تا 18 بهمن ماه) و میان 365 نفر از حامیان حزب دموکرات و با درصد خطای 5.1 درصد انجام شده است.
انتخابات آتی ریاستجمهوری آمریکا آبانماه سال آینده برگزار میشود و فرد منتخب دموکراتها باید در برابر «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور فعلی و نامزد جمهوریخواهان صفآرایی کند.
آیووا اولین ایستگاه رقابت درونحزبی دموکراتها برای تعیین نامزد این حزب در انتخابات ریاستجمهوری امسال بود که در این انتخابات بوتهجج با اختلاف یک دهم درصد از سندرز بالاتر قرار گرفت.
فرآیند انتخابات درونحزبی که از روز سهشنبه گذشته با رأیگیری در ایالت آیووا آغاز شد، باید نهایتاً تا ژوئن 2020 در تمام 50 ایالت آمریکا برگزار شود تا سرانجام در اواسط آن ماه در جلسه «مجمع ملی حزب دموکرات» نامزد این حزب برای رقابت با ترامپ انتخاب و معرفی شود.
«الیزابت وارن» نشست لابی صهیونیستی «آیپک» را تحریم کرد
یکی از نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری آمریکا گفت: در نشست لابی قدرتمند صهیونیستی در آمریکا شرکت نخواهد کرد.
«الیزابت وارن» کاندیدای حزب دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا عدم شرکت در نشست صهیونیستی «آیپک» که ماه آینده برگزار میشود را تأیید کرد.
به نوشته روزنامه «هاآرتص»، فردی که روز پنجشنبه، به همراه وارن در مراسمی در نیوهمپشایر شرکت کرده بود گفته است: «من یک یهودی آمریکایی هستم و از اتحاد نامقدسی که آیپک با اسلامهراسها و یهودستیزان و سفید برتر انگارها هراس دارم. هیچ دموکراتی نباید به چنین نوعی از افراطگرایی و تعصب با شرکت در نشست سالانه سیاسی آنها مشروعیت ببخشد».
همراه وارن از وی پرسید: «بسیار ممنونم که سال گذشته از شرکت در نشست آیپک انصراف دادی و سوال من این است که آیا امسال نیز در عدم شرکت در این نشست به من ملحق میشوی؟»
به نوشته هاآرتص وارن به این سوال پاسخ مثبت داده است. این روزنامه همچنین نوشت، گروه یهودی مخالف با اشغالگری صهیونیستها در فلسطین با نام «اگر حالا کاری نکنید» گفته است، «سارا کانر» این سوال را از طرف این گروه از وارن پرسیده است.
این گروه ضد صهیونیستی کمپینی مجازی با هشتگ تحریم آیپک را به راه انداخته تا مدعوین این نشست را به عدم شرکت در آن ترغیب کنند.
سال گذشته نیز کاندیدهای دموکرات انتخابات نظیر «برنی سندرز» و وارن از شرکت در قویترین لابی صهیونیستها در آمریکا سر باز زدند.
«تمسخر»، رویکرد ترامپ برای تخریب رقبای دموکرات
انتشار یک ویدئو از دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا که در 18 دسامبر 2019(27 آذرماه 98) «پته بوتیجیج» نامزد انتخابات ریاست جمهوری 2020 از حزب دموکرات را مورد تمسخر قرار داده بود؛ اکنون مورد توجه کاربران شبکه های اجتماعی قرار گرفته است.
ترامپ که بتازگی از مهلکه استیضاحش گریخت، آذرماه امسال در یک کارزار انتخاباتی و در جمع هوادارانش، با تمسخر چگونگی تلفظ نام خانوادگی این نامزد دموکرات، اقدام به تخریب وجه او کرده بود.
این کلیپ مورد توجه کاربران شبکه های اجتماعی قرار گرفته و اکنون در صفحه یوتیوپ شمار بازدید آن با توجه به اینکه رقابت های مقدماتی درون حزبی دموکرات ها آغاز شده، نزدیک به 46 هزار بار رسیده است.
ترامپ درجریان این کارزار، نام خانوادگی او را به به صورت های مختلفی همچون «جت» (Jet)، «لبه ساختمان» (Edge) و «بودا» (Buddha) تلفظ کرد که با حمایت طرفدارانش همراه بود. او گفت: نام این فرد قابل تلفظ نبوده و فقط باید نام کوچکش را تلفظ کرد.
کاربری با نام «چلسی ولا» در کامنتی که فقط 22 ساعت از آن می گذرد با انتقاد از این رفتار تمسخرآمیز ترامپ در صفحه یوتیوپ نوشت: آقای ترامپ بهتر است سواد داشته باشی تا شاید آنگاه حق توهین به دیگرا ن داشته باشی.
کاربر دیگری به نام «کارلوس» نیز نوشت: سلول های مغز خود را برای آنکه بفهمم این کلیپ چه می گوید از دست دادم؛ این به مانند آن است که به تماشای این بنشینی که چطور یک سگ باید پارس کردن را یاد بگیرد.
واکنش ها به این اقدام تمسخرآمیز ترامپ در حالی صورت گرفته که نتایج اولیه رقابت های مقدماتی نامزدهای دموکرات در ایالت آیوا نشان دهنده صدرنشینی پته بوتیجیج و برنی سندرز است.
سندرز: نباید میلیاردرها بر انتخابات آمریکا سیطره داشته باشند
سناتور ایالت ورمونت و نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از سیطره میلیاردرها بر انتخابات این کشور انتقاد کرد.
برنی سندرز، سناتور ایالت ورمونت و نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از سیطره میلیاردرها بر انتخابات این کشور انتقاد کرد.
بر این اساس، سندرز در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: سیستم تأمین مالی تبلیغات انتخاباتی ما به طور فزاینده از سوی میلیاردرها و (گروه های) دارنده منافع خاص کنترل میشود. ما باید با این روند حرکت به سمت الیگارشی (استبداد اقلیت علیه اکثریت) بجنگیم. آینده دموکراسی ما در معرض خطر است.
سندرز در یک پیام دیگر تصمیم سناتورهای جمهوریخواه در مخالفت با استیضاح ترامپ را سیاسی دانست. وی تاکید کرد: جمهوریخواهان بهتر میدانند که ترامپ شیاد و متقلب است، اما آنها جرئت برکناری او را نداشتند.
وی افزود: ثانیا اینکه، شما دیدید وقتی که ایران به پایگاه عین الاسد در هراق حملات موشکی کرد، چه اتفاقی افتاد. 64 نفر از نیروهای قهرمان ما، مجروح شدند. نمیدانم اگر پسر من آنجا بود، چه کار میکردم من واقعا عصبانی میشدم و نمیدانستم که چه بکنم. این اتفاقی بود که برایشان افتاد آنها به جراحت شدید مغزی دچار شدند اما رئیسجمهور چی گفت؟ گفت که آنها سر درد گرفتند و چیز بدی نبوده، فقط سر درد بوده. این فرد، حتی برای یک روز بیشتر هم شایستگی آن را ندارد که فرمانده کل قوا باشد