شناسهٔ خبر: 3810233 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

خبرنگار الجزایری: قطر و ترکیه حامیان تسلیحاتی تروریست های لیبی هستند

صاحب‌خبر -

'ناهد زرواطی' خبرنگار زن الجزایری که به تازگی از لیبی بازگشته است، در اظهاراتی با وخیم خواندن اوضاع لیبی، گفت: قطر و ترکیه تامین کنندگان منابع تسلیحاتی و حمایت های مالی تروریست ها در این کشور هستند.

به گزارش شفقنا، به نقل از ایرنا، 'ناهد زرواطی' خبرنگار زن الجزایری که یک ماه است از لیبی بازگشته است، درباره مشاهداتش در خصوص درگیری های جاری در این کشور گفت: وضعیت در این کشور بسیار بد است، جنگ و درگیری ها به محض اینکه مدتی پایان می یابد، طولی نمی کشد که دوباره از سر گرفته می شود؛ بوی خون و خون ریزی در همه جای لیبی به مشام می رسد، مردم این کشور در اغلب اوقات با مشکلات غذایی و قطعی برق روبه رو هستند. سوختی که در دوران حکومت 'معمر قذافی' دیکتاتور پیشین لیبی، به کمتر از یک دینار فروخته می شد، اکنون به صورت سرسام آوری افزایش یافته و مردم برای پر کردن یک ظرف 25 لیتری، باید 60 دینار پرداخت کنند.

زرواطی درباره وضعیت شرق لیبی می گوید: اوضاع شرق لیبی، یعنی 'بنغازی' که اغلب مناطق آن تحت سیطره نیروهای خلیفه 'حفتر' است وضعیت بهتری نسبت به مناطق غربی و جنوبی دارند. زندگی در این بنغازی جریان دارد، فروشگاه ها باز است و زنان می توانند در خیابان ها رفت و آمد داشته باشند.

وی در ادامه درباره حضور نیروهای خلیفه 'حفتر' گفت: ارتش 'حفتر' به مثابه ارتش نظامی لیبی می ماند، و این شخص اکنون فرماندهی عالی نیروهای لیبی را به عهده دارد.

این خبرنگار الجزائری ادامه می دهد: ‫ارتش حفتر همان نیروهای ارتش لیبی است که انقلابی ها پس از سقوط قذافی به آن پیوستند و جوانان نیز پس از راهپیمایی 'الکرامه' به آن ملحق شدند اما 'شورای نظامی' به طور موقت و مرحله ای با آن همپیمان شد، چرا که هر دو هدف یکسانی داشتند و آن هدف از بین بردن گروه های تروریستی تکفیری بود، اما عقب نشینی عناصر شورای نظامی از طرابلس، موجب بروز اختلافات میان دو این گروه شد؛ به طوری که حفتر این اقدام را به عنوان خیانت توصیف کرد.

وی در ادامه توضیح می دهد، چیزی که نظرش را در درگیری های جاری در لیبی به خود جلب کرده بود، مقادیر فراوان تسلیحات و مهمات نظامی بود که به دست تروریست های 'فجر لیبی' و 'انصار الشریعه' می رسید. او می گوید: عناصر فجر لیبی سلاح های فراوانی از جمله ‫موشک اندازها و تفنگ های تک تیرانداز بسیار پیشرفته ای در اختیار دارند.

زرواطی در پاسخ به این سوال که تامین کننده این سلاح ها برای تروریست های لیبی چه کسانی هستند، گفت: زمانی که در لیبی بودم با 'اشرف المیار' یکی از فرماندهان سابق 'فجر لیبی' دیدار کردم. وی پس از آنکه دید نیروهای 'فجر لیبی' بی دلیل مردم را قتل و عام می کنند، به ارتش حفتر پیوست. المیار طی صحبت هایش تاکید می کرد: قطر و ترکیه دو کشوری هستند که عناصر 'فجر لیبی ' را به سلاح و حمایت های لجستیکی مجهز می کنند و حتی نیروهای قطری و ترکی آموزش های نظامی لازم را به عناصر فجر لیبی می دهند.

این خبرنگار الجزایری توضیح می دهد: 'اشرف المیار' به وی گفته است: بزرگترین پایگاه آموزش نظامی عناصر 'فجر لیبی' در شهر 'مصراته' لیبی و دقیقا در بندر مصراته واقع است، و سربازان و عناصر فجر لیبی با قایق وارد این بندر می شوند و آموزش نظامی می بینند. وی می گوید: همه این امور با هماهنگی یک مرکز آموزش نظامی در سودان صورت می گیرد.

شهر 'مصراته' لیبی به ویژه به خاطر برخورداری از بندر و فرودگاه، بزگترین اتاق عملیات عناصر 'فجر لیبی' در این کشور به شمار می رود. 'فجر لیبی' اکنون تلاش می کند که نیروی هوایی این کشور را مورد بهره برداری قرار دهد. آن ها پیشتر چهار هواپیمای قدیمی لیبی را تحت کنترل در آوردند و پس از رسیدن قطعات یدکی آن از قطر و ترکیه، اقدام به تعمیر و اصلاح آن کردند و طی چند روز گذشته منطقه 'کشاف' را با همان هواپیماها بمباران کردند.

‫به نظر می رسد که عناصر 'فجر لیبی' تحت حمایت های گسترده قطر قرار دارد. زمانی که نیروهای خلیفه حفتر وارد شهر 'کیلکه' که تحت سیطره عناصر 'فجر لیبی' بود، شدند درگیری های شدیدی میان دو طرف به وقوع پیوست، نیروهای 'فجر لیبی' که در این درگیری های زخمی شدند برای معالجه به یک بیمارستان میدانی مخفیانه منتقل شدند که داروها و وسایل و ادوات پزشکی آن از قطر وارد شده بود.

این خبرنگار الجزایری در پاسخ به این سوال که نیروها و افراد مسلح 'فجر لیبی' از کدام کشورها به لیبی آمدند، گفت: بنابه اظهارات یکی از همراهانم در این سفر، بیشترین جنگجویان که برای نبرد وارد لیبی می شوند، الجزایری و تونسی هستند. البته در میان آنها جنگجویان مصری و سوری نیز دیده می شود، اما نیروهای الجزائری در این زمینه مهارت های بسیاری دارند، چرا که در سوریه و عراق و حتی در سودان آموزش دیده اند . اکنون گروه های تروریستی 'انصار الشریعه' و داعش از پیوستن جنگجویان و افراد مسلح در سراسر جهان حتی از اروپا به این گروه ها استقبال می کنند تا آنها را به پادگان های نظامی داخل لیبی و خارج آن به ویژه سودان بفرستند؛ کشوری که حامی این عناصر است و به لحاظ تسلیحاتی به آن ها کمک می کند.

زرواطی همچنین در پاسخ به این سوال که افراد مسلح و جنگجویان چگونه عقاید و افکار گروه های ترورستی را می پذیرند و به آنها ملحق می شوند، تصریح کرد: این عقیده دینی نیست که افراد مسلح را به لیبی می کشاند، بلکه آنها تنها برای پول به این کشور می آیند. گروه های تروریستی گروه های مسلح پول های زیادی دریافت می کنند. در واقع این افراد به ویژه جنگجویان مصری به میزان عملکرد و فعالیتی که انجام می دهند، پول دریافت می کنند.

خبرنگار الجزایری همچنین درخصوص اینکه تا چه حد امکان برگزاری مذاکره میان طرف های درگیر در لیبی وجود دارد، نیز پاسخ داد: مشکل اصلی در درگیری های لیبی آن است که اوضاع سیاسی این کشور کاملا متاثر از اوضاع نظامی آن است. هیچ یک از شبه نظامیان نمی پذیرند که سلاح خود را زمین بگذارند، پیشتر نیز ارتش لیبی به فرماندهی خلیفه حفتر نتوانست شبه نظامیان را برای زمین گذاشتن سلاح و پیوستن به ارتش متقاعد کند. در واقع فرماندهان این شبه نظامیان نمی خواهند تحت فرمان کسی قرار بگیرند، آن هم پس از آن که طعم فرماندهی و امر و نهی کردن را چشیدند.

به عقیده من، نیروها و جنگجویان مسلح خارجی یکی دیگر از عواملی هستند که می خواهند درگیری ها در لیبی ادامه پیدا کند؛ آنها از طریق اعلام حمایت های خارجی، هر یک از طرف های درگیر در این کشور را متقاعد می کنند که همچنان به جنگ ودرگیری ادامه دهند.

انتهای پیام

http://shafaqna.com/persian/

نظر شما