به گزارش
صبحانه
،در ابتدا، حمید مقیمی رئیس انجمن واردکنندگان فرآوردههای بهداشتی، آرایشی و عطریات ایران، با انتقاد از تصمیم وزارت صمت برای ممنوعیت واردات کالاهای آرایشی به کشور، گفت: این قبیل تصمیمات غیر کارشناسی، فقط باعث میشود قاچاق بیداد کند.
وی با انتقاد از هزینههای دریافتی بابت IRC کالاها، افزود: قبلاً هزینه IRC فقط برای کالای مادر دریافت میشد اما حالا برای هر قلم از یک محصول برند که میتواند شامل رنگ و سایز و…، یک کالا باشد، هزینه دریافت میشود که این وضعیت به هیچ عنوان منطقی نیست.
علیرضا کیانی عضو هیأت مدیره انجمن صنایع شوینده گفت: ممنوعیتهای وارداتی در صنایعی مانند عطریات، جلوی پاسخگویی به سلیقه متنوع جامعه را خواهد گرفت. در بخشهایی از فرآوردههای بهداشتی و آرایشی نیز توان تولید کشور هنوز به جایی نرسیده که واردات را مخل تولید بدانیم و مشکلات تولید را باید در جای دیگری شناسایی کرد. هر چند در مواردی که توان تولید داخلی وجود دارد، در شرایط کنونی اقتصاد ایران میتوان محدودیتها و عوارض گمرکی ترجیحی در نظر گرفت.
به گفته وی، ممنوعیتهای واردات رسمی، باعث رشد قاچاق شده است. رقیب تولید کننده، واردات رسمی نیست بلکه قاچاق و تجارت غیر رسمی است. اگر مسیر واردات باز باشد، تولید کننده هم در فضای رقابتی، فرصت رشد مییابد.
کیانی تاکید کرد: قابل درک نیست که چرا اقلامی مانند مداد آرایشی که تولید کننده داخلی ندارد، در انبارهای گمرکی معطل میماند، آن هم وقتی که بازار، پر از مداد قاچاق خارجی است.
امیرمحمد پرهام فر مدیرکل دفتر پیشگیری از قاچاق کالا و ارز، گفت: هر کالایی در جامعه مصرف میشود، باید امکان واردات قانونی آن فراهم باشد تا به قاچاق منجر نشود. این مسئله شامل همه مصارف شرعی و قانونی جامعه است و منحصر به کالاهای اساسی نیست.
وی افزود: در اواخر سال گذشته، در وزارت صمت راه مناسبی برای تسهیل واردات و حمایت از تولید داخلی تدوین شد و انتظار میرفت که وزارت صمت، همین نقشه راه که بخش خصوصی وارد کننده و تولید کننده در نگارش آن سهیم بوده اند ملاک عمل قرار دهد. اما اطلاعات اشتباهی به وزیر صمت دادند که به دستور اشتباه منجر شد.
مدیرکل دفتر پیشگیری از قاچاق کالا و ارز، ادامه داد: به دوستان وزارت صمت گفته ایم اگر بخشنامه ممنوعیت مطلق واردات فرآوردههای بهداشتی و آرایشی را اصلاح نکنند، گردش کار را برای صدور دستور لازم، به رئیس جمهور گزارش خواهیم داد.
پرهام فر افزود: ستاد مبارزه با قاچاق، برای جلوگیری از رشد قاچاق، حامی وارد کننده و تولید کننده قانونی است و بارها به سازمانهای مختلف اجرایی، نامه نوشته و از ممنوعیتها و محدودیتهای وارداتی گلایه کرده ایم.
وی در مورد شماره بهداشتی گفت: کد irc ماهیت خوبی دارد و ابزار مناسبی برای جلوگیری از قاچاق است. ولی هزینههای آن باید طوری باشد که تولید کنندهها و وارد کنندهها، دچار مشکل نشوند. حتماً پیگیر این مسئله تا حل و رفع آن هستیم./مهر