صاحبخبر - پنجاهویکمین کنفرانس امنیتی مونیخ دیروز کار خود را آغاز کرد. این کنفرانس بر گسترش خشونتها در خاورمیانه و اوکراین متمرکز خواهد بود.
به گزارش دویچهوله، کنفرانس سه روزه مونیخ با حضور 400 سیاستمدار و کارشناس از سراسر جهان تلاش میکند تا راهی برای برونرفت از بحرانهای کنونی بیابد.
در شرایطی که جهان شاهد بحران دیپلماسی است، چشم جهان هماکنون به مونیخ دوخته شده تا ببیند که آیا این کنفرانس میتواند راهحلی برای از سرگیری تلاشهای دیپلماتیک پیشنهاد کند یا خیر. درحالی که جنگ وحشیانه داعش در خاورمیانه و درگیری در شرق اوکراین تاکنون هزاران کشته بر جای گذاشته است، شرکتکنندگان در کنفرانس مونیخ تلاش دارند تا راهی به سمت راهحل مذاکرهشده بیابند. وولفگانگ ایشینگر، مدیر کنفرانس امنیتی مونیخ گفت: ما در حال تجربه سقوط نظم جهانی هستیم و موضوع کنفرانس امسال نیز به همین امر اختصاص یافته است. از آنجایی که این بحرانها مهم هستند، کنفرانس امنیتی مونیخ برای دیپلماتهایی که به دنبال یافتن راهحلهایی برای درگیریها هستند، اهمیت مضاعف پیدا میکند.
سران 20 کشور، 60 وزیر امور خارجه و وزیر دفاع و کارشناسان بیشماری قرار است مذاکرات خود را در هتل بایریشرهاف مونیخ آغاز کنند و علاوه بر مذاکرات رسمی، گفتگوهایی نیز پشت درهای بسته میان مقامها برگزار میشود.
امسال رییسجمهور اوکراین و وزیر امور خارجه روسیه دیداری رودررو خواهند داشت. بدون شک موضوع تشدید خشونتها در شرق اوکراین یکی از مسایل مهم در کنفرانس مونیخ است.
علاوه بر جو بایدن که ریاست هیات عالیرتبه واشنگتن به مونیخ را بر عهده دارد، وزیر امور خارجه آمریکا نیز در این کنفرانس حضور خواهد داشت. کنفرانس امنیتی مونیخ که از سال 1963 بنیان نهاده شده، تنها به حضور شرکتکنندگان برجسته جهان برنمیگردد، ضمن اینکه اینک به یکی از مجامع بینالمللی مهم در عرصه امنیت جهانی تبدیل شده است و به دلیل تشابه کمی و کیفی و بازتابهای آن با مجمع جهانی اقتصاد، به «داووس امنیتی» نیز شهرت دارد.∎