شناسهٔ خبر: 37979596 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

اخبار جعلي که درباره ويروس جديد کرونا مي‌خوانيد و مي‌شنويد

صاحب‌خبر -
خبرگزاری آریا-نتیجه هیچ پژوهش علمی نشان نداده است که ویروس کرونا از مار به آدمیزاد منتقل شده یا سوپ خفاش؟
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از یورونیوز،درحالی که ویروس جدید و مرموز کرونا تاکنون در چین جان 259 نفر را گرفته و هزاران نفر در چهارگوشه جهان به بیماری ناشی از این اپیدمی مبتلا شده اند، اخبار جعلی در شبکه‌های اجتماعی و البته رسانه‌ها درباره این بیماری و راه‌های مقابله با آن، به نگرانی میلیون‌ها و شاید میلیاردها نفر دامن می‌زند.

مرطوب نگه داشتن گلو کمکی به مقابله با ویروس کرونا نمی‌کند
برخلاف آنچه در شبکه‌های اجتماعی نظیر فیسبوک و واتس‌اپ تبلیغ می‌شود، تر (مرطوب) نگاه داشتن گلو به هیچ وجه از ابتلای به ویروس کرونا جدید جلوگیری نمی‌کند. نه سازمان جهانی بهداشت و نه هیچ نهاد پزشکی ملی یا بین‌المللی دیگری چنین شیوه‌ای را پیشنهاد نکرده است.
این تصویر ربطی به قربانیان ویروس کرونا در چین ندارد و مربوط به یک پرفرمانس هنری در آلمان است
تصویری که می‌بینید و به شدت در شبکه‌های اجتماعی کاربران عرب‌زبان با عنوان «چین الآن» منتشر شده است هیچ ربطی به شهر ووهان چین در سال 2020 ندارد. این عکس در واقع عکسی از آرشیو خبرگزاری رویترز در سال 2014 (6 سال پیش) است و یک پرفرمانس (اجرا)ی هنری در آلمان را نشان می‌دهد.

ویروس کرونا ربطی به هاری ندارد و معلوم نیست از چه حیوانی به آدمیزاد منتقل شده است
پُست‌های پرشماری در شبکه‌های اجتماعی و همچنین برخی رسانه‌ها به شما می‌گویند که ویروس جدید کرونا احتمالا قسمی از بیماری هاری، یا چیزی شبیه به آن است و از خوردن خفاش به آدمیزاد منتقل شده است. اما همانطور که سازمان جهانی بهداشت در این باره توضیح داده است اولا بیماری هاری سیستم عصبی بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد و ویروس کرونای جدید به دستگاه تنفسی ضربه می‌زند و در نتیجه این دو بیماری هیچ ربطی به هم ندارند. به‌علاوه، با وجود آنکه به احتمال زیاد این ویروس جدید منشاء حیوانی دارد، تاکنون نتیجه هیچ پژوهش علمی نشان نداده است که این ویروس برای مثال از سوپ خفاش به آدمیزاد منتقل شده است.
نتیجه هیچ پژوهش علمی نشان نداده است که ویروس کرونا از مار به آدمیزاد منتقل شده یا سوپ خفاش؟

مردی که در سری‌لانکا روی پله‌ها غش می‌کند بیمار ویروس کرونا نیست
دو ویدیو که میلیون‌ها بار در شبکه‌های اجتماعی سراسر جهان بازنشر و دیده شده اند، مردی را نشان می‌دهد که در یک راه پله از حال می‌رود و به زمین می‌افتد. این ویدیو که منشاء آن در سری‌لانکا است، به هیچ وجه من‌الوجوهی به ویروس کرونا ربطی ندارد. دولت سری‌لانکا می‌گوید این مرد که از خدمه ساختمان است، به دلیل خستگی روی راه پله از حال رفته است.
به این لیست اخبار دروغ می‌توان ده‌ها یا صدها مورد دیگر افزود. ویروس جدید کرونا و شیوع سریع آن مسلما ترسناک است. با این حال نباید به اخبار و شایعات تائید نشده در شبکه‌های اجتماعی توجه کرد. روز جمعه بنیاد نجات کودکان با انتشار گزارشی ابراز امیدواری کرد که «اگر با این ویروس هم مانند سارس برخورد شود، احتمالا می‌توان به سرعت جلوی انتشار آن را گرفت و مهارش کرد.» احتمالا تفاوت مهم میان برداشت ما از این دو ویروس کرونا آن است که نوع بشر در سال‌های 2002 تا 2003، یعنی دوره شیوع سارس، اینچنین به شبکه‌های اجتماعی وابسته نبود.

شیوع ویروس جدید کرونا؛ آمریکا و استرالیا ورود به خاک خود را محدود کردند
آمریکا و استرالیا همزمان با افزایش شمار مبتلایان به نوع جدید ویروس کرونا در چین ورود آن دسته از اتباع خارجی را که به این کشور سفر کرده اند، ممنوع کردند.
مقامات چین روز شنبه اعلام کردند که تاکنون 259 نفر در این کشور بر اثر ابتلا به ویروس جدید کرونا جان خود را از دست داده اند. شمار مبتلایان به این ویروس نیز در این کشور به نزدیک به 12 هزار نفر رسیده است.
این آمار بیانگر این است که تنها در ظرف 24 ساعت شمار مبتلایان در چین 2100 نفر افزایش یافته است.
بنا به اعلام الکس ایزار، وزیر بهداشت ایالات متحده مقامات این کشور از روز یکشنبه از ورود آن دسته از اتباع خارجی که طی 14 روز گذشته به چین سفر کرده اند جلوگیری خواهند کرد. آمریکا همچنین آن دسته از اتباع خود را که ظرف 14 روز گذشته به استان هوبی در چین سفر کرده اند پس از ورود به ایالات متحده به قرنطینه می فرستد.
استرالیا نیز روز شنبه اعلام کرد که ورود آن دسته از اتباع خارجی را که قصد دارند از چین به وارد استرالیا شوند ممنوع کرده است. ایتالیا، سنگاپور و مغولستان نیز تصمیم های مشابهی اتخاذ کرده اند. این در حالی است که دولت چین از اعمال این محدودیت ها انتقاد کرده است.
دولت چین اعلام کرده است که آن دسته از اهالی ووهان و استان هوبی را که در خارج از این کشور به سر می برند «در اسرع وقت» به کشورشان باز می گرداند. پکن دلیل اتخاذ این تصمیم را دشواری هایی عنوان کرده است که اهالی ووهان و استان هوبی در خارج از چین با آن روبرو هستند. وزارت خارجه چین به طور مشخص از اقدام ها و اظهارنظرهای «غیردوستانه» مقام های آمریکایی انتقاد کرده است.
آمریکا روز جمعه به دلیل شیوع نوع جدید ویروس کرونا «وضعیت اضطراری در زمینه بهداشت عمومی» اعلام کرد.
بریتانیا، روسیه و سوئد روز جمعه از ثبت اولین موارد ابتلا به نوع جدید ویروس کرونا در این کشورها خبر دادند. به این ترتیب شمار کشورهایی که تاکنون ابتلا به نوع جدید ویروس کرونا در آنها به ثبت رسیده است به بیش از 20 کشور رسید.
 کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی روز شنبه با ارسال نامه ای به شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین، شیوع نوع جدید ویروس کرونا در این کشور را به او «تسلیت» گفت. رهبر کره شمالی در این نامه ابراز اطمینان کرده است که دولت و مردم چین در مبارزه با ویروس جدید کرونا «پیروز» خواهند شد.
همزمان شرکت آمریکایی اپل با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که تمام فروشگاه های این شرکت در چین به دلیل شیوع ویروس جدید کرونا تا روز 9 فوریه (20 بهمن) تعطیل خواهند بود.
شرکت هواپیمایی قطر نیز در پیروی از بسیاری دیگر از خطوط هوایی اعلام کرد که پروازهای خود به چین را «موقتا» به حالت تعلیق در آورده است.
شیوع نوع جدید ویروس کرونا ماه دسامبر (آذر/دی) در یکی از بازارهای شهر ووهان در مرکز چین آغاز شد. حدود 56 میلیون نفر از ساکنان این شهر و مناطق اطراف آن اکنون تحت قرنطینه قرار گرفته اند

نظر شما