شناسهٔ خبر: 37833303 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

آریا گزارش می دهد؛

آژیر قرمز تلفات پرندگان در میانکاله همزمان با بحران کروناویروس !

صاحب‌خبر -
خبرگزاری آریا- تعداد زیادی پرنده در تالاب میانکاله به دلایل نامعلوم تلف شدند و متاسفانه تعداد تلفات در حال افزایش است.
به گزارش خبرگزاری آریا، تالاب بین المللی میانکاله در شرق استان مازندران  به عنوان یکی از ذخیرگاههای زیست کره جهان است که سالانه 150 گونه پرندگان مهاجر و بومی با جمعیت بیش از 1.5 میلیون بال در این تالاب که حدود 40 هزار هکتار مساحت دارد، زندگی می کنند. از عصر چهارشنبه گذشته تلفات جمعی صدها قطعه از پرندگان مهاجر زمستان گذران توسط مردم محلی به محیط زیست و دامپزشکی گزارش شد و بلافاصله نیز اکیپ های این دو دستگاه برای جمع آوری و امحاء لاشه ها وارد عمل شدند.مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران از ساکنان منطقه میانکاله و مسافران و گردشگران خواسته که در صورت مشاهده تلفات پرندگان ، مراتب را در سریع ترین زمان به ادارات محیط زیست و دامپزشکی اعلام کنند.
عضو مجمع نمایندگان مازندران نیز در این رابطه با بیان اینکه تعداد تلفات پرندگان مهاجر در تالاب میانکاله در حال افزایش است از مراجع قضایی خواستار ورود جدی به این موضوع و شناسایی و برخورد با مقصران اصلی حادثه شد. علی‌محمد شاعری در مورد تلف شدن پرندگان مهاجر در تالاب میانکاله مازندران، گفت: تعداد زیادی پرنده در این تالاب به دلایل نامعلوم تلف شدند و متاسفانه تعداد تلفات در حال افزایش است.

 باید منتظر اظهارنظر دامپزشکی باشیم
دو روز قبل بود که مدیرکل محیط زیست مازندران در این زمینه از ممنوعیت شکار پرندگان در شرق مازندران خبر داد و در ارتباط با تلفات پرندگان و اقدامات انجام شده در سطح استان اعلام کرد:تعدادی از پرندگان در مناطق شرق استان تلف شده است.
حسینعلی‌ابراهیمی با اعلام اینکه لاشه‌های پرندگان تلف شده جمع‌آوری و دفن بهداشتی شده است، گفت: علت تلفات و نوع بیماری باید توسط دامپزشکی استان مازندران اعلام شود.
مدیرکل محیط زیست مازندران با اعلام اینکه شکار پرندگان در محوطه میانکاله ممنوع است، گفت: در خارج از منطقه به دلیل شرایط بیماری پرندگان و ناشناخته بودن علت تلفات ممنوع است و باید منتظر اظهارنظر دامپزشکی در این ارتباط باشیم.وی مدت زمان جواز صادر شده برای شکار پرندگان را 45 روزه اعلام کرد و گفت: در مناطق ییلاقی و کوهستانی هم به صورت محدود مجوز شکار صادر شده است.

غیرعادی بودن تلفات
اما رضوانی مدیرکل دامپزشکی مازندران در ارتباط با این موضوع و اقدامات انجام شده، می گوید: نمونه‌برداری در دو نقطه از شهرستان گلوگاه و بهشهر انجام شده است.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به غیرعادی بودن تلفات بنده بعید می‌دانم که آنفولانزا باشد، تلفات آنفولانزا در خارج از سالن به صورت جمعی اتفاق نمی‌افتد.
مدیرکل دامپزشکی مازندران اضافه کرد: از نمونه‌برداری انجام شده و نتیجه اطلاع‌رسانی می‌شود.

چندین فرضیه و احتمال در این رابطه وجود دارد
از سوی دیگر عضو مجمع نمایندگان استان مازندران با بیان اینکه علت تلف شدن پرندگان  در حال بررسی است، عنوان کرد که چندین فرضیه و احتمال در این رابطه وجود دارد و تلفات ممکن است ناشی از مسموم کردن دان ها توسط افراد سودجو یا بیماری اپیدیمی باشد.
وی ادامه داد: می‌طلبد سازمان دامپزشکی استان مازندران هر چه سریع‌تر بررسی‌های لازم را انجام داده و تعداد تلفات را اعلام کند.
نماینده مردم نکا، بهشهر و گلوگاه در مجلس دهم یادآور شد: از مراجع قضایی می‌خواهیم نسبت به این موضوع ورودی جدی داشته باشد و مقصران اصلی را شناسایی و به سزای اعمالشان برساند.

چنگر، بیشترین پرندگان تلف شده
آهنگری فرمانده یگان حفاظت محیط زیست مازندران نیز درباره جزئیات بیشتر تلفات پرندگان، گفت: نمی‌توان آمار دقیقی از تعداد شکار پرندگان اعلام کنیم.
وی با اعلام اینکه بیشتر پرندگان تلف شده چنگر هست، افزود: بیشتر تلفات اعلام شده در سواحل گلوگاه است.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست مازندران علت تلف شدن پرندگان را پس از بررسی‌ها دقیق از سوی دامپزشکی اعلام کرده است، گفت: اطلاع‌رسانی در این ارتباط بر عهده دامپزشکی است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا این مقدار تلفات پرندگان سابقه داشته است، بیان کرد: 15 سال پیش مرگ این تعداد پرنده گزارش شده بود اما در حال حاضر در این ارتباط حضور ذهن ندارم. وی با اعلام این که بیشتر تلفات در حوزه شهرستان گلوگاه بوده ، گفت که طی دو روز گذشته از لاشه های جمع آوری شده نمونه گیری و برای بررسی به آزمایشگاه سازمان دامپزشکی کشور در تهران ارسال شده است.

یکهزار و 300 بال پرنده در میانکاله تلف شد
اما اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران مجموع پرندگان تلف شده در منطقه میانکاله در شرق استان را یکهزار و 300 بال تا پایان روز جمعه اعلام کرد.
حسینعلی ابراهیمی کارنامی گفت که 800 لاشه روز جمعه و 500 لاشه هم روز پنجشنبه توسط نیروهای محیط زیست و دامپزشکی در منطقه جمع آوری شده است.

علت تلفات شیوع آنفلوانزای پرندگان نیست
در حالی که گمانه زنی اولیه بر احتمال شیوع آنفلوانزای پرندگان یا دیگر بیماری های فصلی تمرکز داشت ، عصر دیروز مدیرکل دامپزشکی مازندران اعلام کرد که نتایج آزمایشات نشان داده است که بیماری آنفلوانزا H5،H7 وH9 و یا نیوکاسل علت مرگ این پرندگان نبوده است.
دکتر سید حسین رضوانی از مسمومیت به عنوان فرضیه جدید در حال پیگیری یاد کرده و گفته که هم اکنون احتمال مرگ ناشی از مسمومیت قوت گرفته است که نمونه گیری از لاشه برای  بررسی این مورد به تهران ارسال شده است و برای مشخص شدن نتیجه آزمایش جدید حداکثر تا 72 ساعت دیگر باید صبر کرد و در صورت اعلام نتایج به اطلاع افکار عمومی می رسد.

احتمال مسمومیت پرندگان
در حالی که مدیرکل دامپزشکی مازندران می گوید احتمال مسمومیت این پرندگان می تواند ناشی از دان ریزی  برخی صیادان برای شکار دسته جمعی و یا موارد دیگر باشد که پس از بررسی نتیجه آزمایش می توان اظهار نظر دقیقی نسبت به این موضوع داشت، شاعری عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی تاکید دارد که سازمان محیط زیست باید نهایت اهتمام خود را برای روشن شدن موضوع داشته باشد و با همکاری مراجع قضایی مقصران اصلی را شناسایی و به مردم اطلاع رسانی کند.