به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، علی اکبر سیارمه، با تاکید بر پرداخت به موقع عیدی کارگران، گفت: برخی بنگاهها به دلیل شرایط اقتصادی یا نقدینگی کم قادر به پرداخت حقوق کارگران خود نیستند و بعضا با مطالبات و حقوق معوق مواجهند ولی یکسری از بنگاهها نقدینگی مناسبی دارند و به طور مرتب و منظم حقوق کارگران خود را میپردازند که از آنها انتظار میرود ناخن خشکی نکنند و عیدی و پاداش کارگرانشان را یکماه قبل از پایان سال به حسابشان واریز کنند تا بتوانند از این مبلغ استفاده کنند.
وی افزود: برخی کارفرمایان سنوات کارگران را سالیانه می پردازند که توصیه ما این است که این سنوات را به شکلی به کارگران بدهند که بتوانند نیازهای خود را به موقع برطرف کنند و به شلوغیهای آخر سال نخورند، چون در آخر سال برخی اقلام تورم خاص خود را دارند لذا بهترین زمان برای پرداخت عیدی و پاداش و سنوات کارگران این است که یکماه زودتر به آنها پرداخت شود.
این فعال کارگری حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار برای سال ۱۳۹۵ را یک میلیون و ۵۱۷ هزار تومان ذکر کرد و گفت: بر اساس قانون، میزان عیدی امسال کارگران حداقل دو برابر حقوق پایه یعنی سه میلیون و ۳۴ هزار تومان و حداکثر سه برابر حقوق پایه یعنی چهار میلیون و ۵۵۱ هزار تومان خواهد بود.
سیارمه تصریح کرد: قانون کار، برای پرداخت عیدی سقفی در نظر گرفته و بر اساس آن میزان عیدی نباید از سه برابر حداقل حقوق مصوب سال ۱۳۹۸ تجاوز کند. یعنی اگر کارگری دستمزد ماهیانهاش بیش از چند میلیون تومان بود سقف پرداختی در مورد او رعایت میشود و این سقف از آن جهت است که فاصله بیشتر نشود.
بر اساس قانون کار کلیه کارگاههای مشمول قانون کار مکلف هستند به هر یک از کارگران خود در پایان هر سال، معادل شصت روز آخرین مزد، به عنوان عیدی و پاداش بپردازند. مبلغ پرداختی از این بابت به هر یک از کارگران نباید از معادل ۹۰ روز حداقل مزد روزانه قانونی تجاوز کند؛ ضمناً به موجب تبصره یک ماده واحده مذکور، مبلغ پرداختی به کارگرانی که کمتر از یک سال در کارگاه کار کردند باید به ماخذ ۶۰ روز مزد و به نسبت ایام کارکرد در سال محاسبه شود.
نظر شما