اعتمادآنلاین| مقررات جدید سازمان بینالمللی دریانوردی (IMO) استفاده از سوختهای حاوی بیش از 0.5 درصد سولفور را ممنوع میکند، در حالی که این سوختها پیش از این حاوی 3.5 درصد سولفور بودند. از اول ژانویه سال 2020 باید نفت کوره حاوی 0.5 درصد سولفور یا کمتر در کشتیها مورد استفاده قرار گیرد، مگراین که کشتیها، سیستمهای معروف به اسکرابر را برای حذف سولفور از گازهای خروجی منتشره نصب کرده باشند بنابراین میتوانند همچنان از نفت کوره سولفور بالا (HSFO) استفاده کنند. مقررات جدید باعث شده است نفت کوره دارای سولفور اندک (LSFO) جای تقاضا برای HSFO را بگیرد.
پیش از آغاز اجرای این مقررات، تقاضا برای گریدهای نفتی سنگین و شیرین بالا بود زیرا این گریدها برای پالایش و تولید سوخت حاوی سولفور اندک برای کشتیها مناسبترین بودند.
شرکت استرالیایی سانتوس ماه میلادی جاری یک محموله 550 هزار تنی گرید نفتی پیرنه را برای بارگیری در مارس فروخت که بیش از 30 دلار در هر بشکه گرانتر از قیمت نفت برنت بود. قیمت نفت برنت در حال حاضر حدود 65 دلار در هر بشکه است.
نفت پیرنه چگالی 19.3 API و 0.19 درصد سولفور دارد.
سخنگوی شرکت سانتوس در این باره به بلومبرگ گفت: گریدهای نفتی سنگین شیرین مانند نفت میادین ون گوگ و پیرنه برای بلندینگ نفت کوره و عمل به مقررات محیط زیستی جدید کاملا مناسب بوده و در حال حاضر تقاضای بسیار بالایی برای آنها وجود دارد.
بر اساس گزارش اویل پرایس، در حالی که گریدهای نفتی استرالیا تحت تاثیر مقررات جدید IMO تا این حد گران شدهاند، شرکت آرامکوی سعودی که بزرگترین شرکت نفتی جهان است، قیمت گریدهای نفتی مورد عرضه خود را تغییر نداده است.
منبع: ایسنا