به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، امروزه فضای مجازی از جنبههای مختلف مورد اهمیت است و شاید کلیدیترین جملات را نسبت به این امر، مقام معظم رهبری در بحث اهمیت و جایگاه فضای مجازی داشتند.
در استان خراسان جنوبی نیز نگاه قطعی و کاربردی به عرصه فضای مجازی صورت نمیگیرد، در صورتی که فضای مجازی در عرصههای مختلف اعم از سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی میتواند کاربرد داشته باشد.
امروزه میلیونها کاربر در عرصه فضای مجازی داریم که میتوانند در عرصههای اقتصادی و غیره موثر باشند همچنین سواد فضای مجازی مقوله مهم و کلیدی است و در حال حاضر بحث سواد فضای مجازی مطرح شده و ما باید در این عرصه خوب ورود کنیم.
سعید کسرایینیا، مسئول دفتر استانی فضای مجازی سراج در خراسان جنوبی صبح امروز در جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان بیرجند اظهار داشت: اهمیت و جایگاه فضای مجازی در نگاه مقام معظم رهبری ویژه است.
وی با بیان اینکه بخش عمدهای از زندگی ما را فضای مجازی تشکیل میدهد افزود: ضریب اینترنت در شهرستان بیرجند 75 درصد است.
مسئول دفتر استانی فضای مجازی سراج در خراسان جنوبی بیان کرد: افراد در طول ساعت به طور متوسط 7 ساعت از تلفن همراه استفاده میکنند که این امر باعث شده تمام شئونات زندگی ما تحت تاثیر قرار گیرد.
کسرایینیا از رشد 146 درصدی جرائم فضای مجازی در استان خبر داد و تصریح کرد: متاسفانه نه تنها در رده فرزندان بلکه در رده والدین نیز این مشکل وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه در بحث پرداختن به فضای مجازی جای خالی بسیاری وجود دارد و امروز میتوان از آن به عنوان یک بحران در بین جوانان نام برد خاطرنشان کرد: عدم وجود آموزشهای مستمر در زمینه فضای مجازی از جمله مشکلات موجود در این حوزه است.
مسئول دفتر استانی فضای مجازی سراج در خراسان جنوبی با بیان اینکه باید مسئولان مربوطه سلسله دورههای آموزشی را برگزار کنند یادآور شد: در حوزه کارکنان دولت نیز مشکل وجود دارد و باید دورههای آموزشی برای این افراد نیز برگزار شود.
کسرایینیا با اشاره به اینکه عدم آگاهی والدین از آسیبهای فضای مجازی یکی دیگر از مشکلات موجود است اظهار داشت: در این راستا باید آموزشهای لازم توسط مسئولان ذیربط ارائه شود.
وی وابستگی شدید و اعتیاد گونه به فضای مجازی را یکی دیگر از آسیبها عنوان کرد و افزود: اولین اعتیاد در شهرستان بیرجند عشق بازی آنلاین در فضای مجازی است که آسیبهای بسیاری را به دنبال داشته است.
مسئول دفتر استانی فضای مجازی سراج در خراسان جنوبی گفت: متاسفانه در شهرستان بیرجند مرکز تخصصی فضای مجازی وجود ندارد در این راستا درخواست ما این است که این مهم در دستور کار قرار گیرد و تا دهه فجر امسال اولین مرکز تخصصی در بیرجند راهاندازی شود.
کسرایینیا با گلایه از اینکه متأسفانه برخی از چهرههای شاخص ما از فضای مجازی گریزان هستند و این سبب شده جوانان بیشتر با بیگانگان در ارتباط باشند بیان کرد: عدم تولید محور بودن افراد در فضای مجازی و مصرف گرایی یکی دیگر از آسیبها است.
وی با بیان اینکه در 30 شهر استان خراسان جنوبی اینترنت نسل 3 و 4 وجود دارد تصریح کرد: 70 روستا در استان اینترنت پرسرعت دارند اما متاسفانه آموزشهای لازم و فرهنگ استفاده از فضای مجازی به آنان ارائه نشده که باید مدنظر قرار گیرد.
مسئول دفتر استانی فضای مجازی سراج در خراسان جنوبی با اشاره به تدوین نهضت آموزش فضای مجازی یادآور شد: باید نهضت آموزش فضای مجازی تدوین و به دستگاهها ابلاغ شود.
ضرورت ورود در حوزه فرهنگ سازی استفاده از فضای مجازی
مسئول بسیج رسانه خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار داشت: متاسفانه در خراسان جنوبی متولی حوزه فضای مجازی تعیین نشده است.
سجاد رضایی، با بیان اینکه در خراسان جنوبی جای یک نهاد متولی در حوزه فضای مجازی خالی است تا در لایههای مختلف دستگاهها را هماهنگ کند افزود: در حال حاضر با یک از هم گسیختگی در حوزه فضای مجازی مواجه هستیم و این امر یک مشکل جدی است که باید به آن توجه جدی شود.
مسئول بسیج رسانه خراسان جنوبی با اشاره به اینکه یکی از ابعاد زندگی روزمره همه ما فضای مجازی است بیان کرد: امروزه با یک مقوله جدی روبرو هستیم که با فکر مردم درگیر است و مردم با آن سر و کار دارند.
رضایی با اشاره به اینکه یکی از مقولههای جدی در حوزه فضای مجازی سواد فضای مجازی است که باید برنامه خوبی برای آن دیده شود و ابزارهای لازم به خانوادهها ارائه شود افزود: در حوزه فرهنگ سازی نیز باید ورود پیدا کنیم.
وی فضای مجازی را یک ابزار و شاهراه بزرگ دانست که میتوان از آن استفاده مفید و غیرمفید داشت و خاطرنشان کرد: متاسفانه به دلیل اینکه نتوانستیم این امر را با محتوای درست ارائه دهیم از آن استفاده نادرست میشود.
آسیبهای فضای مجازی زنگ خطر ویرانگری در عرصههای مختلف است
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری بیرجند نیز در این جلسه اظهار داشت: فضای مجازی مانند یک دریای مواج و پر تلاطمی است که پیش رو داریم.
سعید برقی، با بیان اینکه جوانان آموزشهای لازم برای ورود به این دریای مواج را ندارند افزود: این دریای پر تلاطم هم آسیب و هم فرصت است که باید با ارائه آموزشها از فرصتهای پیش رو استفاده کرد و آسیبها را به حداقل رساند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری بیرجند خاطرنشان کرد: باید بررسی کنیم تا از فرصتهای فضای مجازی در بحث اشتغال، پاسخ دادن به نیازها و حوزه سرگرمی و تولید محتوای تخصصی استفاده کنیم.
برقی با بیان اینکه آسیبهای فضای مجازی زنگ خطر ویرانگری در عرصههای مختلف است یادآور شد: کار مشارکتی و هم افزایی در بیرجند آنگونه که باید و شاید وجود ندارد چون حل آسیبهای فضای مجازی نیازمند مشارکت همه دستگاههای ذیربط است.
وی با تاکید بر اینکه همه دستگاههای ذیربط باید دغدغهمند پای کار بیایند تا موفق شویم اظهار داشت: در بحث فضای مجازی جوانان و خانوادهها نیازمند آموزش هستند و در این راستا باید نهضتی آغاز شود.
برقی با اشاره به اینکه متاسفانه بحران و بزرگی آسیبهای فضای مجازی را درک کردهایم اما میدانی وارد عمل نشدهایم خاطرنشان کرد: باید فرهنگ سازی و نحوه صحیح استفاده از این فضا و احصاء آسیبها انجام شود و همه دستگاهها با یک هم افزایی وارد میدان شوند و جزیرهای عمل نشود.
انتهای پیام/255/ز
∎