به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، محققان اخیرا چند هزار ستاره جوان عجیب در اطراف کهکشان راه شیری شناسایی کردهاند و پس از بررسیها دریافتهاند ستارههای مذکور از مواد ابرهای ماژلانی کوچک و بزرگ شکل گرفتهاند.
ابرهای ماژلانی (Magellanic Clouds) کوچک و بزرگ کهکشانهای کوتولهٔ نامنظمی هستند که مانند ماهواره به دور کهکشان راه شیری میچرخند. این دو کهکشان مانند کهکشان راه شیری دارای میلیونها ستاره هستند. این دو کهکشان در نیمکره جنوبی آسمان در صورت فلکی صلیب جنوبی دیده میشوند. این دو کهکشان در مقایسه با راه شیری اندازه کوچکتری دارند.
این ستارههای نسبتا جوان در اطراف و به نوعی گوشه کهکشان راه شیری مستقر هستند و بنابر گفته اخترشناسان این ناحیه از کهکشان بر خلاف مرکز آن منطقهای نیست که ستارههای زیادی تولید کند.
"آدریان پرایس ولان" (Adrian Price-Whelan) پژوهشگر موسسه اخترفیزیک محاسباتی فلاتیرون در نیویورک و نویسنده اصلی مقاله گفت: منطقهای که این ستارهها در آن حضور دارند بسیار دور است. تجزیه و تحلیل ما نشان داد که ستارهها گویا از مواد غیرمعمول تشکیل شدهاند.
به گفته پژوهشگران جریان گاز بازوی اصلی جریان ماژلانی با جریان گاز کهکشان راه شیری میتواند علت تولید این ستارهها در این ناحیه باشد. هنگامی که این اتفاق بیفتد برخی از تودههای گاز به اندازه کافی متراکم میشوند و قادر به تشکیل ستاره خواهند شد.
یافتههای این مطالعه بسیار مهم است، زیرا پژوهشگران توسط آن میتوانند دقیقاً مشخص کنند که جریان ماژلانی در کدام قسمت فضا قرار دارد.
نظر شما