به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا، «سوزان رایس» مشاور امنیت ملی دولت پیشین ایالات متحده امروز (شنبه) در واکنش به ترور سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در حمله هوایی نظامیان تروریست آمریکایی به بغداد، گفت خطرات متعاقب این ترور احتمالا از منافعش پیشی میگیرد.
رایس در مصاحبه با شبکه «اِم. اِس. اِن. بی. سی.»، توضیح داد: «زمانی که مشاور امنیت ملی بودم، جامعه اطلاعاتی یا ارتش آمریکا هیچ فرصتی را برای حمله به [سردار] قاسم سلیمانی به دولت [باراک] اوباما پیشنهاد نکرد. اگر چنین فرصتی به ما پیشنهاد میشد، کاری که میکردیم این بود که بسیار دقیق خطرات آن را در مقابله با عواید آن بررسی و ارزیابی میکردیم. ما تمام راههایی که امنیت ما را تقویت یا تضعیف میکرد مورد ارزیابی قرار میدادیم».
وی بهصورت غیرمستقیم تعجیل «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در انتخاب گزینه ترور سردار شهید سلیمانی را نقد کرده و اظهار داشت: «از تمام منابع زمانی و اقداماتی که در اختیار داشتیم برای آمادهسازی استفاده میکردیم تا مطمئن شویم که کارمندان، دیپلماتها و نظامیان ما در حفاظت حداکثری در برابر انتقام احتمالی ایران قرار دارند».
رایس که زمانی نمایندگانی آمریکا در سازمان ملل را نیز برعهده داشت، تاکید کرد: «دلیل واقعی و جدی وجود دارد که باور داشته باشیم در تمامی احتمالات، خطرات [ترور سردار سلیمانی] از منافع آن بیشتر است».
مشاور امنیت ملی پیشین کاخ سفید ادامه داد: «دلیل اینکه باید اینگونه در نظر بگیریم نیز، روشهایی است که ایران میتواند به شکل بسیار قابل توجهی انتقام بگیرد. آنها میتواند در عراق بدون هیچگونه محدودیتی انتقام بگیرند یا در گسترهای وسیعتر در سوریه، لبنان یا احتمالا علیه اسرائیل. در سراسر خلیج [فارس] نیز دهها هزار نیروی آمریکایی، دیپلمات، تاسیسات تجاری و مدنی داریم».
وی همچنین افزود: «خطر بزرگتری وجود دارد که ورای منطقه خاورمیانه، در اروپا، آمریکای لاتین و آفریقا که نواب ایران از جمله حزبالله حضور گستردهای دارد و حتی در ایالات متحده نیز احتمال حمله آنها به اهداف سخت یا نرم، نظامی یا غیرنظامی وجود دارد».
رایس سپس سوالاتی درباره تصمیم ترور سردار شهید سلیمانی مطرح کرد: «اگر دولت [ترامپ] باور داشت که اطلاعات محکمی از تهدید فوری علیه آمریکا از سوی [سردار] سلیمانی وجود دارد، پس این سوال به وجود میآید که آیا تنها راه مقابله با آن تهدید ترور [سردار] سلیمانی بود؟ سوال اینجاست که آیا واقعا این اقدام به نفع ما بود، آیا واقعا ما را امنتر کرد؟»
این سیاستمدار آمریکایی با بیان اینکه شک دارد که حذف سردار شهید سلیمانی از عرصه میدانی به معنای از دست رفتن توانمندی ایرانیها در حمله به ایالات متحده باشد، تصریح کرد: «در واقع، ما باید مطمئن باشیم که آنها برای گرفتن انتقام در مقیاسی بسیار بزرگتر از آنچه که در حال برنامهریزی برای آن بودند، انگیزه دارند. معتقدم که خطر درگیری مستقیم یا درگیری محدود با ایران بهشدت افزایش یافته است و به نظرم عاقلانه است که آمریکاییها خود را در مسیر جنگ با ایران ببینند. اگر بتوان از آن اجتناب کرد که خب چه بهتر اما شک دارم».
وی ضمن اشاره به اینکه کارهایی هست که آمریکا میتواند برای حفاظت از خود انجام دهیم، گفت: «اما هیچ کدام از آنها کافی یا کامل نیستند. ما میتوانیم سفارتخانه و پایگاههای نظامی خود را تقویت کنیم، میتوانیم تعداد خدمه دیپلماتیک یا نظامی خود را کاهش یا افزایش دهیم، میتوانیم به آمریکاییها هشدار دهیم که سفر نروند یا [کشور را] ترک نکنند. اما هیچکدام از آنها نمیتواند اطمینان دهد که ایران نمیتواند به روش نامتقارنی حمله کند».
رایس در پایان تحلیل کرد: «از طرفی اطمینانی نداریم که با ترور [سردار] سلیمانی، طرح کذایی که میگوییم مانع آن شدهایم، دیگر اجرایی نخواهد شد... به نظرم ایرانیها مجبور هستند بقای خود در منطقه را اثبات کنند که متقابلا مبارزه کرده و ضربه سختی میزنند. وقتی هم که این کار را کنند، ما با این انتخاب که چگونه واکنش نشان دهیم، روبهرو میشویم. یا به همان شکل واکنش میدهیم که منجر به تنشزایی میشود یا عقب مینشینیم و ایران را جسورتر میکنیم که پیشتر بیاید. در هر دو صورت خطر درگیری افزایش مییابد».
ناراحتی پامپئو از عدم حمایت اروپا از ترور سردار قاسم سلیمانی
وزیر خارجه آمریکا در مصاحبهای از عدم حمایت کشورهای اروپایی از اقدام تروریستی آمریکا در شهادت سردار سپهبد `قاسم سلیمانی` انتقاد کرد.
«مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا روز گذشته (جمعه) تصریح کرد که همپیمانان اروپایی واشنگتن آنطور که امید میرفت، در ترور سردار سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران «مفید» نبودند.
روزنامه تایمز اسرائیل در این خصوص گزارش کرد، پامپئو از مقامهای سراسر جهان خواسته بود تا درباره حمله به سردار سلیمانی گفتوگو کنند اما علیرغم آنکه جمهوریخواهان در دولت ترامپ و رژیم صهیونیستی، به شدت ترور فرمانده نیروهای قدس سپاه پاسداران ایران را تحسین کردند اما رهبران کشورهای دیگر ضمن اعلام هشدار، تأکید کردند که این اقدام بر تنشهای منطقهای دامن میزند.
وزیر امور خارجه آمریکا در گفتوگو با شبکه «فاکسنیوز» در خصوص واکنش کشورهای اروپایی به ترور سردار سپهبد سلیمانی گفت: «من یک روز و نیم گذشته، دو روز را صرف گفتوگو با شرکا در منطقه کردم و آنچه را که انجام میدهیم و دلیل این اقدامات را با آنها به اشتراک گذاشتم، و به دنبال کمک آنها بودیم. همه آنها خارقالعاده بودند».
وی ادامه داد: «و سپس با شرکای خود در دیگر مکانهایی که چندان خوب نبودند، گفتوگو کردیم. صراحتاً میگویم، اروپا آنطور که انتظار میرفت، مفید واقع نشد».
«جوزف بورل» رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پی حادثه ترور سردار سپهبد قاسم سلیمانی از تمامی طرفین درگیر خواستار «خویشتنداری حداکثری و مسئولیتپذیری در این لحظه مهم» شد.
از طرف دیگر، «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه نیز از تمامی طرفین درگیر خواستار «خویشتنداری» شد و «دومینیک راب» وزیر امور خارجه انگلیس نیز بر تنشزدایی در منطقه تأکید کرد.
پامیئو در مصاحبه خود در واکنش به اظهارات مقامهای اروپایی به این اقدام تروریستی آمریکا گفت: «بریتانیاییها، فرانسویها و آلمانیها همگی باید آنچه را که ما و آنچه را که آمریکا در نجات جان اروپاییها انجام دادیم، درک کنند».
این مقام آمریکایی ضمن دفاع از اقدام تروریستی واشنگتن علیه فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران گفت: «این (ترور سردار سپهبد سلیمانی)، اقدام خوبی برای کل جهان بود و ما از همه در جهان میخواهیم که از آنچه که آمریکا تلاش دارد انجام دهد تا جمهوری اسلامی ایران را وادار کند همچون یک کشور نرمال رفتار کند، حمایت کنند».
وحشت تروریست های آمریکایی از خشم سایبری ایرانیان
تهدید ایران به انتقام سخت از دولت و ارتش تروریست آمریکا موجب ترس و وحشت گسترده آنان شده و آمریکایی ها در انتظار حملات سایبری ایران نیزهستند.
به گزارش یاهونیوز، متخصصان امنیت سایبری در آمریکا هشدار داده اند که ممکن است ایران به دنبال حملات سایبری به آمریکا باشد.
آمریکایی ها بیم دارند که ایران بدافزارهایی را برای هدف قراردادن سایت ها و خدمات وابسته به دولت تروریست آمریکا مورد استفاده قرار دهد. متخصصان سایبری در ایالات متحده می گویند صنایع نفت و گاز، سیستمهای حمل و نقل، برخی کارخانه های بزرگ و مشهور و تمامی مشاغل حساس وابسته به دولت و ارتش امریکا در معرض حملات سایبری خواهند بود.
مقامات آمریکایی در گذشته برخی حملات سایبری به خود را به هکرهای ایرانی نسبت داده اند و از جمله در سال های 2012 و 2013 مدعی شدند هکرهای ایرانی به برخی بانک ها و بازار بورس نیویورک حمله کرده اند. دو سال بعد نیز حمله به تعدادی هتل و کازینو در لاس وگاس به هکرهای ایرانی نسبت داده شد.
جان هالت کوئیست مدیر واحد تحلیل اطلاعات موسسه امنیتی فایرآی در این مورد گفته است: ایرانی ها می توانند نابودی و تخریب واقعی ایجاد کنند و نگران آن هستیم که شرایط به قبل از توافق هسته ای با ایران بازگردد. البته هنوز حمله سایبری رخ نداده، ولی احتمال وقوع آن جدی است.
تلویزیون رژیم صهیونیستی: ایران انتقام سردار سلیمانی را از آمریکا میگیرد
تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد که ایران انتقام شهادت سردارسلیمانی را میگیرد و این اتفاق ممکن است در سرزمینهای اشغالی رخ دهد.
شبکه 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد که ایران انتقام شهادت سردار سلیمانی را از آمریکا خواهد گرفت و این انتقام ممکن است در سرزمینهای اشغالی رخ بدهد.
در همین رابطه رسانههای اسرائیلی به نقل از منابع صهیونیستی اعلام کردند بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر موقت رژیم صهیونیستی پس از تایید حمله آمریکا به کاروان الحشدالشعبی در نزدیکی فرودگاه بغداد که بامداد امروز جمعه صورت گرفت، سفرش را به یونان نیمه کاره گذاشت.
خبرگزاری «اسپوتنیک» به نقل از خبرنگار «والا نیوز» مستقر در فلسطین اشغالی نوشت: اسرائیل به دلیل تهدیدهای احتمالی از سوی ایران، در بالاترین سطح هشدار قرار گرفته است و منطقه جبلالشیخ را به روی بازدید کنندگان بسته اعلام کرد.
پرواز گسترده جنگندههای رژیم صهیونیستی بر فراز حریم هوایی لبنان
رسانه های لبنانی از پرواز گسترده جنگنده های رژیم صهیونیستی بر فراز حریم هوایی لبنان خبر دادند.
به گزارش النشره، رسانههای لبنانی گزارش دادند که جنگندههای رژیم صهیونیستی طی شب گذشته به صورت گسترده بر فراز حریم هوایی لبنان به پرواز درآمدند.
بر اساس این گزارش، پرواز جنگندههای رژیم صهیونیستی بعد از ترور سردار قاسم سلیمانی در لبنان آغاز شد.
پرواز این جنگندهها تا صبح امروز ادامه داشت و مناطق مختلفی از لبنان از جمله بیروت و مناطق جنوبی در نزدیکی مرزهای مشترک با اراضی اشغالی را در بر گرفت.
کاهش عملیاتهای ائتلاف آمریکایی در عراق به دلایل امنیتی
یک مقام آمریکایی از کاهش عملیاتهای ائتلاف آمریکایی موسوم به ضد داعش در عراق به دلایل امنیتی خبر داد.
ائتلاف بینالمللی موسوم به ضد داعش به رهبری آمریکا در غرب آسیا امروز (شنبه) از کاهش عملیاتهای ضد تروریستی خود خبر داد.
یک مقام آمریکایی به خبرگزاری فرانسه گفت این ائتلاف به «دلایل امنیتی»، عملیاتهای خود در عراق را کاهش میدهد.
دروغ بزرگ آمریکا برای توجیهه ترور سردار سلیمانی
یک رسانه آمریکایی در گزارشی نوشت که معاون رئیسجمهور آمریکا برای توجیه ترور سردار سپهبد «قاسم سلیمانی»، بهدروغ، حملات 11 سپتامبر را به نیروی قدس سپاه پاسداران نسبت داد.
«مایک پنس» معاون رئیسجمهور آمریکا برای توجیه تصمیم دولت «دونالد ترامپ» در ترور سردار سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران به دروغ مدعی شده که ایران در طراحی حملات تروریستی 11 سپتامبر نقش داشته است.
بنا به گزارش پایگاه «امریکن ایندیپندنت»، پنس ادعا کرده که «(نیروی قدس) به سفر مخفیانه 10 تن از 12 تروریستهایی به افغانستان کمک کرده که حملات تروریستی 11 سپتامبر در ایالات متحده را انجام داده بودند.»
این در حالی است که همین گزارش سپس اذعان کرده که این ادعای پنس، در تناقض کامل با یافتههای رسمی کمیسیون 11 سپتامبر است که تحقیقات گستردهای درباره این حمله صورت داده است.
در گزارش کمیسیون حملات 11 سپتامبر آمده است: «ما هیچگونه شواهدی مبنی بر آگاهی ایران یا حزبالله، از برنامهریزی برای حملات 11 سپتامبر پیدا نکردیم.»
امریکنایندیپندنت در ادامه نوشت: پنس همچنین، اطلاعات نادرستی از تعداد تروریستهایی ارائه کرد که در بدترین حمله تروریستی در تاریخ آمریکا دخیل بودند.
طبق این گزارش، 19 هواپیماربا و نه 12 نفر در حمله 11 سپتامبر مشارکت داشتهاند که اکثر آنها از عربستان سعودی و باقی از مصر، لبنان و امارات متحده عربی بودند و نه از ایران.
پنس این اتهامات را بهعنوان سرنخهایی در توصیف نقش سردار سلیمانی در «توطئه حملات قریبالوقوع» علیه دیپلماتهای و پرسنل نظامی آمریکا مطرح کرد تا اقدام واشنگتن در ترور این فرمانده ایرانی را توجیه کند.
این وبگاه آمریکایی گزارش کرد که اظهارات پنس در تناقض با اظهارات مقامات پنتاگون در گفتوگو با روزنامه آمریکایی بوده است.
نیویورکتایمز گزارش کرد: «کارشناسان امنیت ملی و حتی مقامات پنتاگون میگویند که هیچ چیز جدیدی درباره رفتار ایران در ماههای اخیر و حتی هفتههای اخیر وجود نداشته است.»
این روزنامه همچنین در ادامه تشکیکهای آمریکاییها در خصوص این علمیات تروریستی، تأکید کرد که یکی از مقامات وزارت دفاع آمریکا که خواست نامش فاش نشود گفته که هیچ تهدید جدیدی از سوی قاسم سلیمانی وجود نداشت.