تشخیص و درمان سرطان پروستات در ابتدای ابتلا بسیار آسان است، اما وقتی این سرطان پیشرفته شود میتواند دیگر ارگانها را آلوده کرده و درمان را سخت کند. با کمک یک آزمایش خون ساده و اندازهگیری آنتیژن پروستاتیک خاص AP۵ میتوان بیماری را در همان مراحل نخست شناسایی کرد.
چند دستورالعمل برای پیشگیری از ابتلا پزشکان و متخصصان متوجه شدهاند برخی موادغذایی میتوانند خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش یا کاهش دهند. در اینجا به ۱۰ توصیه از مهمترین آنها اشاره میکنیم:
۱- مصرف سبزیجات از خانواده کلم مثل بروکلی، کلم، گلکلم نه تنها آنتیاکسیدان زیادی به بدن میرسانند بلکه حاوی ایزوتیوسیاناتها هستند که از فیتوشیمیکها تشکیل شده و برای سلامت بسیار مفیدند!
۲- مصرف ماهی و روغنهای گیاهی به دلیل آنکه غنی از امگا ۳ هستند احتمال ابتلا به انواع سرطان از جمله سرطان پروستات را پایین میآورند!
۳- مصرف موادغذایی حاوی ویتامین E. سبب کاهش هیپرتروفی پروستاتیک شده و از غدد در برابر سرطان محافظت میکنند. مارگارین، روغنهای گیاهی، گردو، گندم و غلات کامل از جمله منابع غنی ویتامین E. هستند!
۴- مصرف غلات سبب افزایش میزان فیبر، سلنیوم و ویتامین E. و همچنین ترکیبات فیتوشیمیک در بدن شده که در پیشگیری از سرطان مفید است!
۵- تحقیقات اخیر پژوهشگران نشان داده است مصرف گوجه و مشتقات آن، چون حاوی لیکوپن است میتواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد. گوجه به ویژه وقتی میپزد لیکوپن بیشتری آزاد میکند. به همین دلیل املت گوجه و سوپ آن نه تنها مانع از چاقی میشود بلکه از بروز سرطان هم جلوگیری میکند!
۶- سلنیوم نوعی نمک معدنی است که در گردو، میوههای دریایی، برخی گوشتها، ماهی، گل گندم، دانه گندم و برنج قهوهای موجود است و از بروز سرطان پیشگیری میکند.
۷- موادغذایی حاوی سویا از هیپرتروفی پروستات پیشگیری کرده و رشد تومورها را کند میکند. دلیل این امر ایزوفلاونهای موجود در سویا است که سبب کاهش میزان دیهیدروتستوسترون یا هورمون مردانه و رشد غیرعادی بافت پروستات میشود.
۸- گوشتهای قرمز، چون حاوی چربی حیوانی هستند میتوانند احتمال ابتلا به سرطان پروستات را افزایش دهند.
۹- مصرف زیاد آب و مایعات غیرالکلی، چون سبب شستشوی کلیه و مثانه میشود برای مبتلایان به هیپرتروفی پروستات مفید است. برعکس آن مصرف قهوه و آب جو به این افراد توصیه نمیشود.
۱۰- مصرف الکل، مایعات دارای کافئین و ترکیباتی که مجاری ادرار را ملتهب میکنند برای مبتلایان به هیپرتروفی پروستات مضر است.
منبع: سیمرغ
∎
چند دستورالعمل برای پیشگیری از ابتلا پزشکان و متخصصان متوجه شدهاند برخی موادغذایی میتوانند خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش یا کاهش دهند. در اینجا به ۱۰ توصیه از مهمترین آنها اشاره میکنیم:
۱- مصرف سبزیجات از خانواده کلم مثل بروکلی، کلم، گلکلم نه تنها آنتیاکسیدان زیادی به بدن میرسانند بلکه حاوی ایزوتیوسیاناتها هستند که از فیتوشیمیکها تشکیل شده و برای سلامت بسیار مفیدند!
۲- مصرف ماهی و روغنهای گیاهی به دلیل آنکه غنی از امگا ۳ هستند احتمال ابتلا به انواع سرطان از جمله سرطان پروستات را پایین میآورند!
۳- مصرف موادغذایی حاوی ویتامین E. سبب کاهش هیپرتروفی پروستاتیک شده و از غدد در برابر سرطان محافظت میکنند. مارگارین، روغنهای گیاهی، گردو، گندم و غلات کامل از جمله منابع غنی ویتامین E. هستند!
۴- مصرف غلات سبب افزایش میزان فیبر، سلنیوم و ویتامین E. و همچنین ترکیبات فیتوشیمیک در بدن شده که در پیشگیری از سرطان مفید است!
۵- تحقیقات اخیر پژوهشگران نشان داده است مصرف گوجه و مشتقات آن، چون حاوی لیکوپن است میتواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد. گوجه به ویژه وقتی میپزد لیکوپن بیشتری آزاد میکند. به همین دلیل املت گوجه و سوپ آن نه تنها مانع از چاقی میشود بلکه از بروز سرطان هم جلوگیری میکند!
۶- سلنیوم نوعی نمک معدنی است که در گردو، میوههای دریایی، برخی گوشتها، ماهی، گل گندم، دانه گندم و برنج قهوهای موجود است و از بروز سرطان پیشگیری میکند.
۷- موادغذایی حاوی سویا از هیپرتروفی پروستات پیشگیری کرده و رشد تومورها را کند میکند. دلیل این امر ایزوفلاونهای موجود در سویا است که سبب کاهش میزان دیهیدروتستوسترون یا هورمون مردانه و رشد غیرعادی بافت پروستات میشود.
۸- گوشتهای قرمز، چون حاوی چربی حیوانی هستند میتوانند احتمال ابتلا به سرطان پروستات را افزایش دهند.
۹- مصرف زیاد آب و مایعات غیرالکلی، چون سبب شستشوی کلیه و مثانه میشود برای مبتلایان به هیپرتروفی پروستات مفید است. برعکس آن مصرف قهوه و آب جو به این افراد توصیه نمیشود.
۱۰- مصرف الکل، مایعات دارای کافئین و ترکیباتی که مجاری ادرار را ملتهب میکنند برای مبتلایان به هیپرتروفی پروستات مضر است.
منبع: سیمرغ
نظر شما