شناسهٔ خبر: 37285880 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه سیاست‌روز | لینک خبر

اظهارات گستاخانه مقامات آمریکایی بعد از حمله به مواضع حشدالشعبی عراق:

اعلان جنگ علیه ایران؟

صاحب‌خبر -

اظهارات گستاخانه مقامات آمریکایی بعد از حمله به مواضع حشدالشعبی عراق، حاکی از نوعی اعلان جنگ علیه ملت ایران است و باید بدانند بیان اینگونه ادبیات تهدید آمیز نیز بی‌پاسخ از سوی جمهوری اسلامی ایران نخواهد بود و البته قابل یادآوری است؛ اقدامات اخیر آمریکایی‌ها در عراق را با هدف گستراندن دام برای ایران است واین حمله مصداق بارز حمایت قاطعانه آمریکا از تروریسم است.
به تازگی جنگنده‌های ارتش آمریکا، چند مقر گردان‌های حزب‌الله در سازمان الحشد الشعبی عراق را در مرز سوریه بمباران کردند. وزارت دفاع آمریکا نیز با صدور بیانیه‌ای این حمله را تأیید کرد.
منابع الحشد الشعبی اعلام کردند که در این حمله هوایی، دست‌کم ۲۵ نفر از نیروهای الحشد الشعبی از جمله یکی از فرماندهان آن و دو معاونش و معاون منابع فرمانده تیپ ۴۵ شهید و ۵۱ نفر دیگر مجروح شدند.
گفتنی است، واحد اطلاعات شناسایی گردان‌های حزب‌الله عراق، در واکنش به حمله آمریکا به مقر نیروهای الحشد الشعبی در شهرستان القائم واقع در استان الانبار، بیانیه شدید‌اللحنی صادر کرد.
در این بیانیه که نسخه‌ای از آن در پایگاه خبری بغداد الیوم منتشر شد، آمده است: ما در حالت آماده‌ باش و برگزاری نشست‌های مستمر برای بررسی مکانیسم پاسخگویی مناسب به این جنایت آمریکا در حق نیروهای الحشد الشعبی، از میان گزینه‌های موجود هستیم.
نکته قابل توجه اینکه مقامات امنیت ملی آمریکا آخرین تحولات مربوط به حمله این کشور به گروه الحشد الشعبی در عراق را با رئیس جمهور آمریکا در میان گذاشته‌اند بعد از دیدار با ترامپ در یک نشست خبری مشترک شرکت کردند.
مایک پامپئو وزیر خارجه، مارک اسپر وزیر دفاع و مایک میلی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در یک نشست خبری در فلوریدا درباره حمله ارتش این کشور به مواضع گروه الحشد الشعبی در عراق شرکت کردند و توضیحاتی ارائه کردند.
پیش از این شبکه الجزیره از سفر مقامات امنیت ملی آمریکا به فلوریدا برای دیدار با دونالد ترامپ و رایزنی درباره آخرین تحولات مربوط به حمله آمریکا به مواضع الحشد الشعبی در عراق خبر داده بود.
پامپئو با اشاره به اینکه جزئیات تحولات ۷۲ ساعت گذشته را به رئیس جمهور این کشور ارائه کرده‌اند گفت که ما نمی‌ایستیم تا جمهوری اسلامی ایران مردان و زنان آمریکایی به خطر بیاندازد.
مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا نیز در این نشست خبری با اشاره به اینکه جزئیات این حمله موفقیت آمیز علیه شبه نظامیان را به اطلاع ترامپ رسانده‌اند گفت که درباره دیگر گزینه‌ها نیز با ترامپ رایزنی کرده‌اند.
وزیر دفاع آمریکا در ادامه متذکر شد که ما اقدامات بیشتری را در صورت لزوم اتخاذ خواهیم کرد تا مطمئن شویم که در دفاع از خود اقدام خواهیم کرد و از رفتارهای بد گروه‌های شبه نظامی مورد حمایت ایران جلوگیری خواهیم کرد.
اسپر با بیان اینکه این حمله با جنگنده اف-۱۵ انجام شده است گفت که در این عملیات پنج هدف بمباران شده که سه هدف در غرب عراق و دو هدف نیز در شرق سوریه بوده است.

ایران تجاوز نظامی آمریکا به خاک عراق را به شدت محکوم کرد
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان تجاوز نظامی آمریکا به خاک عراق و حمله به مواضع حشد الشعبی را مصداق بارز تروریسم برشمرد و آن را به شدت محکوم کرد و از آمریکا خواست دخالت در امور داخلی عراق را متوقف کند.
سید عباس موسوی از آمریکا خواست تا به استقلال، حاکمیت و یکپارچگی ارضی عراق احترام گذاشته و دخالت خود را در امور داخلی این کشور متوقف کند.
ویبا اشاره به دروغ بودن ادعای آمریکا در مبارزه با تروریسم اظهار داشت: این حملات بار دیگر ادعای دروغ آمریکا در مبارزه با گروهک تکفیری داعش را اثبات کرد به طوری که ایالات متحده، مواضع نیروهایی را هدف قرار داده است که در طول سال‌های گذشته ضربات سنگینی به تروریست‌های داعش وارد کرده‌اند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه تصریح کرد: آمریکا با این حملات، حمایت قاطع خود را از تروریسم و بی توجهی به استقلال و حاکمیت کشورها نشان داده است و باید مسئولیت تبعات این اقدام غیرقانونی خود را بپذیرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی حضور نیروهای خارجی در منطقه را موجب ناامنی، تشنج و بحران خواند و تاکید کرد: آمریکا باید به حضور اشغالگرانه خود پایان بدهد.
موسوی در خاتمه با اعلام حمایت جمهوری اسلامی ایران از استقلال، تمامیت ارضی و حاکمیت ملی عراق، با خانواده شهدا و مجروحان این حمله تروریستی آمریکا ابراز همدردی کرد.

حملات آمریکا در عراق دامی برای ایران است
یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اقدامات اخیر آمریکایی‌ها در عراق را با هدف گستراندن دام برای ایران دانست و تاکید کرد که هیچ‌گاه راهبرد جمهوری اسلامی ایران چالش با نظامیان خارجی در منطقه نبوده و به دنبال آن هیچ وقت کشورمان وارد چالشی نشده که نتیجه آن آسیب زدن به یک سرباز خارجی باشد.
حشمت‌الله فلاحت‌پیشه در گفت‌وگو با ایسنا در واکنش به حملات آمریکا به نفرهای حشد الشعبی در عراق گفت: موضوع چالش آمریکا در عراق می‌تواند برای ایران یک دام و کمین باشد و باید کشورمان پرهیز کند تا داخل چنین دامی نیفتد.
به گفته وی، کشته شدن سرباز آمریکایی در عراق از ابتدا هم نوعی فریب‌آمیز بود؛ به هیچ وجه سیاست جمهوری اسلامی در منطقه این نیست که به نیروهای نظامی حاضر در منطقه آسیب بزند؛ هیچ وقت هم کسی نتوانسته سندی ارائه کند که به موجب آن ایران اقدامی علیه سربازان خارجی در منطقه داشته است. از زمان حضور نیروهای ناتو مستقر در افغانستان و نیروهای آمریکایی در عراق همواره جمهوری اسلامی ایران سعی کرده این موضوع به محدوده تنش تبدیل نشود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که بسیاری از سربازان آمریکایی در قالب قراردادهای پیمانکاری به مناطق عملیاتی فرستاده می‌شوند، اضافه کرد: آنها کسانی هستند که آمریکایی‌ها بدترین رفتار را نسبت به آنها انجام می‌دهند؛ کسانی که عمدتا به دنبال اخذ تابعیت آمریکا بوده و برای آن مجبور هستند پنج سال در ارتش آمریکا در خارج از این کشور خدمت کنند تا تابعیت بگیرند. این موضوع به سال‌های گذشته یعنی از زمان بحران کوبا تا تحولات بعد از آن در افغانستان بر می‌گردد. آمریکایی‌ها در آن زمان سربازان خود را به عنوان طعمه قرار می‌دادند تا بهانه‌ای برای اقدام نظامی به دست آورند لذا این دامی است که ممکن است از طرف آمریکا و دیگر بازیگران برای ایران پهن شده باشد.
فلاحت‌پیشه همچنین اظهار کرد: نیروهای حشد الشعبی و سایر جریاناتی که پرونده باشکوهی در مقابل داعش دارند، سرنوشت سیاسی و نظامی‌شان در قلمروی قانونی دولت عراق شکل گرفته و ایران هم همواره بر این موضوع تاکید داشته است بسیاری از رسانه‌های چالش برانگیز بین ایران و دیگر کشورها به دنبال این هستند تا اقدام صورت گرفته علیه حشد الشعبی را به عنوان اقدامی علیه ایران نشان دهند حال این‌که این کار علیه حاکمیت ملی و تمامیت عراق شکل گرفته و باید دولت عراق نسبت به آن تصمیمی بگیرد.
وی همچنین اظهار کرد: در عراق جریاناتی وجود دارد که می‌خواهند ایران را وارد معرکه این کشور کنند؛ در گذشته هم تلاش‌هایی را صورت دادند تا ایران گرفتار بحران‌هایی شود که خارج از قلمروی حاکمیتی ملی جمهوری اسلامی است؛ آنها گروه‌هایی هستند که غیر از بازی نظامی، بازی دیگری بلد نیستند و برای این کار آموزش دیده‌اند. ما نباید سرنوشت کشورمان را به جریاناتی گره بزنیم که فقط نظامی فکر می‌کنند و یا تنها می‌توانند در محیط نظامی نفس بکشند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در جمع‌بندی با تاکید بر لزوم پرهیز از افتادن در دام پهن شده برای ایران گفت: در مجموع می‌توان نسبت به آمریکایی‌ها در عراق چند حالت را متصور شد. این‌که گروه‌های نظامی دنبال جنگ در عراق هستند یا این‌که خود آمریکایی‌ها این کار را صورت دادند و یا این‌که مرتجعینی در عراق که در فاز سیاسی این کشور نتوانستند به نتایجی دست پیدا کنند تلاش می‌کنند ایران را درگیر قلمروی نظامی کنند. هر سه فرضیه بر پایه پهن کردن دام برای ایران است؛ مهم آن است که راهبرد جمهوری اسلامی این است که چالش با نظامیان خارجی در منطقه ندارند از سال ۲۰۰۱ یعنی زمان استقرار نظامیان آمریکا در افغانستان و ۲۰۰۳ در عراق هیچ‌گاه کشورمان وارد چالشی نشد که نتیجه آن آسیب زدن به یک سرباز خارجی باشد.
فلاحت‌پیشه همچنین گفت که در این اتفاقات ترامپ نیز به دلایل داخلی همچون استیضاح از منحرف کردن ذهن مردم آمریکا بهره لازم را خواهد برد.
وی در پایان با اشاره به موضع سخنگوی وزارت خارجه آن را خوب دانست و گفت که طبق موضع سخنگوی وزارت خارجه این اقدام تروریستی و جنایتکارانه و خلاف منشور ملل متحد است. دولت عراق می‌تواند پیگیری‌های لازم را داشته باشد. عراقی‌ها هم بدانند دولت آمریکا دنبال امنیت پایدار برای آنها نیست.