وی افزود: با توجه به یارانهآی که به تولید شیرخام اختصاص مییابد قیمت این محصول در ایران در مقایسه با سایر کشورها کمتر است اما در صورتی که حتی ارز ۴۲۰۰ تومانی نیز به واردات نهادهها اختصاص نیابد، قیمت تمام شده شیر خام در حدود ۳۴۰۰ تا ۳۷۰۰ تومان خواهد بود که این رقم زیر ۳۰ سنت و کمتر نرخ جهانی است که این امر نشان از بهرهوری تولید در کشور دارد.
وی افزود: در کشورهای اروپایی فاصله میان نرخ شیر خام و شیر استیر شده ۵ برابر است اما در ایران این محصول با کمتر از ۲ برابر قیمت به دست مصرفکنندگان میرسد که نشان از بهرهوری از صنایع لبنی کشور است.
وی با انتقاد از دولت به دلیل عدم نظارت بر فروش مواد اولیه تولید فرآوردههای لبنی گفت: نظارت دولت فقط بر قیمت فرآوردههای لبنی است اما نظارتی بر نرخ پتروشیمیها کارتنسازیها و حمل و نقل ندارد؟
صنایع لبنی مشکل برگشت ارز ندارند
صنایع لبنی مشکل برگشت ارز ندارندوی درخصوص وضعیت ارز برگشتی صنایع لبنی گفت: فعالین این بخش برای صادرات محصولات خود مشکلی برای برگشت ارز حاصل از صادرات ندارند و تمام آن را به کشور بر میگردانند.
تیموری گفت: در حالیکه دولت میگویند افزایش سه برابری قیمت بنزین تاثیری در سایر محصولات ندارد اما باید توجه داشت که حمل و نقل در صنایع مختلف بویژه در صنایع لبنی تاثیرگذار است.
قیمت محصولات لبنی بعد از افزایش قیمت بنزین تغییری نکرده است
قیمت محصولات لبنی بعد از افزایش قیمت بنزین تغییری نکرده استوی گفت: ۱۴ محصول صنایع لبنی کشور در حال حاضر با وجود افزایش قیمت بنزین تغییری نیافته است و اگر برندی در بازار اقدام به افزایش برند بکند تخلف است. همچنین محصولاتی که شامل قیمتگذاری مستقیم دولت نمیشوند در صورتی که ضوابط موجود را برای افزایش قیمت محصول خود رعایت نکرده باشند نیز تخلف است.
تیموری گفت: در صورتی که متغیرهای اقتصادی دیگر تغییری نداشته باشد، قیمت فرآوردههای لبنی تا پایان سال نیز تغییری نخواهد داشت.
وی در پاسخ به اینکه آیا درخواستی مبنی بر افزایش قیمت فرآوردههای لبنی به سازمان حمایت مصرفکنندگان وتولیدکنندگان بردهاید یا خیر گفت: با توجه به اینکه در حال حاضر نرخ شیر خام حدود ۲ هزار و ۶۵۰ تومان به جای ۲۳۹۰ تومان مصوب به دستمان میرسد درخواست افزایش قیمت فرآوردههای لبنی داشتهایم اما در صورتی که دولت بتواند بر بازار نظارت داشته باشد به نرخ شیر خام به قیمت مصوب در اختیار صنایع لبنی قرار گیرد افزایش قیمتی نیز در بخش این فرآرودهها نخواهیم داشت.
تیموری در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر اینکه فرآوردههای لبنی ایران بعد از تحریمهای آمریکا به چه کشورهایی صادر میشود گفت: عمده صادرات این بخش به کشورهای عراق، افغانستان و روسیه در حال انجام است که با توجه به امضای تفاهمنامه و ورود ایران به منطقه اوراسیا صادرات به روسیه در حال افزایش است.
وی افزود: کشورهای حاشیه خلیج فارس ژاپن، آمریکا و آذربایجان نیز از جمله دیگر کشورهایی هستند که فراوردههای لبنی ایران را وارد میکنند.
ممنوعیت صادرات برخی از فرآورده های لبنی به عراق
ممنوعیت صادرات برخی از فرآورده های لبنی به عراقوی در پاسخ به این سوال خبرنگار مبنی بر اینکه آیا عراق ممنوعیتی بر صادرات محصولات لبنی ایران بسته است یا خیر گفت: عراق واردات برخی از محصولات لبنی مانند ماست و دوغ را به کشور خود ممنوع کرده اما در خصوص صادرات دیگر فرآوردهای لبنی مشکلی وجود ندارد.
صادرات ۷۵۰ میلیون دلار لبنیات در سال جای
صادرات ۷۵۰ میلیون دلار لبنیات در سال جایوی در پاسخ اظهار داشت: حدود ۴۰۰ هزار تن شیر خام معادل ۷۵۰ میلیون دلار فرآورده لبنی در سال جاری به دیگر کشورها صادر میشود که در مقایسه با سال گذشته تغییر زیادی ندارد.
تیموری افزود: در صورتی که عراق محدودیت واردات نگذاشته بود صادرات ما در سال جاری افزایش بیشتری داشت.
وی در پاسخ به اینکه آیا کمبود شیرخامی در کشور وجود دارد که انجمن صنایع لبنی درخواست واردات شیر خام داده است، گفت: از نظر انجمن، زمانی که شیر خام که ۲۳۹۰ تومان قیمت دارد در بازار ۲۳۵۰ تومان فروخته میشود به معنای این است که در عرضه این محصول به بازار کمبود وجود دارد.
وی در واکنش به درخواست دامداران برای صادرات شیر خشک به دیگر کشورها گفت: در صورتی که شیرخشک به دیگر کشورها صادر شود در واقع شیری که باید در داخل بازار عرضه شود به دیگر کشورها مانند عراق صادر خواهد شد و دولت مصرف کنندگان دیگر کشورها نیز سوبسید و یارانه پرداخت میکند.
وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مبنی بر اینکه صادرات فرآوردههای لبنی نیز بر اساس شیر یارانهای صادر میشود گفت: درست است که ما نیز از شیری استفاده میکنیم که برای تولید آن یارانه اختصاص داده شده است اما یک مرحله فرآوری بیشتر انجام میدهیم که منجر به اشتغالزایی به ارزش افزوده بیشتر در کشور خواهد شد.