محمدحسن متولیزاده با بیان اینکه سیاست صنعت برق، توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی و از جمله توسعه صادرات برق به کشورهای همسایه است، اظهار کرد: باتوجه به نیازهای که در منطقه وجود دارد و نیازمندی کشورهای همسایه، زیرساختهای لازم را برای توسعه انرژی فراهم میکنیم و بر اساس ظرفیتهای موجود صادرات برق را پیش میبریم.
وی با اشاره به کشورهایی که ایران با آنها تبادلات الکتریکی دارد، گفت: با تمام کشورهایی که مرز خاکی داریم، ارتباط الکتریکی برقرار کردهایم، بهگونهای که به تعدادی از این کشور ها برق صادر میکنیم و با تعدادی ترانزیت یا به عبارتی خرید و فروش برق داریم.
او درباره میزان صادرات برق نیز تصریح کرد: باتوجه به اینکه میزان صادرات برق متناسب با زمان تغییر میکند، نمیتوان عدد دقیقی در این باره اعلام کرد اما در مجموع باید گفت که نسبت به گذشته میزان صادرات برق افزایش یافته است.
در این باره، رضا اردکانیان - وزیر نیرو - نیز به تازگی اعلام کرد که اکنون این ظرفیت را داریم که با افغانستان، آذربایجان، ترکمنستان، پاکستان، ارمنستان، ترکیه و عراق تبادل انرژی داشته باشیم. در حال حاضر در برخی کشورها در طول سال و در برخی کشورها در بخشی از سال که نیاز به برق دارند، صادرات داریم که این یک منبع درآمد است که صنعت برق را میتواند سرپا نگه دارد و مردم در همه ساعات شبانهروز از این نعمت برخوردار باشند که با توجه به این ظرفیتها لزوم توجه به مدیریت مصرف را نشان میدهد.
وی درباره آخرین وضعیت صادرات برق به عراق گفت: قراردادهایی که با دولت عراق داریم، مانند همیشه قرارداد سالانه است چرا که بودجه آنها نیز به صورت سالانه بسته میشوند، اما ما یک سند همکاری سه ساله را برای کمک به صنعت برق عراق در ابعاد مختلف تدوین کردیم که به موضوع صادرات نیز اشاره شده و صادرات برق به عراق تمدید خواهد شد ضمن اینکه طبق برنامه پیشبینی شده سیستم برق ایران و عراق سنکرون شده و صنعت برق این دو کشور با یکدیگر در ارتباط است.
نظر شما