به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، علی مطهری نماینده تهران در نطق میاندستور خود در جلسه علنی امروز(سهشنبه 19 آذر) قوه مقننه گفت: حوادث تلخ آبانماه نشان داد که نبض جامعه در دست سران قوا نیست و تصمیم بدی که اتخاذ شد و اجرای بدتری که انجام شد، متأسفانه این حادثه تلخ را به وجود آورد.
وی افزود: ما نباید تحلیل غلط را داشته باشیم و این مسائل را به گردن منافقین، سلطنتطلبها و ... بیندازیم، اگرچه این گروهها در وسط داستان وارد شدند و استفاده کردند؛ اما طبق اعتراف نهادهای اطلاعاتی خودمان، توده فقیر جامعه بودند که باید فکری به حال این گروه بکنیم.
نماینده تهران در مجلس ادامه داد: اگر جامعه در شرایط عادی بود، به نظر من جا داشت که ما حتی رئیسجمهور را استیضاح کنیم؛ اما ما امروز در شرایط حاد هستیم و حداقل کاری که مجلس میتواند انجام دهد این است که وزیر کشور را بهعنوان مسئول اصلی اجرای این تصمیم استیضاح کند و انشاءالله که این کار انجام خواهد شد.
مطهری خاطرنشان کرد: باید کمکهایی به مردم شود، مثلاً سهمیه ویژه بنزین برای نوروز یا مناسبتهای دیگر برای مردم در نظر گرفته شود که تا حدودی این مشکل و این سختی تسکین پیدا کند یا اینکه ممکن است ما بتوانیم در بودجه تغییراتی را ایجاد کنیم.
وی تصریح کرد: موضوعی که وجود دارد این است که جایگاه مجلس تضعیف شده و این امری بدیهی است و نتیجه ضعیف شدن مجلس، چیزی جز نفوذ استعمار خارجی و ظهور استبداد داخلی نیست. تجربه دولت دکتر مصدق را ما بهخاطر داریم که زمانی که مصدق مجلس را منحل کرد، دولت خودش منقرض شد.
نماینده مردم فرهنگ در مجلس اضافه کرد: مجلس در دوره دهم از دو ناحیه تضعیف شد، یکی از طرف مجمع تشخیص مصلحت نظام و دیگری از طریق شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا. مجمع به یک شورای نگهبان دوم تبدیل شد که ما مصوبه مجلس را از نظر انطباق و سیاستهای کلی در آنجا بررسی میکنیم و بعد به شورای نگهبان گزارش میدهیم و شورای نگهبان هم بدون بررسی آن را مستقیماً به مجلس ارسال میکند و ما ملزم هستیم که اصلاح کنیم و اگر هم اصلاح نکنیم خودشان در مجمع آن را اصلاح میکنند و در مصوبه مجلس دست میبرند.
مطهری تأکید کرد: بهنظر من اساساً استناد به بند دوم اصل 110 قانون اساسی مبنی بر اینکه مغایرت با سیاستهای کلی به معنای مغایرت با قانون اساسی است اصلاح درستی نیست که هم شورای نگهبان این کار را میکند و هم ما خودمان در مجلس گاهی این کار را میکنیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: سیاستهای کلی عین قانون اساسی نیست و متمم قانون اساسی هم نیست و مردم زمانی که به قانون اساسی رأی دادند هنوز سیاستهای کلی در کار نبود؛ این آفتی است که پیدا شده، ما هم بارها این مطلب را گفتهایم؛ اما هنوز توجه درستی به آن صورت نگرفته، راهحل این موضوع این است که نماینده یا نمایندگان مجمع تشخیص مصلحت نظام در حین بررسی لایحه در کمیسیون مربوط یا حتی در صحن مجلس حاضر شوند و نظرات خود را بدهند و آنچه نمایندگان تصمیم میگیرند، نهایی باشد. دیگر اینها حق بررسی مصوبه مجلس را ندارند. موضوع را پیچ دادند و دست و پای مجلس را بستند و متأسفانه مشکل ایجاد شده است.
وی افزود: من نامهای خدمت مقام رهبری نوشتم و این مطالب را گفتم و عده زیادی از نمایندگان هم به هیأت رئیسه برای برگزاری جلسه غیرعلنی برای بررسی موضوع نامه دادیم که متأسفانه ترتیب اثری داده نشده است.
مطهری خاطرنشان کرد: لوایح پالرمو و CFT بهعلت عدم تطابق با سیاستهای کلی نظام در مجمع نگهداری شده ما هم تا بهمن بیشتر وقت نداریم، چنانچه تا آن زمان این لوایح تعیین تکلیف نشود ما وارد لیست سیاه خواهیم شد که مشکلاتی برای کشور ایجاد میشود. بستن دست مجلس به هیچ وجه به صلاح نیست، ما از نهاد مجلس دفاع میکنیم، خواه در آینده باشیم و خواه نباشیم.
وی اظهار داشت: در مورد شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا فلسفه تشکیل این شورا تصمیمات فوری و فوتی برای دور زدن تحریمها بود، اما امروز دیدیم که این شورا وارد همه جور مسألهای میشود به نظر من باید زودتر این شورا منحل شود و به نظرم نیازی به ادامه کار آن نیست.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: در مورد انتخابات باید بگویم که انتخابات آزمون بزرگی برای ملت ماست میزان مشارکت مردم بسیار مهم است مشارکت بالا میتواند تغییر رفتار آمریکا و اروپا را در پی داشته باشد. افزایش سرمایه اجتماعی و اصلاح بهتر امور در داخل کشور را داشته باشد. ما باید به دنبال افزایش مشارکت باشیم صرف نظر از اینکه چه کسانی و چه گروهی پیروز انتخابات خواهند بود ما باید نگاه ملی داشته باشیم.
مطهری خاطرنشان کرد: ضد انقلاب دارد تبلیغ میکند که هیچ فایدهای ندارد شرکت نکنید راه اصلاح امور بسته است. مردم در انتخابات شرکت نکنید و ... که این اشتباه است مردم باید به طور وسیعی در انتخابات شرکت کنند و اگر به عنوان مثال ما یک مشارکت 70درصدی داشته باشیم واقعاً دهان آمریکا و اروپا بسته میشود و گشایشی در کشور ایجاد خواهد شد. صندوقهای رأی تنها راه اصلاح امور است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: تقسیم مردم به انقلابی و غیرانقلابی کار درستی نیست، سخن رهبر انقلاب این نبود که ما اینگونه تقسیم کنیم نظر ایشان توجه به توان داخلی بود و اعتماد به نفسی که ما باید داشته باشیم و اینکه بیاییم بگوییم یک عده انقلابی هستند و یک عده غیرانقلابی درست نیست و ما باید بگوییم همه مردم انقلابی هستند.
وی افزود: امام بهگونهای انقلاب را هدایت کرد که به همان جوانهایی که احیاناً مشروبخور هم بودند به انقلاب پیوستند، ملاک اسلام است نه انقلاب دعوایی که مرحوم استاد مطهری با گروه فرقان و مجاهدین خلق داشت همین بود. آنها میگفتند اسلام انقلابی و شهید مطهری میگفت انقلاب اسلامی و انقلاب را اسلامی میکنیم و نه اینکه اسلام را انقلابی کنیم و ملاک اسلام است نه انقلاب.
انتهای پیام/
∎