شناسهٔ خبر: 36742365 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: قدسنا | لینک خبر

پس از ممانعت قاهره از سفر دوره ای وی به 11 کشور عربی و اسلامی

آیا هنیه این بار به تهران، دوحه و آنکارا سفر خواهد کرد؟

حال با توجه به خبر سفر هنیه به قاهره باردیگر این زمزمه ها قوت گرفته است که چه بسا او موفق شود به کشورهای روسیه، ایران، ترکیه و قطر و سایر کشورهایی که نامشان در برنامه قبلی سفر وی قرار داشت، سفر کند.

صاحب‌خبر -

 

در ژولای (تیرماه) سال جاری (2019) زمزمه هایی مبنی بر سفر اسماعیل هنیه رهبر جنبش مقاومت اسلامی حماس به کشورهای عربی و اسلامی و غیر اسلامی  از جمله ایران مطرح بود که بعدها رسانه های خبری مدعی شدند که مصر اجازه خروج وی از نوار غزه را نداده است. مهمترین کشورهایی که آن زمان در فهرست سفر آقای هنیه قرار داشتند عبارت بودند از روسیه، ترکیه، ایران، قطر، مالزی، مغرب و...

 

هرچند مقامات حماس هیچگاه این خبر را (اجازه ندادن مصر به سفر اقای هنیه) تایید نکردند لیکن اخباری منتشر شد که سعودی ها با اعمال فشار به عبدالفتاح السیسی مانع از سفر هنیه به خارج شده اند. سعودی ها جماعت جهانی اخوان المسلمین را که حماس منشعب از آن است در لیست تروریستی خود قرار داد و با این دسته بندی روابطش را با قطر و ترکیه به عنوان دو کشور حامی جنبش اخوان قطع کرد. لذا با توجه به هم پیمانی ریاض با السیسی که با سرنگونی دولت اخوانی محمد مرسی در مصر بر سر کار آمد، از وی خواست که مانع خروج هنیه از نوار غزه شود تا به این ترتیب اجازه ندهد وی به ترکیه و قطر سفر کرده و با مقامات این کشورها دیدار نماید.

 

از سوی دیگر با توجه به مخالفت های جمهوری اسلامی ایران با سیاست های منطقه ای ریاض و همچنین ایجاد تغییراتی در مالزی با روی کار آمدن ماهاتیر محمد که با سعودی ها مخالفت صریح داشت بیم ان می رفت که هنیه به این دو کشور نیز سفر کند گو اینکه این دو کشور نیز در فهرست سفرهای خارجی هنیه قرار داشت. مغرب که سعودی ها اخیرا در روابط با آن دچار تنش هایی شده بودند نیز براساس گفته منابع حماس یکی از کشورهایی بود که 

هدف سفر هنیه محسوب می شد که با مخالفت سعودیها و مصر در هرصورت این سفر در آن موقع انجام نشد.

 

اسماعیل هنیه رییس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی(حماس) بلافاصله در 29 تیرماه با اعلام خبر سفر یک هیات از این جنبش به تهران بطور ضمنی تایید کرد که به دلایلی نتوانسته است به سفر دوره ای خود به 11 کشورعربی و اسلامی از جمله کشورهای ذکر شده در بالا جامه عمل بپوشاند . وی افزود که انتظار نتایج مهمی از این سفر دارد. این سفر که به ریاست صالح العاروری معاون وی صورت گرفت حاوی نکات بسیار خوبی در تقویت روابط میان ایران و فلسطین بود. در آن سفر العاروری نامه ای از هنیه را در اختیار مقام معظم رهبری قرار داد که پس از سفر وی منتشر شد و در آن هنیه ضمن تشکر از حمایت های مردمی و دولتی تهران، جمهوری اسلامی ایران را پیشران مقاومت در منطقه و جهان توصیف کرد.

 

امروز اما روزنامه الحیات مدعی شد که  اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس ، دوشنبه  از غزه خارج و وارد قاهره شده تا با مسئولین عالیرتبه سازمان اطلاعات این کشور گفتگو کند.

 

حال با توجه به خبر سفر هنیه به قاهره باردیگر این زمزمه ها قوت گرفته است که چه بسا او موفق شود به کشورهای روسیه، ایران، ترکیه و قطر و سایر کشورهایی که نامشان در برنامه قبلی سفر وی قرار داشت، سفر کند.

 

بالاگرفتن این زمزمه ها از ان روست که اگر قرار باشد هنیه با روسای سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی قاهره در پی این سفر دیدار کند این امر در درون غزه نیز میسر بود چه اینکه طی یکماه اخیر بارها روسای سازمانهای یاد شده با هدف برپایی انتخابات سراسری در فلسطین و یا تشدید درگیری های اخیر از سوی اسراییل علیه غزه با رهبران فلسطینی در نوار غزه و کرانه باختری دیدار داشته اند پس چه چیزی موجب شده است تا وی به قاهره سفر کند.؟

 

 

انتهای پیام/

نظر شما