شناسهٔ خبر: 36517214 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مناقصه‌مزایده | لینک خبر

گزارشات تحلیلی مناقصه مزایده

دولت اعتراض را حق مردم می‌داند

صاحب‌خبر -

سخنگوی دولت

دولت اعتراض را حق مردم می‌داند

گروه اجتماعی- بنزین مهم‌ترین مسأله این روزهای کشور است. در کشوری که درآمدها بسیار پایین است و تورم و رکود کمر مردم را خم کرده، افزایش سه برابری قیمت بنزین یعنی فقیرتر شدن بیشتر قشر متوسط! اتفاقی که دولت البته آن را از همان ابتدا رد کرده و روحانی، رئیس‌جمهور نیز می‌گوید گران شدن بنزین به نفع مردم است. اعتراضات چند روز اخیر مردم اما نشان‌دهنده ناراحتی اکثریت جامعه از این تصمیم است. تصمیمی‌که روحانی اعلام کرده، تصمیم سران قوا بوده است. دیروز(دوشنبه) علی ربیعی، سخنگوی دولت میزبان خبرنگاران بود تا به مهم‌ترین موضوع این روزهای کشور بپردازد.

معترض با اغتشاش‌گر متفاوت است

سخنگوی دولت گفت: نظام جمهوری‌اسلامی ‌و دولت ایران اعتراض را حق همه مردم می‌داند اما معترض با اغتشاش‌گر متفاوت است. به گزارش مهر، علی ربیعی در نشست هفتگی خود با خبرنگاران درباره افزایش قیمت بنزین، گفت: با توجه به تصمیم مهم و ملی اجرای طرح حمایتی-معیشتی دولت با منابع حاصل از اصلاح قیمت بنزین در این نشست از معاونین وزارتخانه‌ها و مسؤولان دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط خواهش کردم که برای بازکردن و تبیین ابعاد مختلف حضور داشته باشند. همه آگاهیم و به خوبی می‌دانیم که موضوع اصلاح قیمت حامل‌های انرژی به‌خصوص قیمت بنزین از مسائلی بوده است که همواره طی ۶۰ سال گذشته ایران، موضوعات مهم و چالش‌برانگیزی را به وجود آورده است.

اقشار نیازمند جامعه تحت فشار اقتصادی هستند

سخنگوی دولت با بیان اینکه مسائل متعددی برای اثبات ضرورت این اصلاح قیمت‌ها همواره بیان می‌شده و وجود دارد، اظهار داشت: در شرایط حاضر که کشور ما با بی‌سابقه‌ترین تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی روبه‌رو شده است، می‌توان ادعا کرد که ضروری‌ترین دلیل برای این اصلاح، تلاش برای برقراری عدالت اجتماعی یا دستکم حرکت به این سمت بوده است. ربیعی با اشاره به اینکه ما در شرایطی هستیم که اقشار نیازمند جامعه تحت فشار اقتصادی هستند و دولت خود را موظف به حمایت از این اقشار می‌داند، تأکید کرد: هدف این بود که تا جایی که می‌توانیم به قدرت خرید خانوارهای متوسط کم‌درآمد بیفزاییم. این حمایت باید از محل و منبع مشخص تأمین می‌شد اما درآمدهای دولت با توجه به کاهش صادرات نفت بسیار کاهش پیدا کرده بود. امروز اداره کشور با صادرات سایر منابع به دست می‌آید و مالیاتی که صورت می‌گیرد یکی از هنرمندی‌های بزرگ دولت بوده است و خوشبختانه در این میان حتی کارهای زیربنایی و کارهای ساخت‌وساز هم معطل نمانده است.

تأمین برنامه حمایتی-معیشتی با پول بنزین

ربیعی با تأکید براینکه امکان تأمین برنامه حمایتی-معیشتی، فقط از محل افزایش قیمت بنزین میسر بود، گفت: راه دیگری که می‌توانستیم اتخاذ کنیم افزایش مالیات‌ها بود که مکانیزم افزایش مالیات‌ها برای حمایت اجتماعی هم با توجه به ضرورت رونق تولید و ایجاد اشتغال و شاید فشار بیش از اندازه برای حمایت اجتماعی عملی منطقی و علمی ‌نبود. وی افزود: بهترین منبع برای تأمین مالی حمایت از اقشار پایین جامعه توقف یارانه اقشار برخوردار جامعه و پرداخت به افشار پایین بود. سخنگوی دولت با اشاره به اینکه آخرین بررسی‌هایی که مشاهده می‌شود این است که خانوارهای برخوردار متعلق به دهک‌های بالای جامعه، بیشترین بهره‌مندی از یارانه بنزین را داشتند، اظهار داشت: به گونه‌ای که خانوارهای برخوردار ۲۳ برابر بیشتر از دهک‌های پایین جامعه از یارانه‌ها بهره‌مند می‌شدند.

تصمیم دشواری بود

ربیعی تأکید کرد: این تصمیمات از نوع تصمیمات دشوار و سخت بود. منطقی‌ترین روش ممکن اصلاح در وضعیت یارانه‌های بنزین بود. همانطور که عرض کردم این موضوع تازه‌ای نیست و در همه ۶۰ سال گذشته وقتی می‌خواهیم در مورد بیماری اقتصادی ایران صحبت کنیم یکی از این بحث‌ها یارانه‌های پنهان و ناعادلانه توزیع کردن درآمد در جامعه و یکسان پرداخت کردن یارانه‌ها بوده است. وی خاطر نشان کرد: حتی درخصوص برداشتن کامل یارانه بنزین هم بارها در دولت‌های مختلف بحث‌هایی صورت گرفت و خیلی‌ها معتقدند که علت اصلی بیماری اقتصادی کشور همین یارانه‌های سوخت است. دولت‌های زیادی در این خصوص اقداماتی را صورت داده‌اند. سخنگوی دولت گفت: من می‌خواهم اعلام کنم که آثار مثبت این تصمیمات در میان‌مدت و درازمدت دیده می‌شود. این مسأله در کوتاه‌مدت هم نیازمند این بوده است که همراه با این اصلاحات از زندگی مردم هم مراقبت کنیم، بنابراین کاری که دولت صورت داد ضمن انجام اصلاحات در ساختارهای یارانه‌ای با اختصاص دادن کل منابع حاصل از این طرح نه به همه کشور و نه مجدداً توزیع ناعادلانه بلکه به بیش از ۶۰ میلیون نفر از افرادی که با توجه به شرایط جدید زندگی‌شان دچار مشکل می‌شود، اختصاص یابد.

روحانی خود را فدای مصالح و مردم کرد

ربیعی تصریح کرد: دولت به خوبی واقف بود که در این شرایط دست زدن به اصلاح ساختاری و قیمت طبعاتی برای محبوبیت و مقبولیت خواهد داشت. به نظر من رئیس‌جمهور خود را فدای مصالح کلان کشور و مردم کرد. وی گفت: دولت با شجاعت تمام تصمیم گرفت تا بخشی از اصلاح قیمت بنزین را با هماهنگی و رایزنی که با سران قوا، بخش‌ها و کارشناسان مختلف صورت داد انتخاب کند و همانگونه که اعلام کردم تمام درآمد ناشی از این هم برای تقویت و حمایت از طبقات متوسط به پایین هزینه خواهد شد. وی اظهار کرد: برخی به بهانه اجرای مصوبه افزایش قیمت بنزین به اغتشاشات نامتعارف دست زدند و اموال عمومی‌را تخریب کردند. سخنگوی دولت افزود: در برخی موارد و شهرها گزارشاتی را داریم که از سلاح گرم و سرد استفاده شده است و تعدادی از مأموران امنیتی و انتظامی ‌ما را مورد حمله قرار دادند و به گروگان گرفتند و عده‌ای به شهادت رسیدند. ربیعی گفت: حساب معترضینی که ما برای خدمت آنها آمده‌ایم و آنهایی که نگران معیشت هستند با کسانی که از سلاح استفاده کرده‌اند جداست. رفتارهای آنها با تروریست‌های قدیمی ‌که در کشور داشتیم تطابق دارد. در حوادث روزهای اخیر گزارشاتی به ما دادند و با شیوه‌های حرفه‌ای خشونت بالایی را به کار بردند.

رهبر انقلاب به همه ما درس داد

وی تأکید کرد: نظام جمهوری‌اسلامی ‌و دولت ایران اعتراض را حق همه مردم می‌داند اما معترض با اغتشاش‌گر متفاوت است، اغتشاش‌گری که با اسلحه می‌آید قطعاً با معترض متفاوت است. سخنگوی دولت افزود: اغتشاش‌گران می‌خواهند فضایی را درست کنند که صدای معترضین شنیده نشود و من فکر می‌کنم امروز(سه‌شنبه) بیش از ۸۰ درصد نسبت به دیروز(دوشنبه) وضعیت آرامی‌داشتیم. ربیعی خاطرنشان کرد: آمریکا که بزرگ‌ترین جنایت را علیه ملت ایران انجام داده است، به مردم ایران پیام می‌دهد. وی گفت: امروز نیازمند اصلاح ساختاری در حوزه اقتصادی هستیم و اینجا شجاعت افراد نمایان می‌شود. در این ایام معلوم می‌شود که چه کسانی پای منافع ملی ایستادند و چه کسانی سعی می‌کنند منافع جناحی زودگذر کسب کنند. در همین ایام موضع‌گیری رهبر انقلاب به همه ما درس داد که با آگاهی، شجاعانه در برهه‌های خطرناک پا به میدان می‌گذارند.

برچسب‌ها:

نظر شما