شناسهٔ خبر: 36435594 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار شهرداری تهران به شهروندان توصیه کرد؛

براي کاهش آثار و عوارض آلودگي هوا مرکبات و سبزيجات بخوريد

صاحب‌خبر -
خبرگزاری آریا- سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار شهرداری تهران همزمان با تشدید آلودگی هوای تهران و قرار گرفتن کیفیت هوای پایتخت در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس، به عموم شهروندان به ویژه سالمندان، کودکان، بانوان باردار و بیماران قلبی و ریوی توصیه کرد به منظور کاهش آثار و عوارض ناشی از هوای آلوده، مصرف میوه و سبزیجات را افزایش دهند.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران، برای به حداقل رساندن آثار و عواقب هوای آلوده، مصرف میوه‌ها و سبزیجات و مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان، سلنیوم، بتاکاروتن و روی توصیه می‌شود.
براساس این گزارش، سبزیجات و میوه‌هایی مثل طالبی، انبه، کدو تنبل، فلفل، اسفناج، کلم و زردآلو حاوی بتاکاروتن هستند، سلنیوم نیز در غذاهای دریایی، گوشت مرغ، نان، آجیل و غلات سبوس‌دار وجود دارد و روی که از مواد موثر در کاهش آثار آلودگی هوا بر بدن است، در انواع گوشت و غلات سبوس‌دار یافت می‌شود.
این گزارش می‌افزاید، ویتامین‌های C، D و E ضد آلودگی هوا هستند که ویتامین C در سبزیجات و میوه‌هایی همچون کرفس، اسفناج، گوجه فرنگی، لیمو شیرین، نارنگی، پرتقال و کاهو وجود دارد، ضمن اینکه مصرف جوانه گندم، روغن‌های گیاهی، گردو، بادام، زیتون، جگر و سبزیجات دارای برگ سبز، حاوی ویتامین E هستند و شیر، ماست و دوغ کم چرب نیز از جمله منابع ویتامین D محسوب می‌شوند.
بنابر این گزارش، پکتین مانع نفوذ سرب به سلول‌های بدن می‌شود و سیب، پرتقال و توت فرنگی، میوه‌های سرشار از پکتین هستند و لبنیات کم چرب و فسفر، منیزیم و کلسیم داخل آن، خنثی کننده سموم موجود در هوای آلوده هستند، علاوه بر اینکه سیر، پیاز و تره فرنگی، حاوی گوگرد هستند که می‌توانند از مخاط دستگاه تنفسی محافظت کنند.
گفتنی است، افزایش مصرف آب در شرایط هوای ناسالم مورد تاکید است، چرا که به دفع املاح اضافی از بدن کمک می‌کند و از این طریق باعث می‌شود تا ذرات آلاینده، مدت زمان کمتری در بدن باقی بمانند.

نظر شما