به گزارش تسنیم، محمدرضا منصوری در مصاحبه با رادیو به نقش بانکها در ایجاد تورم اشاره کرد و گفت: تا چهار سال آینده موجودی بانکها بهاندازه چهل سال گذشته افزایش خواهد یافت و این رقم هر چهارسال دوبرابر میشود و به تبع آن سود بانکی که به مردم پرداخت میشود نیز افزایش مییابد، در نتیجه با بالا رفتن نقدینگی شاهد افزایش تورم خواهیم بود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تاکید کرد: افزایش تولید و صادرات و کاهش نرخ سود بانکی به 5 درصد و به تبع آن کاهش تورم میتواند کشور را از این وضعیت نجات دهد. زمانی تورم کاهش مییابد که بهاندازه نیازمان مصرف و در استفاده از سوخت، آب، برق و... حد متعادل را رعایت کنیم.
منصوری از سوریه به عنوان یک کشور با ثبات از لحاظ ارزش پول ملی یاد کرد و گفت: گرچه این کشور مدتهاست با جنگهای زیادی درگیر است و منابع خدادادی مانند نفت ندارد اما ارزش پول ملی آن در برابر دلار تغییرات کمی داشته است چون مسئولان و مردم آن یاد گرفتهاند بهاندازه دخلشان، خرج کنند و به همین شیوه تورم را در حد پایین
نگه داشتهاند.
وی افزود: در مقابل ما یاد گرفته ایم که تا میتوانیم برای مسائل کم بازده هزینه کنیم و پای خود را از گلیممان درازتر کنیم. در واقع ما میخواهیم به بهترین شکل زندگی کنیم و تورم هم کاهش پیدا کند.
این نماینده مجلس، ثابت نگه داشتن نرخ دلار را به عنوان یک فاجعه توصیف کرد و گفت: نرخ دلار و تورم باید همگام با هم افزایش یابند یعنی وقتی نرخ تورم 24 درصد است باید قیمت دلار هم 24 درصد افزایش یابد. در غیر این صورت سرمایههای ملی از کشور خارج میشود.
منصوری تاکید کرد: اگر این فرآیند و عملکرد در یک کشور اروپایی توسعه یافته انجام میشد تورم به طور سرسام آوری افزایش مییافت اما چون ایران به چاه نفت وصل بود دچار ورشکستگی نشد.